Judisk historia Del 65: Israel strävar efter fred

Från inrättandet av den judiska staten 1948, Israel hamnade i otaliga krig. Trots dessa krig har uppnått de stora ekonomiska framgångar. Israel försöker också varje gång att komma till fred med araberna. Men araberna är inte mycket angelägna om fred. De sätter denna extrema krav som leder till förstörelse av den judiska staten.

Israels krig

För mer information om alla de israeliska krigen på länkarna nedan:
 • Kriget 1948-1949
 • Suezkriget 1956
 • Sexdagarskriget 1967
 • Utnötningskrig 1967-1970
 • Yom Kippur-kriget 1973
 • Operation Litani 1978
 • Första Libanonkriget 1982
 • Gulfkriget 1991
 • Andra Libanonkriget 2006

Nya gränser från 1949

Frihetskriget kommer att ta 13 månader och kostat 6.000 israeler. Det är 1% av den judiska befolkningen. På den israeliska kyrkogården Mount Herzl, är okänd många gravar Förintelsen överlevande som går slogs i kriget 1948, men vars namn. Frihetskriget är den mest kostsamma kriget i Israels historia.
Israel fick också nya gränser.

Population

Efter FN: s föreslagna planen att dela Palestina araber flyr 30.000. Just nu att Israel förklarade sig självständigt fly ytterligare 500.000 araber. Samtidigt 820 000 judar fly från arabländerna. Många är rika judar som förlorar sin mark och det aldrig kompenseras. Av dessa 820 000 580 000 judar bosätta sig i Israel.
Den judiska befolkningen växer snabbt efter kriget. Inte bara på grund av migration av judar från arabländer, men genom migration av judar från hela världen, särskilt i Sovjetunionen:
 • 1948: 600.000 judar
 • 1956: 1,2 miljoner judar
 • 1973: 1,8 miljoner judar
 • 1999: 4,7 miljoner judar
 • 2007: 5,4 miljoner judar

Även om ökningen av befolkningen är en tung ekonomisk börda, det är också en välsignelse. Levnadsstandarden ökar kraftigt. Bibliska profetior kommer från:
"Då Herren, din Gud, kommer ditt öde föra tillbaka och glädjas över dig barmhärtighet, han återigen samla dig från alla de folk till vilka Herren, din Gud, utspridda dig om dina fördrivna är på det. slutet av himlen, kommer Herren, din Gud, församla dig, och plocka upp därifrån, kommer Herren, din Gud, sätta dig in i det land som dina fäder hade, och du skall taga det i besittning, och han kommer att göra dig gott och göra dig mer talrikare än edra fäder. "
"Ty så säger Herren: Sjung med glädje för Jakob, och skriker för chefen för folken predika, beröm och säga: Herren har återlöst sitt folk, de som finns kvar av Israel: Se, jag föra dem från norra delen av landet. samla dem från jordens ändar, bland dem blinda och halta, ett stort företag som de kommer att återvända hit ".
Även om det finns ekonomiska bojkott platser, växande israeliska ekonomin. Detta ger en annan profetia:
"Men ni, Israels berg, skall åter grönska och bära frukt åt mitt folk Israel är på väg. För nigh Ty se, jag är med er och slå er, ni ska plöjas och sås redigeras. Jag kommer människor kan skapa många: hela Israels hus: städerna skall bebodda och ruinerna skall byggas, jag kommer människor och djur att föröka sig, kommer de att föröka sig och bli givande, jag kommer att befolka som alltid och du. gynna dem mer än tidigare, och ni ska veta att jag är Herren ".
Israel är nu på 19: e plats av högsta levnadsstandarden, strax bakom England.

Gränser efter sexdagarskriget

 • I den södra delen av Sinaiöknen och Gazaremsan
 • I norr, Golanhöjderna
 • I öster, Judéen och Samarien

Jerusalem återförenas

Jerusalem återförenades under sexdagarskriget. Templet Wall är tillbaka i judiska händer. Vad är slående är skillnaden i behandling av Jerusalem mellan Israel och Jordanien. När Jordan tillträdde i Gamla stan förstördes synagogor. Israel har förstört några islamiska helgedomar 1967. Mer om historien om Jerusalem skall läsas i artikeln Jerusalem: Jerusalem genom tiderna

PLO

PLO grundades 1964. Målet med PLO är förstörelsen av staten Israel genom att ersätta den med en palestinsk stat som aldrig har existerat i historien. PLO är en terroristorganisation med en hel del blod på sina händer, såsom kidnappningen av israeliska idrottsmän i München. Även om PLO att erkänna Israel nu säger sig vilja återvända alla palestinska flyktingar till Israel. Detta betyder implicit i elimineringen av Israel. Idag, Mahmoud Abbas i spetsen för PLO. Abbas har skrivit en avhandling där han förnekar förintelsen av judarna.

Fredsprocessen

Sedan 1948 har Israel gjort fredsförslag, men de flesta avslogs av arabländerna. Efter sexdagarskriget, de arabiska länderna förklarar att de inte vill ha fred med Israel, inga förhandlingar med Israel, utan erkännande av Israel.
1979 Egypten fred med Israel. President Anwar Sadat detta måste döda arbetare. 1994, Jordan. År 2000 avvisade Arafat ett generöst erbjudande från premiärminister Barak. Israel fick svara på många självmordsattacker. Även avresan från Gaza har skapat fred.
Mer information: Home - judisk historia.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha