Kapitolinska museerna

Rom har många museer. En av de största måste vara Kapitolinska museer. Samlingen innehåller skulpturer, målningar och fresker ?? s renässans och barock. En stor del av samlingen hittades av arkeologiska utgrävningar och läggs till museet. Samlingen är fördelade på tre byggnader Palazzo dei Conservatori, Palazzo Nuovo och Centrale Monte. Rom är en stad fylld av konst och unika byggnader med en stor historia. Om du går igenom Rom är i varje gathörn eller något där munnen faller öppen. Det är därför inte förvånande att det har förekommit flera arkeologiska utgrävningar i denna stad. Under dessa utgrävningar, arkeologer hittat många skatter. Fynden kan beundras på Kapitolinska museerna.
Du hittar huvudsakligen fynd från antika och renässans i dessa museer. Samlingen är spridd över flera byggnader.
  • Palazzo dei Conservatori
  • Palazzo Nuovo
  • Centrale Monte

Palazo dei Conservatori

Palazzo dei Conservatori byggdes på 16-talet. Byggnaden består av tre våningar. Det finns flera monumentala statyer, fresker. Dessutom kan konstgalleriet finns här. Samlingen finns både på gården och i olika hallar. Konsthallen ligger på övervåningen. Den består av en samling av målningar med anor från den tidiga renässansen och barocken. Målningarna är gjorda av olika välkända målare liksom Rubens och Caravaggio. Capitolium konstgalleri byggdes av påven Benidectus XIV.
En av bilderna utställda i Palazzo dei Conservatori är Lupa Capitolina, Capitolium varg. Detta är en av de första verk som hade Kapitolinska museerna i sin ägo. De fresco ?? s som uppvisade är fresk av Giuseppe Cesari kanske en av de mest intressanta Fresco ?? s Palazzo dei Conservatori. Hans fresco berättar en historia om Romulus och Remus, grundarna av Rom.
Via Palazzo dei Conservatori dig till Palazzo Nuovo. Dessa två byggnader är sammankopplade via en underjordisk gångväg, galleria Lapidaria sten bildgalleri. I hallen är en samling av inskriptioner.

Palazzo Nuovo

Palazzo Nuovo var en motvikt till Palazzo dei Conservatori byggdes 1603. Palatset designades av Michelangelo och framför Palazzo Conservatori på andra sidan av torget. Denna byggnad består av två våningar. Ändå tog det lång tid denna byggnad användes som ett museum. 1773 var det dags öppnade Palazzo Nuovo. I Palazzo Nuovo främst skulpturer utställda med statyer av romerska kejsare och filosofer. Venus Capitolina är en av de mer kända bilder. Oceanus, guden av havet är det mest slående skulptur där du kan hitta i denna byggnad. Han kommer från första århundradet efter Kristus.

Centrale Monte

Centrale Monte tillhör sedan 1997 till Capitalijnse museer. Det är en före detta kraftverk från 1912. Du hittar Centrale Monte i Via Ostiense. På bottenvåningen finns en föreställning med fynd från den arkaiska och republikanska perioden. På övervåningen finns flera klassiska bilder. Det finns flera stora maskiner i detta område från den tidpunkt då centret fortfarande användes som ett kraftverk. Den övre våningen var när motorn och pannrum. Numera här flera klassiska statyer och maskinerna är inte mer än en kuliss.
Kapitolinska museerna har som är sant för många av byggnaderna i Rom, sin egen historia. Sixtus IV grundade museet i 1471. Han började kollektion med fyra brons.
  • Capitolium varg
  • Den Spinario
  • De Camillus
  • Brons chef för Constantine

Dessa bilder, lägger han i palatset av Laterano.
De flesta utgrävningar genomfördes i slutet av 19th century. Många föremål som hittats sedan var stora historiska värden. Framför allt var bilderna placeras i Kapitolinska museer.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha