Julnatten 1914 - Första världskriget

Iselinn Edström Februari 27, 2016 Miscellanea 36 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I första världskriget dödade många soldater. Men det var också en tid då mirakel. Så på julnatten 1914 när en vapenvila var sant. Vad hände sedan var mycket speciella och verkligen hade att göra med den sanna innebörden av julen, fred på jorden.

Första världskriget

Det första kriget varade 1914-1918 och var mellan centralmakterna och de allierade. Orsaken till kriget var nedskjutningen av en prins. Detta kan leda till en kedjereaktion som hade att göra med de många fördrag. Ett land får i krig, landet hade ett fördrag som tillåter ett land att komma. Det andra landet hade en annan fördrag så vidare. Så det var att hela världen blev involverad i kriget. Däremot hade Nederländerna inte gå med, vilket var neutralt som i många andra konflikter och krig. Tyskland förlorade till slut kriget genom ett dumt misstag. De sköt av misstag av en amerikansk fartygs människor som gör detta kraftpaket blev också involverade i kriget, och att de inte kunde verkligen ha något. Reparationer och problem som orsakas av 2: a världskriget skulle vara efteråt.

Åtta Jul 1914

Länderna hade en vapenvila enades om att göra en fredlig julnatten. Den här händelsen inträffar bara med absoluta fler diken där tyskarna och britterna var emot. Engelsmännen var närvarande ?? s hand inklusive en fotboll. Eftersom det är fortfarande ett eldupphör var engelsmännen beslutat att gå uppför trapporna till ingenmansland. Första men snart följas av fler. De började spela fotboll och var verkligen njuter tills bollen landade i tyskakurs graven. Detta var uppenbarligen farlig och snart fann hotar en tysk utåt med bollen. En av engelsmännen är modig nog och springer iväg. Sedan något plötsligt händer på: Tyskarna börjar spela fotboll mot britterna och ändra diken mål. Det kommer att bli en hård kamp. Och om det inte är nog då också distribueras presenter där. Så byta en tysk choklad till cigaretter. Bara verkar vara en trevlig julafton men den tyska befälhavaren träder varefter soldater från båda sidor som stygga barn att gå korpar vandra tillbaka. Då planlös geschiet startar igen och soldaterna måste mörda varandra igen. Det är hur det gick.

Medier

Denna speciella ögonblick i historien används för många ändamål. Det är en film göras om tiden åter antagits: Youtube-film. Det finns också en välkänd sång gjort över, tyst natt hittar du här: Spår 1 av den här låten: Spår 2.
På så sätt kan du se hur mycket inflytande hade denna händelse. På så sätt kan du också se bra att det verkligen inte var en dålig sida, de var bara män som tvingats kämpa för sitt hemland. Om de hade vetat bättre än sina motståndare, kunde de ens vänner har varit.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Levine Aaberg
  Like 5   Dislike 1

Det finns också publicerat en imponerande film om detta ämne, som är värt att se: Joyeux Noël av Christian Caron 2005.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha