Klottra dvs droedelen: men bara vad tecken

Ordboken ger följande definition av droedelen tank oavgjort eller klottra. Det är skissa eller göra små ritningar mållöst medan någon ?? uppmärksamhet är någon annanstans. På engelska kallar vi det doodling; i Dutch säger droedelen eller klotter. Och det är bra för något också.

Forskning om användning av droedelen


Men vad droedelen
En tråkig rum, en tråkig högtalare med en tråkig tal. Du försöker uppmärksamma, lyssna noga. För ett ögonblick du tänker på i kväll. Vad ska du äta pasta eller ris ännu? Du försöker fokusera din uppmärksamhet tillbaka till högtalaren, till dig ännu en gång kort avstickare till ikväll, eftersom kanske, om talet inte körs, kan du längs en byggnad centrum. Precis som förstärknings inspiration för ett nytt badrum. Det måste nämligen en ny dusch. Nya plattor skulle inte heller gå fel. Kanske också roligare än tidigare att välja en annan färg. Blå, vit. Dina ögon gå runt i rummet. Nästa du ser din granne plötsligt alla galna klottra ritningar på allmosor. Du vänder på huvudet för att se vad de är, några galna cirklar, hjärtan, även något som liknar ett hundhuvud med det mycket långa öron. Det är också oförskämt och du tror att du ser tillbaka noga på högtalaren, som plötsligt några powerpoint sida ?? s också verkar vara. Du har verkligen ingen aning om var han talade hela tiden om det.
Och det är användbara droedelen
Och det granne som har hört och har följt från början av talet. Han började med några lockar med pennan. Sedan kom några små hjärtan på. Några varv tillsammans. Vilken droppe bildar en riktigt långa. Därtill tillsattes en rund form, och en droppe. Så det var ett slags hundens huvud. Där, bredvid han drar några moln. Alla kommentarer till den tryckta texten att gå. Under tiden han har hört talet. Och det är helt logiskt, säger professor Jackie Andrade vid universitetet i Plymouth. Hon beskriver i tidskriften Applied kognitiv psykologi ?? ?? En brittisk studie där de frågade om fyrtio utsätter en 2,5 minuters telefonsamtal varar tråkigt att lyssna. Hälften fick härmed ett anteckningsblock och penna färg, kan den andra halvan bara lyssna. Efteråt kunde de komma ihåg vilka var sittande under samtalet drar 29% mer information om telefonen än de som bara hade lyssnat.
Klottra att hålla uppmärksamheten på
Den droedelen hindrar människor med sina sinnen vandra och börja dagdrömma och därmed en stor del av vad som sägs runt dem och gjort passerar på dem. Det konstaterades att de som går lite teckning, teckningar som inte kräver mycket av hjärnan, på något sätt gör och därför mindre benägna att vandra i åtanke och därför mer inspelning vad som sägs. Doodling undvika dagdrömmer. Att dagdrömma, hjärnan måste ?? verkställande funktion ?? såsom psykologer kallar det. Detta verkställande funktion intensifieras när man vandrar i åtanke och kommer då att dagdrömma när någon går droedelen. Detta gör att du glömmer att dagdrömma vad som måste sägas omkring dig medan klottra är en mindre intensiv hjärnaktivitet och du kommer ihåg vad som händer runt omkring dig. Droedelen var därför egentligen bara bra för koncentrationen. Alla ett anteckningsblock och penna vid mötet, lektionen, eller ett telefonsamtal!

Droedelen som konstform

Al droedelend och skissa spontant sorterar av kreativa saker på papper, från abstrakt till konkret. Kommentarer som leder till bättre arbetsmiljö. Således Erasmus alltid drog i anslutning till hans manuskript och klottrade John Keats alltid blommor medan han stänger. Men denna kreativa klotter kan också stå ensam. Ritningar av ett allt små konstverk som ska upphöjas. Det sägs också att ibland droedelen de intuitiva känslor visas i symboliska teckningar. Något som kan leda till underbara klotter eller klotter.
WeeWillDoodle
Det finns en grupp av filippinska konstnärer som kallar sig den WeeWillDoodle laget.
De började med överföringen av papper, varefter en vad som kommer att dra, följt av den andra. Från maj 2007 tog åtta tecknare det större genom att fylla enorma pappersark med sina klotter. Deras mål är att göra konsten roligt och stress-free genom att helt enkelt börja rita vad som vid den tiden det kommer till dem. De gör så vid olika tidpunkter för olika tillfällen med olika personer och på olika bakgrunder. De har gedroedeld en Honda Jazz på uppdrag av Yahoo!
Nikalas Catlow
För att göra det tillgängligt för alla droedelen skrev illustratör Nikalas Catlow droedelen flera böcker i ämnet, bland annat klotter du redan? En bok med mer än 150 doodles för barn att låta sin kreativitet genom att rita fritt.

Klotter på Internet

Det finns en hel del på Internet för att klottra. Internet har säkert mycket att populariteten av doodle bidragit. Många internetsidor ?? s visa människor deras klotter konst. Speciellt på Youtube hittar du många videor som framväxten av ?? doodling ?? show. Dessutom finns doedeltenstoonstellingen och i USA kan du delta även doodling workshops.
Doodle 4 Google
Google gör även användningen av klottra för variationer på sin logotyp. Det finns flera ?? av Google doodling ?? tävlingar hålls till en kreativ redigering av sin logotyp. Detta Google matcher hålls i olika länder på olika datum med olika ämnen under namnet Doodle 4 Google.
Den nederländska Doodle 4 Google tävlingen hette ?? Min Nederländerna ?? vanns 2008 av Josca van Doren från grupp 8.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Detta geni, idag medvetet fått meddelande om att jag gör det ganska ofta. Och jag tror att denna pjäs sedan på internet ?? Sinnrikt enkelt ??

För år, jag pratar om det med andra, ritningarna bredvid telefonen. På samma kväll men sedan någon skrek; Ja, men det har ett namn, det här jag beslutade att gå på nätet letar efter. Efter några gånger för att justera sökningen, jag hittade den här sidan. Jag är helt upphetsad och är fast besluten där för att göra något med det. R.S.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha