Kan ett virus styra dina tankar?

När en virusinfektion du tänker på influensa, något smittsam att du kan undvika genom att tvätta händerna och äta hälsosamt. Men ett virus kan få oss att tro konstiga saker eller röster höras? Hans Klein vid universitetet Centrum för psykiatri i Groningen utreda en ny behandling av psykos med en virushämmare.

Klein: "Du behöver inte märker det direkt, men vi lever tillsammans med hundratals bakterier, svampar, virus eller andra kända mikroorganismer. Tillsammans bildar de vår microbiome. Dessa varelser, som ibland består av mindre än en cell, bebo vår kropp från topp till botten, inifrån och ut: de tränger in i våra vävnader. De stör nästan alla våra kroppsliga processer. "Som en psykiater Klein undersöker konsekvenserna av den allestädes närvarande Herpes simplex-virus i vårt sinne och förstånd.

I balans

Det kanske låter obehagligt, om invasionen av miniatyr varelser, men det är normalt och friskt. Vi behöver dem som vi behöver mat, och om allt går bra, alltid finns det en föränderlig men genial balans mellan dessa mikroorganismer och resten av våra kroppar. Klein: "är information som lagras i våra gener som hjälper kroppen att bekämpa farliga inkräktare och välkommen bra. I livmodern och genom våra livserfarenheter gör vårt immunförsvar mer och mer erfarenhet med de mikroorganismer som det möter. Tricket är alltid att hitta en ny balans, att leva hälsosamt med vår microbiome och vår miljö. "

Herpes simplex-virus

Dock kan ibland störas denna balans och vi kan bli sjuka. Klein förklarar varför han utforskar Herpes simplex-virus, "Detta virus bär nästan alla med honom, lagras den i den femte kranialnerven här", förklarar han när han pekar på en plats i hans öra. "De flesta människor vet det, om motståndet är mindre virus kryper ner och kan orsaka en kall öm, men annars kommer du inte märker att du bär den med dig. Ibland viruset kan tränga in i hjärnan är det du kan verkligen sjuk. Jag tror att det kan också orsaka psykos. "

Psykos

Under en psykotisk sinne påverkas. Folk kan få bisarra föreställningar och t.ex. höra röster. Enligt Klein, skulle vara en psykos kan orsakas av en latent infektion av herpesvirus i hjärnorna. Av de herpes simplex-virus är känt för att specifikt påverka de områden i hjärnan som också är involverade i psykos. Hos råttor vars hjärnor infekterades artificiellt med viruset, Klein faktiskt redan sett att de började bete sig underligt och att detta märkliga beteende förbättras genom behandling med medicin för psykos.

Zombie

Förra gången dykning i sociala medier skräckhistorier om mikroorganismer som gör sina värdar till zombies. Till exempel, en mask som hans offer finns -a gräshoppa - skulle flytta till begå självmord genom att gå i vattnet. Eller en svamp som myror klättra högt i träden lämnar att dö där. Skulle en sådan sak även i människor kommer att bli? Vi behöver inte vara rädd för sådana scener, säger Klein lugnande: "Du får inte sjuka från just en sådan organism, är det en kombination av många saker på en gång och oftast vår kropp är fullt kapabla att patogener i schack att hålla. "

Steg för steg till återhämtning

"Vi hoppas kunna visa att ett antiviralt läkemedel hjälper till att förhindra psykos. Först ska vi undersöka effekten av ett kortsiktigt hög dos. Vi ser hos vissa patienter som kommer in som blotta ögat har en effekt, men vi har fortfarande inte sett några mirakelkurer, men! Vid den här tiden vi ännu inte vet om dessa människor har fått äkta eller falska mediciner, eftersom utredningen pågår. Jag kan tänka mig att vi vill behandla patienter i framtiden en lång tid för en starkare helande effekt. Men först vill jag utforska med hjärnskanningar eller herpesvirus är verkligen återfinns i hjärnorna hos personer med psykos och om ett virus hämmare minskar de psykotiska symtomen. "

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha