Justin Cronin Crossing

Belinda Englund Februari 28, 2016 Miscellanea 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vissa böcker kan fängsla från början till slut och få dig att glömma tid och verklighet. Justin Cronin Crossing är en av dessa böcker. Det är den första delen av en lovande trilogi. Den här boken är början på en postapokalyptisk epos som bär läsaren från första sidan på en spännande och fantastiska äventyr

Författaren

Justin Cronin är en amerikansk författare från New England. Under tiden han har publicerat fyra böcker, nämligen Maria och O ?? Neil, The Summer Guest och två böcker av trilogin, särskilt Passage och The tolv. Den tredje delen av trilogin, The City of Mirrors, väntas senast i oktober 2014. När det nederländska översättningen kommer att finnas tillgängliga är ännu inte känt.
Justin Cronin är en examen från Harvard University. Han har också meriter på La Salle University i Philadelphia och Rice University i Houston Texas, där han för närvarande bor med sin fru och barn.
Filmrättigheterna till trilogin har redan sålts till Fox 2000 för svindlande summan av $ 1.750.000 och namnet Ridley Scott skulle namnges som chef för filmen.

Boken

  • Titel: The Crossing
  • Originaltitel: The Passage
  • Författare: Justin Cronin
  • Språk: Holländska
  • Originalspråk: engelska
  • Översättare: Dennis Keesmaat; Boukje Verheij
  • ISBN: 9789023457060

Huvudpersonen där den första delen till stor del spinning är en sex år gammal Amy. Hon är den trettonde deltagare i ett genetiskt experiment av regeringen: Noah projektet. Tillsammans med tolv andra ämnen flyr hon hemliga anläggning där hon hålls. Dessa tolv som är smittade av viruset, ger en aldrig tidigare skådad folkmord i USA. De som inte dräptes men har blivit biten av dessa varelser, förvandlas till vampyrliknande virals. Miljontals människor som utrotas, och en hel armé av infekterade virals lämnas ut till de efterlevande som en blodtörstig mobb.
I den första delen av boken följer en flicka Amy kommer genom ett nunnekloster i händerna på folket i Noah Project. Med hjälp av FBI-agenten Brad Wolgast, men de kan fly och gömma sig i de täta skogarna i Oregon.
Därefter fokuserar berättelsen om en gemenskap av nittio själar som har förenat och dolda bakom meter hög palissad som skydd mot glowsticks. Denna grupp av människor är övertygade om att de är de enda överlevande. Amy kommer efter många års vandring i denna grupp av överlevande. Hennes ankomst som ny aanloper i lägret skapar splittring bland de boende. Slutligen väljer en liten grupp människor resolut Amy, med tanke på dess säkerhet äventyras efter en attack från virals på lägret.
Peter, Alicia, Sara och hennes bror Michael, Hollis, Mausami och Allstar, lämnar därför den skyddande miljön i palissader och gå tillsammans med flickan tittar på andra aanlopers, andra överlevande. I sina vandringar de kallade på en plats som de Harbour, klara Babcock, en av de tolv muterade ämnen.
Så småningom, efter en kort vistelse på första expeditionskåren, de återvänder till där det hela började konfrontera fienden. Där är det för vänner av Amy mycket tydligare vad som hände i det förflutna och vad eller vem Amy verkligen är. Denna första bok är bara början på en spännande framgångssaga fortsätter snurra i en andra och en tredje.

Omdöme

The Crossing är en bok som från början inte släppa taget. Tecknen är mycket detaljerade och tidsåtgången för att visa tecknen. Som berättelsen fortskrider, är läsaren dras in i berättelsen. Det är en episk sann vänskap och kärlek är central. Överlevnads instinkt människan garanteras för många spännande stunder. Det är fiktion av högsta rang, skriven av en mycket begåvad författare där en hel del vilja att höra. Det borde verkligen vara på hyllan tillsammans med liknande historier som The Stand eller Dark Tower serien av Stephen King. Du har många bra böcker, men ibland har du en berättelse hoppa ut mellan dess enastående kvalitet. Korsningen är så ?? bok.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha