Judisk pojke namn och deras betydelser: brev IKLMN

Siegmund Hammarberg Februari 27, 2016 Miscellanea 70 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Denna artikel fokuserar på judisk pojke namn och deras betydelser. I detta avsnitt breven kommer IKLMN diskuteras. Följande namn är täckta: issur, Itamar, Kalman, Leib, Levi, Manoa Matitiyahu, Medad, Meir, Menachem, Menashe, Mendel, Meshulam, Micah, Michael Mordecai Moses Naheson Nachman, Nachum, Naftali, Nathan , Nechemiah, Nathaniel, Nissan, Nissim, Noam och Noah.

Judiska namn är ditt andliga anropssignal

Din judiska namn är ditt andliga smeknamn som dina unika egenskaper och symboliserar Gud givna donationer. Helst bör du använda det 24 timmar om dygnet, inte bara när du kallas att läsa Toran eller när böner är för dig. Din judiska fungerar namn som en guide för att kanalisera andlig energi av Gud i din själ och din kropp. Det är därför säger Chassidic mästare, en medvetslös person ofta kommer att reagera och kommer att återhämta när hans eller hennes namn kallas. Enligt judisk sed, en kritiskt sjuk person ibland lagt judiska namn givna -zoiets som en andlig bypass operation för att sätta in nya fräscha andlighet tillsammans runt sina befintliga namn och i deras kroppar; med inflödet av andlighet, är kroppen ges förnyad kraft att läka sig själv.

Judiska pojkar namn bokstaven I

Issur
Issur är jiddisch smeknamn för "Israel"
Itamar
Itamar betyder "ö av palmer. Itamar visas i Bibeln som Arons yngste son.

Judiska pojkar namn bokstaven K

Kalman
Kalman är en förkortad namnet Kalonymos, en ungersk namn som "medkänsla" betyder.

Judiska pojkar tog bokstaven L

Leib
Leib är jiddisch för "lejon". Lejonet är en symbol för Juda stam den judiska monarkin.
Levi
Levi betyder "den som följer", med anspelning på den roll som leviterna som ministrar i det heliga templet. Levi visas i Bibeln som en av de tolv stammarna, son till Jacob och Leah.

Judiska pojkar namn brev M

Malkiel
Malkiel betyder "Gud är min kung." Malkiel visas i Bibeln som en sonson till Asher
Manoa
Manoa betyder "viloplats." Manoa visas i Bibeln som fadern av Samson.
Matitiyahu
Matitiyahu betyder "Guds gåva". Matitiyahu är en nyckelperson i Chanukka berättelsen, som ledare av Maccabees. I Kabbalah, namnet på samma numeriska värde som Beit Hamikdash, det heliga templet.
Medad
Medad betyder "vän." Medad visas i Bibeln som en ledare och profet i tiden av Moses.
Meir
Meir betyder en som ger ljus. " Rabbi Meir visas i Talmud som en stor 2: a århundradet sätt.
Menachem
Menachem betyder "Hjälparen." Menachem visas i Bibeln som en judisk kung. Traditionen säger att Messias Menachem kommer att kallas.
Menashe
Mena serbiska betyder "att orsaka att glömma." I Kabbalah, håller Mena Sche befogenhet att jaga bort onda. Menashe visas i Bibeln som Josefs son.
Mendel
Mendel är en jiddisch form av Menachem att "Hjälparen" betyder.
Meshulam
Meshulam betyder "betalat för."
Micha
Mika betyder "Vem är som Gud?" Mika visas i Bibeln som en av de tolv mindre profeterna.
Michaël
Michael betyder "Vem är som Gud?" Michael visas i Bibeln som en medlem av Asers stam. Michael är också namnet på en ängel och Guds budbärare, vars uppgift är att fungera som "advokat" för det judiska folket. Michael bor på vår rätt när vi sover på natten, den högra sidan är alltid förknippat med grace och vänlighet.
Morde
Morde betyder "krigare". Mordechai visas i Bibeln som en profet och make drottning Ester, som räddade judar i Purim berättelsen om Haman folkmord planen
Moshè
Moses var den största profeten någonsin att ta emot det judiska folket i uttåget ur Egypten och ledde Torah på berget Sinai. Moshe betyder "utdragen", eftersom det i en djupare mening, Moses var hans öde att föra det judiska folket från slaveriet.

Judiska pojkar namn bokstaven N

Nachshon
Naheson betyder "prediktor". Naheson visas i Bibeln som bror Aron och prinsen av Juda stam, som var den första Judisk som närmade Röda havet för split.
Nachman
Nachman betyder "komfort". Nachman visas i Talmud som en stor sage som bodde i Babylonien. I Kabbalah, samma värde som Netzach.
Nachum
Nachum betyder "komfort". Nachum visas inde Bibeln som en av de tolv mindre profeterna.
Naftali
Naftalt betyder "kamp". Naftali visas i Bibeln som en av de tolv stammarna av Israel, den sjätte son Jacob.
Natan
Natan betyder "han gjorde." Nathan visas i Bibeln som en profet och samtida med kung David.
Nechemiah
Nechemiah betyder "tröstade av Gud." Nechemiah var en ledare för det judiska folket under återkomsten från den babyloniska exilen, som beskrivs i boken Nechemiah.
Netanel
Netanel betyder "Guds gåva." Netanel visas i Bibeln som en bror till kung David
Nissan
Nissan är namnet på den hebreiska månad då påsken infaller under våren varje år. Nissan gör "prioritet."
Nissim
Nissim betyder "mirakel."
Noam
Noam betyder "trevlig."
Noah
Noah betyder "vila". . Noah visas i Bibeln som byggare av arken, vars familj överlevde översvämningen. I Kabbalah Noah är ett annat namn för sabbaten, vilodagen.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (3)
Villard Lund
  Like 1   Dislike 0

Shalom, ringde min far mig Nosan am Nosan. Vilket är jiddisch för Nathan? Med vänliga hälsningar, Albert Fox

Bitta Söderberg
  Like 4   Dislike 2

År 1820 är en judisk barn som föds i folkbokförings inskrivet med namnet Moses. I ett slags judiska befolkningen set för att bli ett barn av denna mamma Manus kallas av rabbinerna. När det gäller ålder detta kan bara vara ovannämnda Moses. Det finns flera varianter på Moses som Moijses, Moise Moshe, men jag har aldrig sett Manus. Manus är ett derivat av Moses eller är mer benägna att ha här med ett annat barn att göra? Jag ser tegemoet.Piet ditt svar med intresse

Torlof Palme
  Like 5   Dislike 2

Shalom, säger Ett namn ingenting om någon är eller inte är jude. Det finns många judar som inte har någon biblisk förnamn och det finns många icke-judar har en biblisk förnamn hebben.U hänvisar till en befolkning som har utarbetats av rabbiner. Du kan sedan eventuellt genom en judisk religiös gemenskap som undersökningar med doen.Groet, Etsel

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha