Käksmärta: orsakar smärta i käken, käkleden störningar

Vad orsakar smärta i käken eller käken smärta? Smärta i käken, käksmärta och käkleden sjukdomar, såsom begränsning av mynningen, käksmärta när tugga eller ibland uppfattas som en olägenhet eller poppande ljud när du öppnar och stänger munnen, är inte ett sällsynt fenomen. Ungefär sex till 12 procent av de vuxna någonsin har upplevt. Fler kvinnor än månar lider av käkleden störningar. Det är också vanligare hos unga vuxna.

Smärta i käken

 • Käkled klagomål
 • Vilka är symptomen på käkleden störningar?
 • Vilka är orsakerna till käkleden störningar?
 • Hur käkleden sjukdomar behandlas?

Käkled klagomål

Det vanligaste namnet på en gemensam grupp av symtom och runt käken lederna är temporo mandibular dysfunktion, förkortat TMD. Andra namn är smärta dysfunktion syndrom, förkortat PDS, kraniomandibulära dysfunktion, Costen syndrom och artropati.
Jaw gemensamma klagomål, som består av smärta, begränsning av mynningen eller ibland uppfattas som en olägenhet eller poppande ljud när du öppnar och stänger munnen, är relativt vanliga. Symtom på TMD förekommer hos cirka 6-12% av de vuxna. TMD kan uppstå i alla åldrar, men oftare hos kvinnor och tidig vuxen ålder.

Vilka är symptomen på käkleden störningar?

De vanligaste symtomen är smärta i käken eller käken vid vila och under rörelse, trött på tugga, ihållande smärta i och runt käkleden, som kan likna earache. Smärtan kan stråla mot huvudet, halsen, nacke och axlar, och du kan drabbas av begränsad rörlighet i käken, särskilt när du öppnar munnen. En stel eller tung känsla runt käkleden kan också förekomma, och vissa människor har svårt att flytta ljud i käken leden i, såsom sprickbildning, knoepen och poppande ljud när du öppnar och stänger munnen.
De ovan nämnda problemen kan vara relaterade till dina tänder, din käkled av dina käkmusklerna och kan påverka aktiviteter såsom att tala, äta, bita, tugga, gäspningar och kyssar. Det kan också störa allmän aktivitet, såsom arbete, sport och hobby eller din sömn.

Vilka är orsakerna till käkleden störningar?

Det är inte alltid lätt att ta reda på orsaken till käken smärta. Vissa faktorer kan spela en roll:
 • Eftersom du omedvetet har för vana länge du väljer att knyta eller slipning av tänder, är käkmusklerna överbelastad. Detta inkluderar nagelbitning, kind och lipbijten, tunga dragkraft och bett penna. Dessa vanor nämner "parafunctions.
 • Vissa äta och tugga vanor, såsom: hårda rullar och ofta äta tuggummi, kan också orsaka käken smärta.
 • Det kan också finnas en hög muskelspänning till följd av långvarig stress situation genom arbete eller personliga förhållanden.
 • Den frekventa framåt av underkäken och håll den i detta läge, kan också ge upphov till klagomål käken.
 • Inte bra och passning av tänderna tillsammans med tandproblem. Felaktig slide de två halvorna av käken gemensamt, med resultatet att det gemensamma ibland "låsa" kan vara.
 • En konstig känsla i käken kan också ske från triggerpunkter i nacke och nackmusklerna och / eller leder i nacken.
 • Jaw Smärta kan också ske genom kall, allergi, migrän, fibromyalgi eller under graviditet.

Hur käkleden sjukdomar behandlas?

Behandlingen av klagomål bygeln beror på orsaken till klagomålet. Beroende på orsaken kan ses som discipliner bör delta i behandlingen. Flera discipliner kan vara inblandade i behandling, såsom:
 • muntlig kirurg;
 • tandläkare;
 • dental gnathologist, som är specialiserat på behandling av klagomål från käkleden;
 • sjukgymnast;
 • psykolog.

Den tandläkare är bara om behandlingen om det finns skador på leden bildas måste något korrigeras eller repareras. Ibland är det nödvändigt att du behandlas på ett center för särskild tandvård.
Ofta symptomen orsakas av en felaktig vana. Unlearn en vana är inte lätt. Unlearning parafunctions kan göras genom att montera en skena, en genomskinlig bit bild som du använder på dina tänder. Att detta skapar utrymme mellan tänderna i övre och undre käken och käkleden är därför lättad. Sjukgymnastik kan också hjälpa dig att lära sig av för vana att hålla munnen stängd hela dagen. Detta kan kombineras med sessioner med en psykolog.
Behandlingen kan också inkludera övningar för käkleden i syfte att förbättra muskel och ledfunktion, specifika råd om att äta och tugga och råd om hur man undviker alltför tung belastning av tuggsystemet. Tandläkaren kan vidta åtgärder för att bättre få ihop passning av tänderna i över- och underkäken. Han kan dra en klar plastkåpa över de övre tänderna montering och / eller dina tänder slipning. Om käken smärta orsakas av lederna i nacken, kan behandling på en manuell terapeut vara en lösning, till exempel, genom användning av torra nålar.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha