Kliande hårbotten efter cykling eller sport

Sport och motion är mycket bra för hälsan. Det stimulerar produktionen av aktiva muskler, där förutom adrenalin och aminosyrahalten ökar. Den utgör grunden för en tunn och stark kropp, eftersom metabolismen ökar. Det kan hända att du regelbundet efter träning har irriterande klåda på huvudet, vilket gör att önskan att flytta kan minska. Vad som orsakar det och vad kan göras?

Kliande hårbotten efter sport

  • Symptom
  • Mental faktor inte utöva
  • Svärma i huvudet
  • Förhindra strukturell
  • Efter utrusta sport första

Symptom

Har du ett träningspass du kommer att känna det mesta bra. Men du har ett hektiskt liv och så du går efter duschen drog snabbt igen. Du har bara kvar och du får klåda på huvudet. Det verkar som om det finns något, vilket gör klåda orsakat. Du kan repa här och där, men det tar ofta en halv till en hel timme innan den snedvridande effekten dras tillbaka. Du vet att det inte hjälper att repa men du kan inte motstå. Du sitter med händerna bokstavligen i håret och du inte vet hur man bli av med dem. Varje gång efter övningen händer dig klia igen.

Mental faktor inte utöva

Det är alltid klåda efter träning eller ansträngning kan vara en mental orsak att sky sporten. Personen kan finna det mycket irriterande eller upplever det som mycket obehagligt. Det garanterar att du blir distraherad och inte fokuserat fortsätta. Dessutom kan du tycker att något konstigt som händer och så du hellre vill undvika det inträffar. Oavsett de bakomliggande orsakerna kan vara och vad kan man göra?

Svärma i huvudet

Har du hela övningen men du från ena stunden till den andra en surrande känsla på huvudet då kan det finnas en löss utbrott. Djuret har små hullingar, så att den kan röra sig väl mellan håret. Dessutom är hårbotten irriterad. På platser där människor samlas för att löss snabbt genom kläder, jackor, dusch eller dressing hoppa till en annan person. Inom en kort tid kan du lider av löss, vilket orsakade en hel del klåda. Använd ontluismiddel, nässlor vatten eller raka dig skallig så att du tar bort orsaken.

Förhindra strukturell

Det kommer alltid efter ett träningspass och sedan drar bort, då det inte orsakas av löss. Kroppen är efter träning överhettad, vilket gör din hud att svettas. Om du snabbt ta en dusch omedelbart efter träning då att värmen har inte försvunnit ur kroppen. Det garanterar att du nazweet, efter att du redan har lämnat. Det yttrar sig i en hel del svett på de platser som är för varmt. Eftersom huvudet är en viktig marknad för kroppsvärmen, kommer det också finns en hel del svett. Svettdroppar kan gå längs håret, eventuellt rinna över huden flytta långsamt, så att huden blir irriterad. Så länge du svettas och hårbotten har fortfarande inte torkat hålla dig hålla klåda.

Efter utrusta sport första

Har du en timme hela övningen måste du först kommer till vila. Gå inte i bråttom att ett annat möte, eftersom du kommer därmed svettig. Rost innebär att kroppsvärmen kan tas om hand på ett naturligt sätt. När du är cool kan du skölja själv så du kan komma tillbaka färskt för dagen. Därigenom kan en lång kall dusch ge en gynnsam effekt. Vila och skölj bort så fort du inte längre svettas. Detta kommer att förhindra kliande känsla efteråt.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha