Känguru Livet

Ander Ågren December 31, 2015 Natur 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kängurur finns i olika former och storlekar. De största djur är också den största pungdjur i världen. De förekommer främst i Australien. Mest slående om djuren är att de inte köra, men hoppa och höja sina ungar i påsen för att bedriva sina bukar, från små nyfödda tills det är så ?? s åtta månader.

Kangaroo

Kängurun är en symbol för Australien. Det är den största pungdjur. Det finns 47 olika arter av kängurur, Rock Wallaby, som väger ungefär ett kilo till röda kängurun, som gjorde så ?? n kan väga 100 kg. Kängurur finns i Australien, Tasmanien och Nya Guinea. Kängurur är växtätare och äter främst gräs och blad av olika växter och träd. Vatten de dricker bara lite, och de kan vara månader utan vatten. De varmaste timmarna på dagen känguru sover i skuggan. Vid solnedgången de kommer ut för att njuta av svalka. Vissa arter dyker bara ?? kväll. Kängurur ser utmärkt, även om de bara svara på saker som rör sig. Förhandlingen är väl utvecklad. Kängurur har, precis som kor, flera magar. De idissla sin mat som helst.

Bucks, Flyers och Joeys

Handjur kallas också buck ?? ??, ?? gubbe ?? eller ?? boomer ?? nämns. Kvinnor kallas ?? göra ?? ?? Eller ?? flygblad. Det är en ung joey ?? ??. Kängurur lever i grupper, som beroende på art och dess omgivningar består av två eller tre kängurur, till grupper av hundra djur. Så ?? s grupp är på engelska även kallas ?? mob ?? nämns.

Tassar

Mest slående om kängurun är dess enorma bakbenen och de relativt små framben. Bakbenen används för att göra stora hopp, varvid svansen, som är mycket muskulär, används som en bärare, och organ för att hålla balansen. Dessutom är svansen ibland som ett tredje ben. Kängurur kan inte röra sig oberoende av varandra bakbenen och därmed måste hoppa. Stora kängurur kan vara en hastighet 60 km / t för att utveckla och hoppa höjd på tre meter. Bakåt promenader och flytta är svårt för djuret.

Pojke

I genomsnitt känguru honor varje år en ung, även kallad Joey. Så fort man är ung är född en kvinna blir mestadels snart gravid igen, men denna nya embryo kvar i ett slags dvala tills den unge bor i påsen av modern som lämnar påsen. Sedan lägga ny graviditet verkligen. Så ?? s graviditet varar bara en dag eller trettio. Vid födseln, den joey mycket små, så ?? S två centimeter och väger mindre än ett gram. Efter födseln, den unga arbetar sig in i påsen hos modern, och kommer att hitta en plats i en av de fyra spenarna i påsen. Varje bröstvårtan ger mjölk till en annan scen. Efter några veckor känguruunge är mer aktiva och påsen börjar och lämna långt. Han lämnar påsen finalen när han var mellan sju och tio månader.

Aggression

Kängurur kommer inte att vara närvarande i människor eftersom det inte är nödvändigt. De kommer dock inte snabb attack, endast när de vet verkligen hotad. Dessutom kan extrem hunger eller törst leda till aggression. Aboriginerna använde alla delar av kängurun för sin överlevnad; skelettet, hud, kött. Uppe på denna dag äts känguru kött i Australien, kan vissa arter jagas bara därför. I andra arter jakt är förbjuden.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha