Keratosis pilaris

Ingabrita Sohlman April 23, 2016 Hälsa 97 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Artikelindex

  •  1. Vem kan bli sjuk >>
  •  2. Orsaker >>
  •  3. Diagnos >>
  •  4. >> E 'botas?
  •  5. Behandlingar >>

 Keratosis pilaris är en hudsjukdom mycket vanlig godartad som drabbar 50% av tonåringar och 40% av de vuxna. Orsakar många små, grova fläckar av beige eller röd runt hårsäckarna på de övre armar, lår, skinkor och kinder. Keratosis pilaris ger intryck av gåshud och ofta förekommer i patienter som redan lider av andra sjukdomar av torr hud och atopiskt eksem.

Keratosis pilaris är inte botas, men kan bli mindre märkbar med tiden; Det tenderar att ärvas genom familjer och kan regress spontant utan behandling. Men sjukdomen oftast kräver en underhållsbehandling, baserat smörj dagligen, mild peeling och glykolsyra eller mjölksyra.

Vad är keratosis pilaris?

Keratosis pilaris är en mycket vanlig hudsjukdom som drabbar människor i alla åldrar; Det är en godartad tillstånd som uppstår så många små fläckar, grov, röda eller solbränna främst kring hårsäckarna på övre armar, ben, skinkor och ibland kinder. Skapar den klassiska "kycklingskinn / gåshud" på huden, även om majoriteten av människor, som lider, kanske även omedvetna om att deras hud tillstånd ska ha en läkare som utsetts. I allmänhet, keratos det pilaris är ofta estetiskt obehagligt, men vid den medicinska nivå, helt ofarliga: det är också vanligt hos friska personer.

 >> Index

Vem kan bli sjuk av keratosis pilaris?

Vem som helst kan få keratosis pilaris. Även om det är ofta en förutsättning för huden på barn och ungdomar, är det också ses i många vuxna. Sjukdomen kan påverka mellan 50% av alla ungdomar och cirka 40% av de vuxna; honor kan oftare drabbade än män och debutåldern är ofta under de första 10 åren i livet. Det kan förvärras under puberteten. Men keratos han pilaris kan börja i alla åldrar, och en stor andel av patienterna har andra personer i familjen med samma villkor, till exempel, är vanligt förekommande i tvillingar. Keratosis pilaris kan också påverka patienter med atopisk dermatit och patienter med mycket torr hud.

Vad är prognosen för patienter med keratosis pilaris?

På det hela taget, tenderar det att vara en kronisk hudsjukdom som, med jämna mellanrum, kan det bli värre eller bättre. Keratosis pilaris är inte smittsam, är en hudsjukdom godartad, självbegränsande och tenderar att vara mild, också ofta blir bättre med åren i många patienter som märker symptomen avtar under sommarmånaderna och "explosioner" i säsongs kalla vintermånaderna. Några atypiska fall av keratosis pilaris kan vara estetiskt obehagligt. Keratosis pilaris förbättrar vanligtvis med åldern och kan till och med försvinna spontant efter puberteten. Emellertid oftast, är villkoret kronisk med periodiska exacerbationer och förbättringar. Många vuxna har det igen i 40 eller 50 år.

Keratosis pilaris påverkar hela kroppen?

Även möjligt, är det ganska ovanligt att ha det över hela min kropp. Skador från keratos pilaris involverar mest typiskt baksidan på dina armar. Andra platser inkluderar lår och skinkor, och ibland i ansiktet. Det påverkar ögonen, munnen, handflatorna eller fotsulorna.

Hur det ser ut keratos pilaris?

 Vanligtvis patienter har ojämn utslag består av små röda prickar eller ljusbrun. Från 10 till hundratals små knölar något grov utspridda i ett område, som berör liknar ett fint sandpapper. Vissa utsprång kan vara lätt rodnad eller har en röd ring, vilket tyder på inflammation. Ibland kan ett hår lindade resterna instängda under fläcken och patienter märker ett ojämnt utseende av huden. Kinder kan se rödaktiga och vara översållad med små fläckar punkt.

 >> Index

Vad orsakar keratos pilaris?

Den exakta orsaken till keratosis pilaris är okänd. Det verkar finnas ett problem med överproduktion av keratin av huden, som kallas hyperkeratinisering. Keratosis pilaris är delvis ärftlig och ca 50% -70% av patienterna som drabbas har en känd genetisk predisposition och en hög frekvens av drabbade släktingar. Keratosis pilaris kan vara närvarande med: iktyos vulgaris, torr hud och säsongs inhalant allergier, liksom eksem och atopisk dermatit. Ansamlingar verkar bero på överproduktion av keratin öppnandet av enskilda hårsäckar. Huden, undersöks i mikroskop, visar svag förtjockning, hyperkeratos och igensättning av hårsäcken. De övre hudlagren kan ha någon liten utvidgning av ytliga blodkärl, vilket ger huden en rodnader i ansiktet.

 >> Index

Hur är det diagnosen keratosis pilaris?

Diagnosen av keratosis pilaris är mycket enkel och är baserad på det estetiska karaktäristiska av huden inom bland annat armar. Vet någon i släkten keratos pilaris är mycket användbar, eftersom det finns en stark genetisk komponent. Diagnosen bekräftas genom klinisk undersökning av läkare.

Andra medicinska tillstånd kan tyckas keratos pilaris: akne, Milier, follikulit, eksem, atopisk dermatit, rosacea eller ansiktsbehandling huden torr. Keratosis pilaris kan också likna sällsynta hudåkommor såsom lichen spinulosus, pityriasis rubra pilaris, frinoderma, uleritema ofriogene, iktyos vulgaris, vellus cystor, follikulärt keratos, Kyrle sjukdom, lav nitidus, lav spinulosus, perforering follikulit och tricostasi spinulosa. I Indien och andra länder, en särskild tillstånd som kallas follikulär erythromelanosis faciei et Colli har en möjlig genetisk relation med keratos pilaris kännetecknas av tre element som hyperpigmentering, follikulär pluggning och rodnad i ansiktet och halsen.

Laboratorietester att diagnostisera keratosis pilaris

Sedan uppkomsten av keratosis pilaris är lätt att känna igen, specifika laboratorietester är inte användbara för diagnos. Hudbiopsi kan vara till hjälp i atypiska fall eller avslöjas.

Mikroskopisk undersökning av vävnaden i kroppen vid hög förstoring av en patolog kallas histopatologi. Histopatologi av keratosis pilaris visar mild epidermal hyperkeratos, hypergranulosis och länkar till de enskilda hårsäckar. De övre dermis kan också ha viss mikroskopisk inflammation som kallas "ytlig lymfatisk perivaskulär förändring."

 >> Index

Keratosis pilaris kan botas?

Det finns inget botemedel finns, ett mirakel piller eller allmänt effektiv behandling av keratos pilaris. Ibland försvinner helt av sig själv utan behandling.

Keratosis pilaris är smittsam?

Keratosis pilaris är inte smittsam. Det är inte en infektion och orsakas inte av en svamp, bakterie eller ett virus. Inte äventyra någon genom kontakt med huden och det kan inte läggas ut på entreprenad med ett enkelt tryck. Vissa människor är bara mer benägna att utveckla keratosis pilaris på grund av genetik och hudtyp.

Vilka är de möjliga komplikationer av keratosis pilaris?

Komplikationer är sällsynta eftersom det är i första hand ett tillstånd av huden i fråga om estetik. Däremot kan missfärgning tillfälliga kallas post-inflammatoriska hypopigmentering eller hyperpigmentering inträffar efter inflammation. Permanenta märken kan bildas sällan och efter behandlingar för aggressiva eller andra inflammationer.

Kosten har att göra med keratosis pilaris?

I allmänhet, inte kosten tycks inte påverka keratos pilaris: bristen på vitamin A kan orsaka liknande symptom, men det är en känd orsak till keratos pilaris.

 >> Index

Vad är behandlingen för keratos pilaris?

 Många behandlingsalternativ och recept för hudvård är tillgängliga för att kontrollera symtom på keratos pilaris. Många patienter märker en tillfällig förbättring efter ett regelbundet program för smörjning av huden. Som en allmän regel bör behandlingen vara kontinuerlig och, eftersom det inte finns något botemedel eller allmänt effektiv behandling för keratos pilaris, skulle listan över potentiella och krämer bli mycket lång. Det är viktigt att notera att, som med alla villkor är enhetligt effektiv i alla människor ingen behandling och en fullständig regression kan inte vara möjligt. I vissa fall, keratos det pilaris kan också förbättra eller försvinna spontant utan behov av någon behandling. Emellertid är allmänna åtgärder rekommenderas för att förhindra överdriven uttorkning av huden, som att använda milda rengöringsmedel och smörjmedel.

Lindriga fall av keratosis pilaris kan förbättras med disk hudkräm, lotion som Cetaphil eller Lubriderm. Ytterligare terapeutiska alternativ är tillgängliga för de svåraste fallen av keratos pilaris inkluderar mjölksyra lotion, lotion, alfa-hydroxy syror, grädde med urea, salicylsyra och aktuella steroid krämer.

Rekommenderat intag

- Diskmedel delikat och lotion för känslig hud: Tvätta varje dag och tillämpa lotion två gånger om dagen.

- Återfuktning för behandling i hemmet: Använd en eller två gånger om dagen.

Det drabbade området ska tvättas en gång eller två gånger om dagen med en mild tvätt, sedan masseras med lotion, mycket försiktigt. Irriterad hud eller skrubbsår bör endast behandlas med mjukgörande läsa till slutet av inflammation.

Ibland kan läkare ordinera en kort kurs av topikal steroid kräm till medelhög effekt, mjukgörande, sprider sig en eller två gånger om dagen på de röda inflammerade områden.

Många behandlingar har prövats utan konsekventa resultat. Eftersom det inte finns någon mirakelkur eller allmänt effektiv behandling av keratos pilaris, är det viktigt att gå vidare med försiktighet och begränsade förväntningar. Keratosis pilaris är i allmänhet ett kroniskt tillstånd som kräver långsiktig underhållsbehandling, kräver de flesta behandlingar upprepade handlingar och lång sikt, för att ge optimalt resultat.

Keratosis pilaris: att göra

- Vidta åtgärder för att förhindra överdriven uttorkning av huden, särskilt i kalla vintermånaderna.
- Använd milda rengöringsmedel och tvålar.
- Smörj huden med speciella krämer som innehåller mjölksyra.
- Om det behövs använder lotion på alfa-hydroxy-syror, grädde med urea och salicylsyra.
- Massera försiktigt lotion i det drabbade området två gånger om dagen.

Keratosis pilaris: inte göra

- Använd inte tvål eller starka rengöringsmedel.
- Gnugga inte hårt eller försöka skrapa huden.
- Förvänta dig inte omedelbara resultat med hjälp av krämer.
- Ge inte upp hoppet: sjukdomen, kan det ibland vända sig.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha