Kan vi gå ner i vikt genom idrott?

Kan vi gå ner i vikt genom idrott?

Har sport kost och i så fall på vilka villkor? Poängen med vår expert, Philippe Laurent, docent i idrott och coach.

Han gör sport att gå ner i vikt? "Ja, säger Philippe Laurent, docent i idrott och triathlon coach Eller rättare sagt, regelbunden fysisk aktivitet Proof: .. I början av förra seklet, vi åt motsvarande 3000 kalorier per dag utan att lida viktiga. Folk var upptagen, gick, välskött ... Idag är sport det bästa sättet att kompensera vår stillasittande livsstil, förutsatt att du har en balanserad kost. "

Uthållighetssporter

"Om vi ​​har ett tight schema och att vi måste göra val, kommer vi att välja en uthållighet sport som har fördelen av" utgifter "en hel del kalorier. Dessutom uthållighetsidrotter är enkla tekniskt och tillgängliga för så många. " Bland dem: i drift, lätt att praktisera, men vilket kan vara traumatisk för lederna; simma, förutsatt dynamiskt; cykling, att veta att 2 timmars cykel motsvarande en timmes löpning.

Innan du spelar sport, beräkna din maxpuls

Gå ner i vikt, är det nödvändigt att utöva en sport minst 3 gånger i veckan under 45 minuter per session. Insatsen måste vara måttlig men stabil: vi måste nå, utan att överskrida det, 60-70% av maxpuls. En lätt hållbar takt under hela övningen och gör det möjligt för kroppen att använda lagrade fettreserver. "Först pumpar kroppen fetter som finns i blodet ... innan rubba underhudsfett", sade Philippe Laurent.

Idrott och motion: hitta rätt frekvens

Regelbundenheten utbildning som gör framsteg är avgörande. Efter alla ansträngningar, det finns överkompensation period, som skall användas för att gå vidare. Men om vi gör leder en gång i veckan, är kapitalet förloras "form" av den föregående sessionen. "När man känner att övningen har blivit lätt, betyder det att kroppen har vant att utöva, tillägger Laurent Philippe, och han tillbringar mindre kalorier än tidigare för samma ansträngning. Vi måste då dvs öka varaktigheten eller intensiteten av motion. "

Sport, praktiskt ... för livet!

De goda nyheterna? Ju mer vi gör sport och du gå ner i vikt, även vid vila, muskler är stora energiförbrukare. De dåliga nyheterna: så fort man slutar, förlorar kroppen snabbt muskelmassa och blir mjuk. "När vi förlorade önskad vikt, måste det finna tillräckligt med motivation för att fortsätta att idrotta ... för livet! Glider Laurent Philippe. Det är därför det är viktigt att alltid hålla kul i praktiken."

För att uppnå detta, kan det vara smart att idrotta med en partner, men också sätta upp mål genom att delta, till exempel, i tävlingar. Och tveka inte att byta disciplin när tröttheten känns!

Läs mer

- Flytta, äta ... gå ner i vikt, Laurent Philippe, Ed !. Amfora, 2009.

- För att beräkna din maxpuls, subtrahera din ålder vid baslinjen puls. Till exempel: 220-50 = 170.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha