Kläder: varumärket Zara

Valand Lindholm Februari 27, 2016 Hälsa 11 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Zara är en spansk klädkedja. Det är flaggskeppet i Inditex Group. Detta holdingbolag ägs av den spanska tychoon Amanico Ortega. Under holdingbolaget inkluderar varumärken såsom Pull and Bear, Oysho, Uterqüe, Stradivarius och Bershka. Klädkedjan huvudkontor ligger i La Coruna. Detta öppnade också den första butiken i 1975. Den första butiken öppnades i Nederländerna 2000 i Almere. Det sägs att Zara behöver bara två veckor att få något från ritbordet till butiken. Andra märken skulle göra i genomsnitt sex månader. Samtidigt har Zara redan spenderat ungefär tio tusen artiklar. En stor skillnad med de flesta andra kedjor är att den ultimata kläder inte gjort i tredje världens länder. Det förklarar delvis varför produktionstakten är så hög. Den direceur Louis Vuitton Mode Zara sade att den mest innovativa och utvecklade klädkedjan i världen. CNN Zara kallas en "spanska framgångssaga.

Klädaffär

Den första klädaffär i La Coruna snart går bra och som ett resultat var det snart fler butiker på. Dessa var till en början främst fortfarande öppna i Spanien. Varje år utfärdades två eller tre nya kollektioner. I början, produktionstiden var fortfarande mycket längre, cirka sex månader. Ortega dock bröt med denna linje av något som han kallade "instant fashion". Detta lyckades han snabbt få nya produkter på marknaden. Var han alltså kunna reagera snabbt på vissa rends eller händelser. Ett viktigt bidrag till detta var datorexpert José Maria Castellano. Detta träffade Ortega 1984. Hans dator var mestadels skonas genom att dra en hel del tid.

Zara kläder

I slutet av åttiotalet hade butikskedjan cirka åttio butiker över hela Spanien. I butikerna var ofta nya modeller i omlopp, vilket gör det attraktivt för besökare att besöka butiken strax efter varandra, eftersom det är ofta så var nya modeller. Den dag då nya produkter som uppstår vid försäljning som kallas "B-Day". Detta växte till ett fenomen som är känt för shoppare. Zara gick början av nittiotalet internationellt och öppnade sin första utlands butik i USA. Frankrike och USA drabbades. Senare, flera delar av Europa, Sydamerika, Japan och Mellanöstern. År 2000 öppnade den första butiken i Nederländerna i Almere. Även i Nederländerna Zara vuxit till en av de stora klädmärken. Särskilt bland tonårsflickor är ett populärt märke.

Produkter

Zara Stores har sju grundläggande produktlinjer; män kläder, damkläder, underkläder, övre högra, skor, kosmetik och accessoarer. Poster av Zara är ofta bara fyra veckor på försäljning. Detta säkerställer att köparna har den uppfattningen att de är unika och därför är efterfrågan också ökar. Också återkommande kunder tillbaka förr. I Spanien räknar man med att besökare kommer tillbaka en gång var tredje vecka. Det är sjutton gånger per år.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha