KEW eller inte?

Nichlas Bloch Februari 27, 2016 Miscellanea 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det är den fråga som måste besvaras före 1 april 2013. För fram till den dagen kan du få en klausul kapitalförsäkring för att skriva ut på din befintliga begåvning. Därefter är det inte längre möjligt. De nya skatteåtgärder säkerställa att bolåneräntor för nya lån är bara avdragsgilla, förutsatt att lånet kommer att återbetalas i 30 år. Detta är möjligt genom livränta eller en linjär återbetalningsplan. Din befintliga inteckning fortfarande avdragsgilla utan återbetalningsskyldighet, förutsatt att du inte bijleent.
Många människor har använt till för att betala av lånet tas ut kapital. Ibland var det också ett krav på långivaren och sedan policyn har också lovat. Fördelarna går sedan till långivaren. Sedan införandet av den nya 2001 skatte fällor som kapitalförsäkring i fält 3 och värdet ska ingå varje år i deklarationen.

KEW

Endast med en särskild klausul kapitalförsäkring är politiken i ruta 1. Därefter inlösen med hjälp av intäkterna från skattepolitiken obligatorisk. Utbytet är skattefritt upp ?? 35 700 per person, om politiken är 15 år eller längre. Som ett minimum löptid på 20 år, undantaget utdelningen ?? 157,000 per person. Detta belopp är indexerad. Under begreppet innebär också att det inte finns någon skatt som ska betalas på det ackumulerade värdet. Den högsta premien på ett år får inte överstiga 10 gånger lägsta premien på ett år. Straffet för underlåtenhet att återbetala eller lösa på kort sikt, är att du betalar skatt på den progressiva glidande skala på räntekomponenten i förmånen. Det är avkastningen minus inbetalda premier.
Om så ?? n KEW klausul inte tydligt ange politiken, politiken faller i ruta 3. skatteregler och övergångsbestämmelser är beroende av tidpunkten för politiken effektiv. Den startdatum står på schemat.

Politik med effektiv datum före januari 1, 1992

Det är då ett obegränsat undantag från betalning. Betalningen av skattemyndigheterna inte måste användas för inlösen och är fritt tillgänglig. Men under löptiden gäller ett undantag från ?? 123 428 per person. Detta belopp är inte indexeras. Den högsta premien på ett år får inte överstiga 10 gånger lägsta premien på ett år. Så om politiken är värd eller kan vara, kan en KEW klausul fortfarande vara intressant.

Politik med ikraftträdande från den 1 januari 1992 och September 14, 1999

Befrielse från betalning på förfallodagen beror på begreppet: efter 15 år är det ?? 28 134 per person och efter 20 år ?? 123 428. Fördelen är diskretionär och amorteringar är inte skattskyldigheten. Under löptiden gäller ett undantag från ?? 123 428 per person. Dessa belopp är inte indexerade. Den högsta premien på ett år får inte överstiga 10 gånger lägsta premien på ett år. Så om politiken är värd eller kan vara, kan en KEW klausul fortfarande vara intressant.

Politik med en effektiv dag efter September 14, 1999

På förfallodagen, undantaget betalningen är obegränsat och betalningen är diskretionär. Men under löptiden gäller endast allmänt undantag för ruta 3 från ?? 21 139 per person. Box 3 är också laddad ditt sparande, investeringar och fritidshus. Överskottet av ersättningen för allmänna överskrids, belastas årligen med 1,2% inkomst av kapital. Om din totala box 3 tillgångar t.ex. 50 000 ligger ovanför generellt undantag, betalar du ?? 600 belastning per år. Om värdet av politiken växer, måste du igen betala mer skatt.
Slutsats: KEW-klausulen kan vara intressant om ditt eget kapital är högre än den allmänna undantag.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha