Judisk inspiration: Tron är inte tillräckligt, tillit till Gud

Valfrid Jönsson Februari 28, 2016 Miscellanea 10 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Slående uttalanden Rebbe Menachem Mendel Schneerson och visionen om Etsel därpå. Följande ämnen: tro är inte tillräckligt ?? förtrösta på Gud, roller män och kvinnor, mångfald, blygsamma, utan anledning, mäta dina gärningar inte, gravitation, vetenskap Uppifrån och ned, bevis på en god gärning, dollar, två gudar, en Gud, början mycket enkla, flera reflektioner Gör något!

Tron är inte tillräckligt ?? förtröstan på Gud

Tron är inte tillräckligt, behöver du förtroende. En troende kan vara en tjuv och en mördare. Förtröstan på Gud ditt liv verkligen förändras.
Vision Etsel
Varje människa kan säga att han eller hon tror på Gud. Idag kan du säga att du tror på Gud. Men i morgon när något hemskt händer? Lita på Gud är vad vänder i livet. Lita på Gud när du är i trubbel. Bara Han kan hjälpa dig. Judendomen betonar därför tjäna Gud och inte tror på Gud. Gud kan bara serveras när du litar på honom.

Lastbalansering man och kvinna

En metafor från Talmud: En man som arbetar på vetefält och tar med den hem. Skulle han hemma äta vete? Hur bra är än hans arbete? Hans fru maler vetet och göra det till bröd. Detta gäller även för de uppgifter i livet: de andliga prestationer man i den materiella världen är tack vare hans fru.
syn Etsel
Utan en kvinna en man är värd någonting. Kvinnor och män skiljer sig biologiskt och psykologiskt isär. De kompletterar varandra. Därför är det viktigt att kvinnorna i judendomen. Det har varit en anklagelse att kvinnor spelar ingen roll i synagogan tjänsten. Men för män är det obligatoriskt för kvinnor frivilligt. Kvinnornas roll är i hemmet där hon är "boss". Kvinnan ser efter nära familjeband och att familjen förblir judiska. Att det judiska folket har pågått genom tiderna beror främst på judiska kvinnor.

Mångfald

När Gud skapade världen, han gav varje varelse, varje nation och varje individ har en roll och en mening. Om alla spelar sin roll, det är harmoni. När reglerna är alltför vaga, det finns bitterhet.
syn Etsel
Vi bör aldrig vill imitera andra. Alla har sin egen uppgift i livet. Kung David ville vara som Abraham, Isak och Jakob. Men han misslyckades i utmaningen. Varje person har sina egna utmaningar och måste utföra det. Judar har en annan uppgift än icke-judar. Icke-judar måste imitera judarna inte gå. När icke-judar att hålla Noahide buden är allt. Det är det enda kommando som Gud ger vika för människan.

Modest

Den verkligt ödmjuk person är inte någon som känner värdelös eller underlägsen. Det är en person som tänker ?? Vad är min nu längtar ???
syn Etsel
Modest innebär egot åt ​​sidan och gör det som är av intresse för Gud. Därför kan Gud bara serveras i blygsamhet.

Utan anledning

Världen är inte en rättvis plats. Närma sig den med sina egna definitioner: om du gör något bra, gör det utan anledning.
syn Etsel
Bara genom att göra goda ont kan övervinnas. Gå ondskan inte resonera. Ignorera det genom att göra det som är rätt, då allt kommer att bli bra.

Mät dina goda gärningar inte

Du är på tunn is när du stänger av dina goda gärningar mot varandra för att avgöra vilken som är viktigare. Gör vad hamnar på din väg.
syn Etsel
En god gärning är inte viktigare än någon annan. Gör allt i er makt för att göra goda gärningar utan att lägga till ett visst värde.

