"Klimakteriet" eller "övergång" - Redo för en ny start

Under klimakteriet eller övergångs det går igenom en svår tid. Detta betyder att du motverka eventuella bakslag. Värmevallningar, benskörhet ... är det ingen som väntar på "de tider av åren." Vad väntar på dig och hur du kommer att gå. Lidande i tystnad inte längre!

I genomsnitt börjar klimakteriet på 52 år.

Klimakteriet är officiellt dagen att en kvinna inte har haft någon menstruation under ett år. Mycket tidigare sju år tidigare, förbereder kroppen sig för detta. Oregelbundna cykler, kortare cykel långa eller korta blödning och slagen under en tidsperiod, de första tecknen på den "perimenopaus". Kroppen producerar därefter färre kvinnliga hormoner: östrogen och progesteron. Många kvinnor klagar också mer spänning i brösten, men minskar efter klimakteriet. I genomsnitt en premenopausal kvinna på 45 år, men det kan också vara förr eller senare. Storrökare, i genomsnitt två år tidigare i klimakteriet. Genetiska faktorer kan spela en roll, men om din mamma kom tidigt i klimakteriet, betyder det inte att det kommer att bli så för dig.

Hot, hetare, hetast

Precis som i puberteten startar hormonella förändringar under natten. Många kvinnor klagar de faktiska klimakteriet nattliga svettningar attacker. Dessa föregångare till de "värmevallningar" övergång från natt till dag och orsakas av en plötslig minskning av östrogen. Strax före menstruation har du mest problem eftersom östrogennivåer än den lägsta. Ju närmare du kommer till klimakteriet, hur irriterande värmevallningar kan vara. Du får plötsligt mycket varmt, röd i ansiktet och på överkroppen, slår ditt hjärta snabbare och du svettas kraftigt, ibland några minuter. Klimakteriebesvär värmevallningar själva nå en topp. De är vanliga, kan ta längre tid och svett är intensiv. Vänta tills de är över, du klä sig i lager, slitage naturliga tyger och eventuellt visualisera att du håller huvudet i kylskåpet, kan ge lindring. Vissa kvinnor upplever plötslig oro som en ångestattack. Efter klimakteriet, kan värmevallningar fortsätta ett tag, även efter femton år, åtminstone de gradvis blir mindre allvarliga.

Misslyckande tillfällig koncentration

Du är van att svepa genom dagen, men plötsligt du börjar glömma saker, får du trött och du blir rastlös. Irriterande, men en vanlig biverkning av alla dessa hormon svängningar. Din kalenderprogram mindre tryck, undvika stress, och accepterar att du är mindre koncentrerad, vilket gör det lättare för dig själv. Din hjärna behöver tid för att anpassa sig till de minskade östrogennivåer. Och de goda nyheterna om dina sextiotalet är det en bättre balans.

Flytta bäckenbotten

Med minskningen av östrogen är huden tunnare och mindre elastisk. Du får fler rynkor, och är benägna att rosacea, men som också mentalt med åldern att göra. En direkt följd av sjunkande östrogen är att din vagina blir tunnare och torrare. Detta gör att du kan få smärta vid sex, kan du sedan använda ett smörjmedel, som innehåller en längre spel, eller din läkare för en lokal hormonbehandling.
Men sexualitet är oftast lite mer komplex. Prova ditt sexliv mer kärlek och fokusera mindre på libido, prata om din osäkerhet med din partner och göra tillräckligt med tid för varandra. Och framför allt: vara snäll mot dig själv!

Hormoner: ja eller nej?

Den stora dilemma i klimakteriet inte tar hormoner. Illavarslande rapporter om ökad risk för bröstcancer och hjärt-kärlsjukdomar, hormonbehandlingar är inte populärt skapas. Numera, speciellt med naturliga östrogener och naturligt progesteron behandlas och de risker som är mindre bra. Enligt en särskild undersökning ökar risken för bröst- och äggstockscancer av kombinationspreparat med syntetiskt progesteron. Det finns dock några goda nyheter: kombinations HRT preparat ger mindre livmodercancer och mindre cancer. Läkaren kommer att sammanställa dina individuella risk för behandling. Mer än två familjemedlemmar hade bröstcancer före klimakteriet, eller har du haft en hel del cystor, då hormonbehandling inte rekommenderas. Även med dåligt skick i blodkärlen, är det inte ett alternativ. Baserat på dina symtom, kommer läkaren att föreslå en lokal hormonbehandling, såsom vaginal torrhet, eller en behandling med tabletter eller plåster, med täta värmevallningar. Dosen hålls så låg som möjligt. Den nuvarande riktlinje för behandling är upp till fem år, men din läkare kan avvika från dem när det behövs. Ofta kvinnor i början som en hormonersättnings, men så småningom de ser som nedsatt livskvalitet som de nu vill göra något åt ​​det. En kort behandling, doseras så lågt som möjligt, är det den nuvarande trenden. Förebyggande hormoner ge, till exempel, för att förhindra osteoporos, sker numera mycket mindre. De långsiktiga resultaten är inte så klart och du har hormonbehandling för att uppehålla livet.

Soja och hop verkligen hjälpa

  • Menopausala kvinnor blir mer uppfinningsrika att ta itu med sina klagomål. Den alternativa marknads också ligger högt, med hjälp av fytoöstrogen i täten. Fytoöstrogener är ämnen som härrör från växter som omvandlas i kroppen till föreningar med östrogena egenskaper. De mest kända växter är sojabönväxter, humle, lin, samt silverax och rödklöver används mer och mer, särskilt för att motverka o värmevallningar. Driva det här. En burk av sojamjölk eller -pudding per dag är tillräckligt. Soja är nu verkligen i tablettform finns på apoteket. Fråga din läkare om rätt dos. I bröstcancer, kan du inte använda dem på grund av deras östrogena egenskaper. Räkna med fytoöstrogener inte effekten av hormonbehandling på grund av att de är för svaga igen.
  • För att sova, nervositet och depression, blandar specifika krydda på marknaden. Kända är valeriana, passions, havre, johannesört och hagtorn.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha