Kaninrasen: Pearl Grey Halle

Halle Pearl Gray är en vacker kaninrasen som har sitt ursprung i Belgien. Rasen har utvecklats av mr. Vervoort Belgien, och kaninen är känd för sin vackra päls. Vad är historien om Pearl Grey Halle, vad gör kaninerna ut och vilka karaktärsbeskrivning bäst passar den här kanin föda?

Historia

Den kaninrasen pärlgrå Halle var uppfödd 1912 i Belgien av Mr Vervoort. Det var inte hans avsikt att föda Pearl Grey Halle, men han av misstag har snubblat på denna unika kanin. Vervoort föds flera år ?? s Havanna. När han kopplat ett Havanna bagge till fem skötare, fann han en silver kanin i varje kull föddes ur dessa kombinationer. Han tyckte att det här mycket vacker färg och började korsa silver kaniner med varandra, bara att korsa igen en annan Havanna blod för att undvika inavel. Det visade sig att fler och fler blå kaniner födda, och efter några år att tillämpa ett strikt urval av Halle Pearl Grey uppstod.
Tyvärr Pearl Grey Halle framgång varade inte länge. De ursprungliga djuren förlorade, men rasen återstod. Numera att födas kommer det att finnas nya Pearl Gray Halle, men dessa har en grå ögonfärg, istället för en brun ögonfärg till den ursprungliga, med Vervoort uppfödda Pearl Gray Halle. Idag är Pearl Grey Halle ses som ett hot kaninrasen.

Utseende

Vikten är mellan 2 och 2,5 kg. Enligt rasstandarden, ögon grå-blå färg, kaninerna har en kort, rutig och välfyllda kropp. Dessutom är halsen mycket kort och kan knappast vara synlig. Huvudet är bred, rund och kort. Kinder ska uttalas, speciellt när en kolv är detta mycket synlig. Öronen är ca 9 cm i längd, som står upprätt mot varandra. Djuret är väl konkretiseras, ryggen är kort och benen fin och medium. Pälsen är av normal längd och fin struktur. Det finns också en normal mängd underull närvarande. Alla Pearl Gray Halle kaniner har en mjuk grå-blå rock med en platina lyster om det. Buken bör tovigt med färg.
Det är känt att denna sort är måttligt bördig, och sjuksköterskor är mycket goda mödrar. Endast i sällsynta fall är de unga rösterna. Det är en långsamt växande ras och de är långsamt mogna.

Karaktär

Pearl Grey Halle är en mycket hanterbart kaninrasen, med en vänlig och måttlig temperament. Han är lugn och tillmötesgående. Om något händer, kommer kaninen gör ingenting. Han kommer att springa iväg i stället för att han drar.

Användning

Pearl Grey Halle är särskilt älskad av uppfödare sport, men denna sort är också mycket lämplig för barn.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha