Kastanj från Anne Frank

Kastanj där Anne Frank skrev om i sin dagbok, går runt om i världen. Sedan 2010 Amsterdam har att missa kastanj i den hemliga bilagan. Han fälldes av en storm. Kastanje plantor fört tillbaka över världen som nu hittat en plats på jorden. På tre kontinenter nu växer ättlingar till Anne Franks träd.

The Diary

Sjuk

Innan kastanj i den hemliga bilagan har fällts av en storm i 2010, var han redan sjuk. Under 2005, 2006 och 2007 har därför redan plockat kastanjer träd där i syfte att kweken.De Anne Frank-stiftelsen donerade till olika platser i totalt 300 träd. De är bland annat i Buenos Aires, London, Paris, Valencia, San Sebastian, New York, Kani, Jerusalem och Amsterdam.

Anne Frank

Från början ville de ympa några kvistar från kronan på en rot i fall kastanj i Amsterdam det skulle misslyckas. Denna plan växte till ett stort projekt. Anne Frank-stiftelsen gav Ronnie Nijboer odlare av plantskola Bonte Hoek från Glimmen, att växa uppdraget avkomma. Anne Frank såg under hennes tid gömmer sig i den hemliga bilagan på den vita hästkastanj. Hon skriver i sin dagbok. Tre gånger kastanj spelar en roll i dess anteckningar. Innan hon skriver om trädet på 3 maj 1944: "Vår kastanjen är i full blom tills han är täckt med löv och mycket trevligare förra året ??.
Dikrandtonderzwam - Foto Wikipedia

Dikrandtonderzam

Trädet var sjuka åren. Sextio år efter kriget vände 150-åriga stammen ha påverkats av dikrandtonderzwam. Trädet bevisade bortom all räddning. Anne Franks hus återupptogs sedan planen till alla Anne Frank Skolor i Nederländerna, Tyskland, Italien och Frankrike att erbjuda en planta från kastanj, en hybrid av kastanj i Amsterdam. Planen var början på ett stort projekt. Många fler kroppar var intresserade av en planta. Från alla hörn av världen kom förfrågningar.

Kastanjer

Stiftelsen plockade upp ett antal år, kastanjer, fram till hösten 2007. odlaren från Glimmen kunde kastanjeträd av 300
White Horse - Foto Garden och Flower Song Veer en halvmeter växa ut. Per post gick de över hela världen. Under 2009, de sista barnet träd i ett rör till sin nya destination. Vid tidpunkten för avsändandet av den lilla kastanj var det stora trädet ännu. Som slogs ned 2010 av en storm. År 2014, avkomman slog nästan tre meter höga väl. Några träd barnet inte gör det. Den lilla kastanj på tyska skolan Anne Frank dog, men vem gör i Japan och det har redan blommat. Inte alla rännor med plantor kom och det fanns ett träd skära ned utan någon uppenbar anledning. De av Anne Franks Skolan i Frankfurt var att drabbas av samma öde. Trädet på gården av Anne Franks Skolan i Heemskerk levde de första månaderna är det inte. Det drogs ut ur marken av vandaler. Samtidigt finns växer en ny planta.

Ground Zero

Det finns också plantor av Anne Franks kastanj vid Ground Zero i New York och på Barnens ?? s Museum of Indianapolis. Dessa träd berodde på de stränga importregler Amerika första tre år i karantän.
Bild från LC - odlare Gosse Nijboer med en planta

Amsterdam Forest

Kulturen under tiden fortsätter. På en hemlig plats i Amsterdam Forest är fortfarande etthundrafemtio träd som odlas. De har en bestämd plats i Amsterdam Forest.

Häst

Den ursprungliga trädet föll i stormen, men trehundra avkommor på tre kontinenter. Anne Frank-stiftelsen konstaterar att bommen har väckt en hel del. Många länder känna samhörighet med Anne Frank. Träden symboliserar hopp och som talar till stor.

Crown

På dagis i Glimmen fem massor av kronan ympas på andra kastanjer. En är i januari 2014 nästan fyra meter hög. De andra fyra är plogade. Det bästa provet bevaras och har redan blommat.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha