Judisk visdom 35: Hantering av grupptryck

Det är inte särskilt meningsfullt att göra hela ditt liv med imponerande andra. Honor jaga innebär att du har låg självkänsla. Det är bättre för dig att undersöka dig själv vad som är meningsfullt i ditt liv. Människor som är nöjda inte behöver erkännande till andra med sina liv. Här igen, spänningen mellan kropp och själ, längtar kroppen erkännande, medan själen ser vad som verkligen är viktigt. Denna artikel är baserad på kunskap om judendomen. Du hittar också upplevelsen av Etsel.

Det judiska folket ett hårdnackat folk

Det judiska folket kallas ett envisa människor. Som har sina positiva och negativa. Negativa innebär att du är envis och kommer inte att förändras. Positivt innebär att du inte får din pjäs. Om det judiska folket inte hade envis hade aldrig överleva.

Framgång och stora

Det är inget fel att vara framgångsrik och störst. Men gör detta till er vill, inte för att imponera på andra. Du behöver för att leva ett meningsfullt liv för dig själv. Alla har andra ogillar. Du vet att sanningen slutligen kommer att segra.

Inte skryta

Också inte skryta om dina prestationer. I judendomen sägs det att när någon skryter om sin prestation, förlorar han belöningen för denna åtgärd.
Ju mer kredit du fullfölja de misstänkta människor tycker detta. Du kommer så småningom att få mindre ära. Den enda som bör ha kunskap om din goda gärning dig och Gud. Gör därför anonymt goda gärningar. Gud kommer att belöna dig för det, i alla fall.

Byte av roll

När du försöker att imponera på andra, bör du alltid byta roller. På gymmet du måste visa hur stark du är; Skolan måste visa hur bra du kan lära dig; med en vacker kvinna, måste du visa hur attraktiv du är för henne; Dina vänner ska visa dig hur rolig du är. Kort sagt, bör du alltid byta roller att hålla imponera på andra. Faran är att man inte inser vem du är.

Välj den roll som passar dig

Fråga dig själv: Vem är jag egentligen? Välj en roll som passar dig. Var en trevlig person gentemot andra. Så du gör det bästa intrycket och du förblir dig själv. Försök förfina din karaktär.

CV

  • Försök att inte fullfölja erkännande.
  • Prova dig själv att vara.
  • Gå inte jämföra dig själv med andra.
  • Gör ett val: kända och okända och olycklig eller lycklig?
  • Övertyga särskilt själv.

Erfarenhet Etsel

Personligen gillar jag ett liv i anonymitet mig mycket. Jag känner ingen socialt tryck och behöver mig att bevisa för någon. Livet för mig innebär i huvudsak tjäna Gud. Jag tror eller enligt Toran, är detta den enda anledningen till att vi är här på jorden.
Strävan efter berömmelse är faktiskt meningslöst. Livet är kort och den generation som kommer efter att du kommer lite bryr sig om du gör eller inte känd. Hon känner dig, trots allt, knappast. Mark Knopfler, gitarrist i Dire Straits, någonsin en gång sa i en intervju att han är stolta över att vara framgångsrik, men inte vara känd. Det är mycket träffande formulerade. Framgång är inte fel. Det är bra när du är framgångsrik i något. Men för att det ska vara känd är mindre trevliga. Tänk särskilt på alla de rykten som cirkulerar. När du söker ära än det finns alltid några människor som avund och negativa historier om du sprider runt. Du kommer då att behöva stickande energi i att förneka det. Kort sagt, du ständigt försöker bevisa sig själv. Du har knappt tid att upptäcka vem du egentligen är nu. I slutet av ditt liv kommer du sedan att kunna ge praktiskt taget inget svar på frågan om vem du faktiskt var. Och på din begravning andra kommer att måla upp en bild av dig som verkligen matchar inte vem du verkligen var. De kan bara säga att du var en stor konstnär, författare, skådespelare eller fotbollsspelare. Men vem du var verkligen vet ingen. Kanske du kommer att säga att du är ingenting, du bryr dig och att du ära och berömmelse hittar mycket viktigare. Men hans berömda mycket ömtåliga. Det finns massor av människor som inte kan och känna det sociala trycket att misslyckas. Inte sällan leder detta till självmord. Även många så kallade vänner förlorade sin touch när det är inte vinden. Hur många vänner gör dig över om du blir plötsligt funktionshindrade och inte längre kan utöva ditt yrke? Borta är den kändis och vad har du? Om du fortfarande strävar efter att hedra dig kommer att ha liten. Men det kan också vara så att du kommer till sina sinnen och kommer att leta efter dig själv och Gud. I det ögonblicket du inser att innan du hade ingenting att erbjuda och det handlar om självrespekt.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha