Kampen mot allergier utan medicinering

Siegmund Hammarberg Februari 27, 2016 Hälsa 8 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kampen mot allergier utan medicinering

Inför bommen i allergier ökar industriprodukter för allergiker. Ofta ganska dyra, de är verkligen bra? Sängkläder, luftrenare, mat, kosmetika ... våra experter sorterar på marknaden för "antiallergie".

Nästan 30% av vuxna är offer för hösnuva. "Ökningen av externa och inhemska föroreningar främjar känslighet för allergener och symtomdebut," säger Dr. Céline Palussière, allergolog i Bordeaux Northern Allergy Center. Bland luftvägsallergier, är kvalster inblandade i 75% av fallen, följt av pollen och djurhår. Och andra allergier är på uppgång ...

"På tio år har antalet människor som drabbas av födoämnesallergier fördubblats", säger Dr Palussière. De påverkar nu mer än 5% av barnen och 3% av vuxna. Slutligen ca 2% av befolkningen utlöser en allergisk reaktion i kontakt med parfymer, nickel eller konserveringsmedel och andra kemikalier som finns i kosmetika. Att inte tala om uppkomsten av okända allergier innan, orsakade av husdjur eller exotiska frukter.

Luftvägsallergier: välutrustade till ett hälsosamt hem

"Att begränsa förekomsten av allergener, det finns grundläggande regler, inklusive vädring morgon och kväll, även på vintern, och regelbundet tvätta sängkläder vid 60 ° C", säger Nicole Rossin, medicinsk rådgivare inomhusmiljö. Parallellt dessa tillbehör undvika problem.

En medicinsk kvalitet kvalster lock som omsluter madrassen: det är kantad med polyuretan barriär för kvalster. Flera märken erbjuder: Immunoctem, Acar-Covers Dom'Hous ... Luckorna i Evolon är också ett bra alternativ.

En syntetisk latex madrasser tätare släpper in färre kvalster, men för Nicole Rossin, "är installationen av ett godkänt omslag som premie, även på en gammal madrass."

En pollenfilter: detta mycket fina flyga arter binder till fönsterkarmen och filtrera mer än 85% av pollen. Lätt att ta bort och tvätta och särskilt användbart när de lämnas öppna stora fönster. Säljs på nätbutiken Space Eco Paris.

En dammsugare med HEPA-filter 13 eller 14, som behåller allergener: undviker de low-end-modeller; i dålig tätning, kan damm släppas ut i luften. Och av samma skäl, vi väljer istället för en dammsugarpåse.

En luftrenare att välja gott skick: endast de med ett HEPA-filter avsevärt minska koncentrationen av allergener i luften, men de är ganska kostsamt. De "luft jonisatorer" skulle vara mindre effektiva och, om inte annat anges, avvisar ozon, en gas som kan vara irriterande.

En avfuktare kan hjälpa vid allergi mot mögel, gynnas av hög luftfuktighet.

Övriga tillbehör rekommenderas ibland, men deras användning är inte så klokt:

  • akaricid sprayprodukter, sängkläder kemiskt behandlade: "Liksom alla flyktiga kemikalier, kan de vara irriterande", säger Nicole Rossin;
  • ångtvätt: överflödig, såvida du inte har ordet. För, på mattan, den eliminerar dammkvalster på ytan.

Kontakta Allergier: jakt kemikalier

För att säkerställa att produkterna för att undvika att bara ett sätt får testat på allergolog. "När den identifierade allergen, titta bara på ingrediensförteckningen på baksidan av produkten för att se om den är listad, särskilt för kosmetika," råder Dr Pascale Mathelier-Fusade, hudläkare-allergolog.

Kosmetika "doft-fri" och "inga konserveringsmedel", "Dessa två nämner redan eliminera ett antal potentiella allergener, även om andra ingredienser kan orsaka en reaktion", säger Dr Mathelier-Fusade.

De färgsättningar utan PPD: det är inte nödvändigtvis ammoniak som måste vara försiktig, men fenylendiaminen. Detta färgämne är primärt ansvarig för reaktioner på hårprodukter. Bara nackdelen: exponeringstiden är ofta längre och mindre resultatet att täcka vitt hår.

Lösningar för att dimetylglyoxim: bara dra en bomullstuss och gnid det på ett objekt för att se om den innehåller nickel. Praktiskt för att kontrollera smycken, bälten, jeans ....

Vinylhandskar: med dem, inga allergiska reaktioner till dem av latex eller gummi. Som oumbärliga för att rengöra vid allergier mot vissa ingredienser i hushållsprodukter.

Kondomer nya generationen: de stora märken erbjuder kondomer tillverkade av polyuretan eller latex avproteiniseras, tolereras väl.

Mat Allergier: etiketter för att se klarare

Vräkningen av maten är ibland den enda lösningen är ganska lätt när det gäller räkor eller kiwi, mindre uppenbart med mjölk eller jordnötter, som finns i många bearbetade produkter. Några goda idéer inte längre spendera timmar dechiffrera etiketterna.

Specialiserade livsmedel varierar produceras på separata produktionslinjer som eliminerar risken för kontamination. "Dessa märken är tydligare i sin produktmärkning och garanti" eggless "eller" jordnöt-fri ". Det gör verkligen livet lättare för allergiska konsumenter ", säger Dr Palussière.

Avsedd också till personer med glutenintolerans, finns i hälsokostbutiker eller specialbutiker på nätet som Allergoora, och även i stormarknader. Enda nackdelen: deras pris, ofta högre.

De "klassiska" produkter som rekommenderas av sammanslutningar för nu, de är tyvärr fortfarande sällsynta.

Kokböcker att koka ihop små rätter utan mjölk eller ägg: finns i stora bokhandlar.

Läs
- Gourmet Tips för allergiker av alla slag, Patricia Coignard, ed. Tana.
- 115 gourmet recept för allergiker, unga och gamla, Catherine Bourron-Normand och Beatrice Vigot-LAGANDRE, ed. Solar.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha