Kaffe - Hur koffein

Iselinn Edström December 27, 2015 Hälsa 30 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Koffein, en stimulant för nervsystemet, står att finna inte bara i bönor, men också i choklad- och teblad. Det är också till kolsyrade drycker och även till läkemedel, såsom aspirin, förkylning och viktkontroll medicinering. Trots allt detta kommer cirka tre fjärdedelar av koffein konsumtion direkt från kaffe.

Hur fungerar koffeinet?

Koffein stimulerar det centrala nervsystemet. Binjurarna börja producera adrenalin. Detta är den kända hormon som frigörs när man vill fly eller slåss. Detta säkerställer att den person ökar hjärtfrekvensen, vidga elever och förstyva musklerna. Samtidigt finns det glukos släpps ut i blodet, genom vilken man får en energiökning.
Koffein ökar också produktionen av dopamin. Detta är ett ämne som frigörs i hjärnan och att aktivera en känsla av roliga. Detta är en av anledningarna till många människor är beroende av kaffe.
I allmänhet har det visat sig att på grund av den tillsatta koffeinet kommer att förbättra prestationsförmågan, åtminstone ännu uthållighet. Avstånd Simmare och löpare prestera betydligt bättre efter att ha förtärt en kopp kaffe innan träning.

Negativa effekter av koffein

Trots dessa uppenbara positiva effekter till följd av koffein, det finns också risk ?? s går hand i hand med användning av detta ämne. Inte bara för personer som tillhandahåller idrottsprestationer, men framför allt för människor som konsumerar koffein dagligen. En av de negativa effekterna av koffein är att det kan leda till en ökad hjärtfrekvens, rastlöshet, irritabilitet och huvudvärk. Den ökad hjärtfrekvens kan också höja blodtrycket. När en person konsumerar dagligen koffein kan orsaka tillvänjning; ett måste öka mängderna av koffein för erhållande av samma effekt. Sådan kroppen i en kontinuerlig tillstånd av hormonell nödläge bibehålls, vilket naturligtvis inte blir för friska.
Förutom det faktum att det är ett stimulerande eller också kommer det att finnas en förlust av vätska i, genom vilken man kan torka ut. Så det inte rekommenderas att du börjar träna i extrema temperaturer. Dricka kaffe jätten kommer att påskynda torkningen. I styrketräning, där man är ute på muskeltillväxt, är det inte heller lämpligt att det här mycket fukt måste skapa muskler.
Det vanligaste problemet med regelbunden kaffekonsumtion på lång sikt är att associera med sömn. Koffein har en arbetstid på cirka 6 timmar. Detta innebär att om en ?? kväll klockan åtta en stor mugg kaffedrycker med cirka 200 mg koffein, finns det fortfarande 11 timmar och 100 mg klockan 2 på morgonen ?? en liten 50mg koffein i blodet där. En person kan ha möjlighet att sova, men med koffein är fortfarande i systemet, kan han inte kunna få den bästa kvaliteten på sömnen. Personer som måste få upp vid en viss tidpunkt, för arbete eller andra uppgifter återigen använda koffein för att minska sin trötthet, vilket resulterar i en ond cirkel av koffein.

Fördelar och nackdelar

I allmänhet fördelarna med koffein använda den personen ger en energikick när du har ett dopp. Dock gjorde en rapport klart att överanvändning det har flera nackdelar som fördelar. Den goda nyheten är att faller till två koppar om dagen kaffe drinker i den moderata kategori, och detta i allmänhet inte betraktas som ett riskbeteende upplevs av de flesta hälsoorganisationer. Måttlig bränsleförbrukning precis som så många andra ämnen rekommenderas.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha