Klåda näsa: Orsaker till klåda näsa

Klåda i näsan är ofta outhärdligt, samtidigt som allt annat än charmigt att repa offentligt ofta näsan. Det finns mer att det krabbor ofta hjälper inte, och en tickly näsa oftast bara gör saken värre. Dags att undersöka möjliga orsaker till klåda i näsan, och hur du kan fixa en kliande näsa. Du hittar alla under en efter en.

= Allergi kliande näsa orsakar ingen. 1

Klåda i näsan är i de flesta fall orsakas av en allergi. Om du är allergisk mot damm, vissa livsmedel, gräspollen, träd, mögel och så vidare. Om det finns en mycket milda allergier, kan det mycket väl vara så att kliande näsa det enda symptomet är att du märker. Finns det en tyngre allergi, kan den innehålla ett kliande näsa åtföljs av en rinnande näsa, kliande mun / svalg / öron, illamående och eksem.

Lösning

Titta på när du upplever klåda i näsan. Har du skulle bara råkar ha något att äta eller exempelvis huset dammas? Om du vet det, då kan du försöka få några saker ur vägen för att undvika en kliande näsa. Har du ofta lider av kliande näsa och du misstänker att det kan ha något att göra med allergier? När be en allergitest hos din GP. Om det verkligen finns ett fall av allergier, kan din läkare ordinera nässpray eller näsdroppar neuspuffer att minska irritation i näsan.

Kliande näsa och förkylning

För kallt kan orsaka en enorm kliande näsa. Du kan använda antingen lider av panik och klåda i näsan i början av vanlig förkylning, som vid utgången av vanlig förkylning under läkningsprocessen. Den goda nyheten är att klia näsan med en kall kommer att försvinna som en vanlig förkylning har härdat. Du kan försöka påskynda processen genom att använda en nässpray och ångkokta regelbundet.

Kliande näsa smutsig

Slemhinnorna i näsan är mycket känslig. Om näsan smutsig på insidan, kan detta snabbt leda till irritation och klåda. När du andas in genom näsan, näsan snabbt "smutsiga" ... Och särskilt under sysslor eller till exempel om du arbetar i en dammig miljö. Du gillar näsan kliar hjälp från blåsa näsan regelbundet mjukt och / eller rensning näsan med hjälp av en Neti pott dvs nasal dusch. Har du har en tom nässpray? Sedan kan du bara här lite vatten med salt i att göra bra skaka här och sedan näsan med besprutning.

Torr näsa ger snabbt kliar

Både torr näsa och torr hud på och runt näsan kan orsaka klåda i näsan. Täcka ansiktet så regelbundet med en bra kräm och dricka tillräckligt med vatten. Du kan också lägga till lite vaselin runt och göra näsan för att förhindra torrhet. Försök också att inte blåsa näsan för hårt och ofta, för här kan du också torr, kliande näsa att få. Slutligen är det viktigt att hålla fuktigheten i din miljö i åtanke, särskilt på vintern. Möjligen sätta en skål med vatten på kylaren eller använda en luftfuktare för att göra luften fuktigare.

Hur tror du att en kliande näsa orsakat dig? Och vilken lösning som fungerar för dig bäst att övervinna ett knaster näsa? Låt oss veta i kommentarerna!

(0)
(0)

Kommentarer - 3

Tja, är hösnuva verkligen mig orsaken till min näsa kliar. Gräspollen är den skyldige. En tablett räknare hösnuva> specifika för gräspollen, be din GP, ​​hjälper verkligen mot kliande näsa!

Hej, jag har en hel del klåda, inom och utanför näsan, så jag får blod. Snälla, kan ni hjälpa mig?

I själva verket hade jag både före och efter min kalla en enorm kliande näsa. Trots en hel del slag kändes hela torrt. Tack för informationen.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också