Gravity

Alla vet att gravitationen existerar medan vi aldrig kan uppfatta det som en partikel eller våg. Dessutom kan vi inte se Gud, men vi förstår djupt att det finns en anledning till vår existens.
syn Etsel
Många ateister säger "kunskap är makt". Så länge vi inte kan definiera Gud finns han inte, hävdar de. Men är det en rimlig argument? Tidigare många saker som vi vet i dag inte känt: TV, bil, dator, etc. Vi upptäcker fler och fler saker som vi aldrig skulle kunna misstänkas innan den existerar. Enligt judendomen allt redan existerar, men vi måste hitta den själv. Det faktum att vi inte kan bevisa något vetenskapligt betyder inte att det inte existerar. Vi har nu helt enkelt inte kunskapen, men som kan komma senare. Det är emellertid allt tydligare att mer och mer enhet upptäcks i universum. Judendomen tror att människor så småningom kommer att utveckla en formel som kommer att visa Guds enhet. I dagarna av Messias kommer att fyllas med en värld av Guds kunskap. Så vi kommer att äntligen vet att Gud existerar.

Science Uppifrån och ned

Vetenskap börjar utanför och arbetar inåt. Toràn arbetar inifrån och ut. Tricket är att kombinera båda.
Vision Etsel
Vetenskap och Torah inte utesluter varandra. Det finns forskare som tror bara inom vetenskapen. Liksom tidigare kristna bara trodde på religion och avvisade anledning. Båda är dogmatiska set. Tricket är att använda tekniken för att sprida andlighet. Utan andlighet är den materialistiska världen tom.

Bevis på god gärning

Vi nästan aldrig har 100% garanti för att något är sant. Vi är övertygade om att en tandläkare är verkligen en tandläkare och en taxichaufför faktiskt en taxichaufför och vi sätter vår tillit till sina händer. Men det finns ingen 100% garanti. Men när det är en god gärning kräver människor 100% bevis på att Gud verkligen vill att de ska göra det.
Vision Etsel
Folk bara vet att det är en god gärning om Gud vill. Vi kan aldrig göra goda gärningar utan Gud.

Dollar

Är på dollarn ?? In God We Trust "Det säger också:" .. E Pluribus Unum "Målet är att få mångfald i en enhet Om det är ditt mål då du kommer att lita på One Scheper dig. du behöver inte.
Vision Etsel
Pengar är inte en källa till det onda. Det kan vara så, men om de används på rätt sätt är pengar en välsignelse. Med pengar till många välgörenhetsorganisationer finansieras. Se till att pengarna ger enighet i världen och ingen uppdelning.

Två gudar är En Gud

Utan att inse det, människor tror på två gudar: en som är opersonlig och en där de har en personlig relation med. Men i själva verket är detta en och samma Gud. Gud kan inte definieras, även utanför sinnena.
Vision Etsel
Gud är en. Detta innebär att ingenting förutom Gud kan existera. Han är allt, även om han är "dras tillbaka", så att vi inte upplever honom från vårt perspektiv, och vi verkar vara "oberoende". Men han är ständigt närvarande. På detta sätt Gud är så mäktig och säkerställer en konstant för oss.

Börja lätt

För att förstå något svårt bör du börja enkelt. Närma sig problemet som ett barn av fem år. Ställ enkla enkla frågor. Detta skapar tydlighet och upptäcka djupet.
Vision Etsel
Ofta briljanta idéer uppstår från mycket enkla tankar.

Multipel reflexion

På en klar natt månskenet återspeglas i en sjö, en damm, en kopp te, en vattendroppe. Således Torah speglar i varje människa som studerar på det lilla barnet till den visaste.
Vision Etsel
Gud kräver varje Judisk de studerar Toran. Oavsett på vilken nivå. Toràn återspeglas i varje person.

Gör något

Den vanligaste uttalande säger Lubavitcher Rebbe: Gör något! Detta är det viktigaste.
Vision Etsel
Inte bo i dagdrömmar, men gör något. Den Lubavitcher Rebbe var inte heller till förmån för en pension. En man måste alltid är- friska -Så länge han stannade fram till sin död.
Mer information: Home - meningsfullt liv - MM Schneerson - Rebbe.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha