Karlsbron, Prags centrum

Utan tvekan är Karlsbron den mest fascinerande bron i Prag och kanske Europa. Bron förbinder den gamla staden Prag med det nya avsnittet. Ett besök i denna bro bör inte missa när du går till Prag. Men precis som alla andra broar även Karlsbron en viktig funktion och historia.

Historia

Det var kung Karl IV som gav 1357 uppdraget att bygga en bro. Denna bro hade exakt samma plats där romantiken var Judith Bridge. Denna bro förstördes av en av de många tidvattenströmmar av floden Vltava. Peter parler, den då kända tekniker fram ett utkast till kungen. Kung Karl IV godkände förslaget. Men konstruktionen inte gå riktigt som planerat. Ett par gånger bron delvis förstördes av svenska och österrikiska kanoner. Det fanns också flera översvämningsflöden som förstörde valven av bron. Detta resulterade i en kollaps av vissa delar av bron.
Men till slut, 45 år senare, var bron äntligen klar för användning. Genom förstörelsen av bron hade redan uthärdat, fanns det bara en båge som var redan där från början. Denna båge är hittills fortfarande intakt. Hela bron var 1978-1983 en genomgripande restaurering av.

Arkitektur

Bron byggdes i stora block som kallas pelare. Över bron kan hittas romanska och gotiska perioder. Ett bra exempel är de långa jätte fönstren i de höga vakttorn på båda sidor. Väggarna i dessa torn är tjocka och fasta. Detta gör ljusare bron men lite på. Bron är en liten twist som kan endast ses om du kör det själv. Som ett resultat var det lite har en S-form. Detta var inte avsikten, men genom många renoveringar, har vissa delar som inte visas i en rak linje.

Funktion

Den gamla staden Prag separerades från den nya staden av Vltava. Charles Bridge skulle se till att människor kan gå snabbare. 1974 bron var endast tillgänglig för fotgängare. Bron var kraftiga vibrationer och vikten längre.

Bilder

Bron är även kännetecknas av de trettio bilder på bron. Statyerna är gjorda av sandsten och går tillbaka till Barokse perioden. Bilderna ser ganska mycket alla ner och har sina vapen till deras sidor. Bilderna liknar bilderna av Ponte Sant'Angelo i Rom. Bilderna donerades av adelsmän och domare som haft att göra med motreformationen. Medlemmar av motreformationen är människor som ansåg att den katolska kyrkan fel klarat Gud.
1890, åtta bilder allvarligt skadats av översvämningflöden. Bilderna ersätts av nya och har ingenting att göra med motreformationen. De nya bilderna utstrålar ler mammor med barn.
Det finns en bild av koppar. Denna bild, enligt legenden att ger lycka när båda händerna av bilden smeker samtidigt.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha