Jul historia

Julen firas över hela världen. Från Amerika till vårt lilla land. Men vet du vad julen egentligen kommer ifrån? Vi firar faktiskt Jesu födelse? Och hur ska vi komma fram till detta datum? Den här artikeln förklarar historien om julen ytterligare.

Jul historia.

Över hela världen vet en symbol av ljus och liv. Födelsen symboliserar en ny början. Alla nationer skulle förr tro på något och därför kyrkan antagit dessa symboler i sina religioner. Julen är mycket mer än bara en religiös fest! Influenserna av kommersialism och seder i Pagan finner fortfarande tillbaka i den ursprungliga ljusfest.

Förklarade jul Pagan ursprung.

Tidigare använde de en annan kalender och var den kortaste dag och längsta natt den 25 december i stället för nu den 21 december. Den kortaste dagen kallas också vintersolståndet i många användningsområden. Efter den dagen, hela dagen sakta igen lite längre. Namnet kommer från sekelskiftet solen. Detta är emellertid redan från stenåldern när folk fortfarande hade absolut ingen kalender.

Jul Roman originalitet.

Romarna fira runt detta datum en fest för grekerna. Från December 17 till december 24 att de fira Saturnalia. Saturnus är Gud av rikedom och skörda kraften i livet som erövrar död. I denna festival finns kallas så. Mithras bringade enligt deras tro ljuset och föddes den 25 december. Eftersom kristendomen har många likheter med tron ​​på Mithras, togs det över av romarna.

Jul germanska förklaring.

Tyskarna fira vintersolståndet Yule fest. Denna festival är tänkt att hedra födelsen av Gud tillväxt och ljus. Bör nu rikligt ätit det. De gjorde detta eftersom tyskarna var övertygade om att de tycker om är det nya året inte bra gick med överflöd, julbord, de skulle förbli fattiga resten av året och hungriga skulle lida. Tyskarna sig helt omringade med gröna kvistar och fruktträd planterades nu, detta var fertiliteten aspekten av jul. Solens hjulet var mycket viktigt, det var symboliskt för världens ljus och sinne.

Julen den kristna förklaringen.

Det var en mycket gradvis passerar mellan de ovannämnda parterna till den kristna julen. Augustinus gav de troende uppdraget att bevara nästan all användning. Han ansluten eller ytterligare kristna ritualer knutna till denna högtid.
Kanske det låter väldigt konstigt, men i början fanns det ingen kristna att Jesus stoppade hans födelsedag någonsin skulle vara förknippade med detta datum. Det brukade vara bara sysslar med kruisenis och Jesu uppståndelse. Om den verkliga Jesu födelse är ännu inte bevisats. Det var säkert inte år 0.
I 336 e.Kr., under Arian tvist kalendern förändrats och förändrats. De hatade att Jesus aldrig nämndes hans födelsedag men han hade varit så viktigt. Kyrkan blandade sig och eftersom de redan hade en hel del influenser i förändra Solstice Partiet, som nu julen hette, ville hans dag anmärker den 25 december. Alla överens om att Jesus jämfördes med ljuset och solen och började slåss mörkret. . Så det var att vi fick vår jul och julfirande i Jesu födelse har blivit.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha