Kleopatras kärleksliv

Nichlas Bloch December 26, 2015 Miscellanea 141 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Mellan 69 och 30 f.Kr., var Cleopatra drottning av Egypten. Hon styrde med en tung hand på Egypten och fick bland annat en kärleksaffär med den romerska härskaren Julius Caesar. Detta skedde främst för affärsmässiga skäl att stärka sin position på den egyptiska tronen. Men Kleopatra begick självmord, förmodligen i slutet av sitt liv genom en giftig orm. Vad hände under hennes relationer? Vad förde henne till denna desperata handling?

Cleopatra

Det bör vara ca 51 BC. har varit när Cleopatra som en 18-åring tog tronen i Egypten. Enligt historiker, Cleopatra var inte vacker att se, men hon var mycket intelligent. På mycket gamla mynt Cleopatra är även avbildad med en stor utskjutande haka och ett slags boxare näsa. Kanske det var hennes tuff exteriör som gjorde henne mest omtalade mäktiga härskare över Egyptens land.

Passionerad

Men en sak var säker. Cleopatra drogs till de mäktigaste män. Passionerad som hon var, hon lät sig lättklädda totala dekorera med smink och dyra smycken. Det finns även berättelser cirkulerar att vid Cleopatra gillar badade i en balja med färsk getmjölk att stoppa åldrandet av hennes kropp. Det måste ha varit ett enormt imponerande syn när Cleopatra presenteras för utländska gäster på sin draagbed dekorerade med juveler, som genomfördes av hennes tjänare.

Julius Caesar

Julius Caesar föddes den 13 juli år 100 f Kr. Medan Egypten Romarna försökte skapa en provins föll Cleopatra i kärlek till den romerska härskaren Julius Caesar. Och Julius Caesar, i sin tur, tog det inte så nära med hans eget äktenskap. I 47 BC. kom från deras förhållande producerade en son som namngavs av det egyptiska folket hånfullt Caesarion. Efter Julius Caesar hade gått tillbaka till Rom, Cleopatra och Caesarion besökte honom och stannade på sitt lantställe i Rom. Men det romerska folket uppror mot överdrifter av deras härskare Caesar. Och i 44 BC. därefter mördade Caesar.

Marcus Antonius

Efter döden av Caesar det romerska riket delades i två delar av Caesars rätt Marcus Antonius och Caesars adoptivson Octavianus. Väder Cleopatra var tvungen att säkra framtiden för sin rike Egypten visa säker. Hon bestämde sig för att kasta alla dess charm i strid med Marcus Antonius att locka raffinerat sätt.
Marcus Antonius föddes år 83 f Kr. På antika mynt, visas han med ett skägg. Det var på den tiden ett tecken på sorg han kände på grund av den våldsamma död Caesar. När kom under inflytande av den egyptiska drottningen Kleopatra det måste finnas en äkta kärleksrelation uppstod. Han gifte sig med Cleopatra och tillsammans hade de tre barn: Ptolemaios Philadelfia och tvillingar, Cleopatra Selena II och Alexander Helios. På Caesarion beviljade han den officiella titeln "konungarnas konung" att hans lojalitet till kejsaren än en gång understrukna.

Verklig kärlek

Adoptiv son Julius Caesar Octavianus, under tiden, försökte utvidga sin makt och rikedom avsevärt. Han hade också riktat regeringstid Marcus Antonius. Dessutom har romarna och Octavianus starkt emot det faktum att som en oberoende drottning Cleopatra sköttes av Marcus Antonius. Som ett resultat, följde två september år 32 f Kr. en fruktansvärd kamp för Grekland kusten vid Actium.
Nästan hela flottan av Cleopatra besegrades och sjunkit. Ändå denna strid slutade i en taktisk seger för Marcus Antonius eftersom han överlevde striden. När du är i år 30 f Kr. Octavianus armé verkade fortfarande att ockupera Egypten, begick Marcus Antonius självmord i sin förtvivlan. Cleopatra när det blev medveten om att hon var så överväldigad av sorg att hon bestämde sig för att avsluta sitt liv. Men vissa historiker tror att detta är en romantisk myt. Cleopatra skulle nämligen rädd att Octavian henne som krigsbyte av vilda dra på gatorna i Rom. Cleopatra begick självmord med hjälp av en giftig eller giftig kobra stift. Men bevisar detta aldrig hittas.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel Stor koppar
Nästa artikel Naturliga kosmetika
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha