Kangarooing ?? bra för tidigt födda barn

Victorie Wikström Februari 27, 2016 Hälsa 23 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kängurun har inspirerat oss till en särskild vård: kangarooing. Kangarooing eller kangarooing är bra för tidigt födda barn som förekommer under större delen av dagen i inkubatorn. Det ger dem en känsla av trygghet. Det är inte bara bra för tidigt födda barn, men också för barn ?? s föds fullgångna. Kangarooing ger också far och mor mår bra och bidrar till en god relation mellan föräldrar och deras barn.

Känguru Metod

Kangaroo Care är inspirerad av den vård som ger en känguru mor till hennes barn. Hon ger en liten och omogna kangoeroetje världen, lever under längre perioder i påsen att mogna och växa. Sedan urminnes tider, mödrar i många kulturer bär sina nyfödda med dem, på bröstet eller på ryggen. Barnet ligger eller inte mot den nakna huden på mamman. Den känguru påse metoden är ett steg längre. Det är inte så mycket ett praktiskt sätt att utföra den mor kan arbeta igenom medan hon bär barnet, men en terapeutisk metod.

Colombia

Metoden uppfanns i Colombia. Barnläkare Edgar Rey och Hector Martinez från San Juan de Dios sjukhuset i Bogota infördes 1979 kängurumetoden i vården av för tidigt födda barn. De hade tillräckligt många människor och resurser på sjukhuset för att ge tusentals tidigt födda barn adekvat vård. Därför kom de upp med ett alternativt tillvägagångssätt där föräldrarna till barnet ?? s aktiverats. De två barnläkare föreslog en ?? hemsjukvård låg födelsevikt ?? - program, där det lilla barnet ?? s på mammas bröst var bunden. Det spelade ingen roll hur lätt eller tung barnet var, men när hans tillstånd var stabilt.
Mammorna fick med detaljerade instruktioner och fått öppenvård eftervård. Resultaten var häpnadsväckande. Det var med en massa barn ?? är väldigt bra. Nackdelen var att maten ibland orsakat problem. Baby ?? s är helt beroende av amning medan de ofta otillräckligt kunna amma. Men resultaten var så bra att UNICEF ?? hemvård låg födelsevikt ?? - Programmet stödjer och främjar. År 1983 kangarooing officiellt erkänts av WHO.

Sjukhus

I västvärlden, däribland Nederländerna, har metoden utvecklats för att Kangaroo metoden. Metoden används på sjukhuset, så att tillräckliga faciliteter är tillgängliga. Kangaroo Care är framgångsrika på grund av den stora psykologisk fördel av den intima insamling av föräldrar och barn, och det kan komma överens i närheten av sjukhusutrymmen, säger i neonatal intensivvårdsavdelning.

Psykologisk utveckling

Ett nyfött barn som på grund av en för tidig födsel i inkubatorn behöver är störande för föräldrar och barn. Föräldrar bör i huvudsak ge upp sitt barn till sjukhuset. De kan inte ta hand om sig själva och det är en stor besvikelse. De kan också känna skuld eller orolig på. De lever i ovisshet om resultatet av inkubatorperioden. Är du okej, barnet överlever och det som håller den till sin tidig födsel på? Det här är frågor som kan orsaka stor oro. Föräldrarna lär också sina barn att känna så väl, eftersom de tar hand om det själva och som kan orsaka en buckla i förtroende. Det kan vara en kil i start föräldrar och barn.

OTREVLIGT

För ett barn är en inkubator inspelning inte så trevlig. Det måste genomgå olika behandlingar har ofta en ventrikelsond in, utsätts för ljus och ljud, motorn i inkubator hör måste genomgå omvårdnadsåtgärder och medicinska ingrepp. Inkubatorn barnet får för mycket oväntat och felaktig stimulans, så att den inte kan utvecklas harmoniskt.
Den medicinska och omvårdnad för ett spädbarn inkubator kan vara mycket stor psykologisk nackdel med vistelsen i sjukhusmiljö är inte elimineras därigenom.
Utvecklingen av föräldrar och barn och personlig utveckling hos barnet kan fastna. För att förhindra att föräldrar uppmuntras att röra och vårda sina barns knä. Föräldrar uppmanas också att hjälpa till med vården. Dessutom kan mjölk vara genom expression för att möjliggöra senare laktation.
Den känguru metod för tidigt födda barn har blivit en värdefull del av behandlingen av för tidigt födda barn.

Bröst

Kangaroo Care har en gynnsam effekt på andning små. Det kan vara oregelbunden hos prematura barn. Snabb andning växlar med långsam andning och kan även tillfälligt stoppa. Därför inkubator barn ligga på säkerhetsskärmen. Barnet touch som är tillräckligt för att börja andas igen ofta. Administrera extra syre kan vara ett sätt för behandling men hålla sig till varje behandling nackdelar. Kangarooing har en god effekt på normaliseringen av andningen. Barnet exponerar i en blöja efter, är moderns bara bröst, får en kontinuerlig stimulering av andningsrörelser. Dessutom luktar barnets mor och höra förälderns hjärtslag. Det har en klart positiv effekt på andningen hos barnet. Som blir djupare och mer regelbunden.
Kangarooing får daglig halv-timme eller mer, och en eller flera gånger per dag. Varaktigheten beror på stabiliteten hos barnet och tids föräldrar har tillgängliga. Det kan vara att sitta, stå, gå och kommer att ske i samråd med vårdpersonalen. Exempelvis kan integritet garanteras för ett rum skärm. Barnet placeras i vertikalt läge på bröstet. Mamman kan mellan brösten eller ett bröst, är far barnet på bröstet. Barnet kan även greppet i bröstet hår.

Amning

Den Kangarooing främjar också amning. Små får första formel, och om de är stora och starka nog att arbeta för amning. Den hudkontakt under Kangaroo Care och suger på bröstvårtan stimulerar reflex. När barnet verkligen suger eller dryck är klar, det vet hur.

Fördelar och nackdelar med Kangaroo Care

Från olika forskning och studier har visat att det finns många fördelar med att koangoeroeën och knappast nackdelar. Problem enda negativa effekter om det inte är bra att flytta barnet.
Fördelarna är:
 • Hud mot hud kontakt ger trygghet och säkerhet;
 • en positiv effekt på kroppstemperaturen hos barnet;
 • en positiv effekt på hjärtrytmen;
 • god effekt på andningscykeln och bättre syremättnad;
 • bra för tillväxten;
 • stress och smärta uppfattning minskar;
 • emotionell, motor och intellektuell stimulans, hjärnan utvecklas bättre;
 • det är bra för amning;
 • barnet sova bättre,
 • det är bra för bandet mellan förälder och barn;
 • det förkortar tiden att barnet måste vara i inkubatorn.

Intim

Kangarooing är också en positiv särbehandling av föräldrarna. De kan lika längs alla medicinska beslag, intim sammankomst med sina barn. Om en baby i en inkubator bör inkluderas, det är avståndet mellan föräldrar och barn. Den hudkontakt och gemenskap under Kangarooing ställer distans och är bra för att bekämpa rädslan för föräldrar. De blir bekanta med deras barn. Föräldrar och barn kan njuta av ögonblicket.

Egen erfarenhet

År 1995 var mitt barn i inkubatorn i S: t Antonius sjukhuset i Sneek. Hon var egentligen inte alltför tidigt, men mycket små, 1860 gram. Hon hade fem dagar i inkubatorn, och sedan ett par veckor på barnet avdelningen i en barnsäng. Vårdpersonalen kom nästan omedelbart vända sig till känguru metoden. Vi grep med båda händerna och vid varje besök under inkubatorperioden och vagga tid, fick vi henne gebuideld. För far och mor var en härlig tyst sammankomst med den lilla dotter och vår baby haft det synligt. Således ?? s barnet på sjukhuset behöva lämna bakom är hjärtskärande, med Kangarooing och ytterligare vård vi fick, de kunde göra och vi ville med tanke på vår baby ?? tje yttersta omsorg och värme. Hon har utvecklats väl. År 2014 var hon 19 och en vacker ung kvinna på 80 en meter lång. De minns inte, men det har givits: den kangarooing. Jag värnar är de bästa minnen.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha