Journalistik: tidskrifter

Tidningen är en främling i tidningen bites. En tidning är inte ofta hittas i kiosken och inte alla kan vara på prenumerera. Det finns många branschtidningar, men de flesta av titlarna är okända för en bred publik. Till lekman, bladen är också ointressant eftersom det ofta är mycket specialiserade artiklar. Hur kan dessa tidningar existerar? Hur ska du hantera nyhetstidning och vilka särskilda regler gäller när du skriver det?

Platsen för tidskriften

PUBLICERINGS värld uppdelad i två grupper
  • Bladen för allmänheten
  • blad för grupper

åtskillnad tidskrifter
Vi skiljer tidskrifter som fokuserar på en delmängd av ett visst yrke, människor inom ett visst område eller bransch, med likasinnade läsare, särskilt intresse.
visst yrke
Som exempel kan nämnas Konst och Auto, tidskriften för blomsterodling, FM Food Magazine, den graficus, revisorn och sekreteraren Magazine.
specifika området
Som exempel kan nämnas textilier, inrikes frågor, gården.
minded, särskilt intresse
Som exempel kan nämnas Personal Computer Magazine, Intermediate, ledningsgrupp.

Kännetecken för tidskriften

särdrag
Målgruppen är professionella. Läsarna är experter på sitt område och vill behålla dessa kunskaper aktuella och fullständiga. Jargong kan / bör användas. Artiklarna är mycket specialiserade. Journalist måste ha kunskap i ämnet. Ämnena är ofta otillgängliga. Dessutom finns stöd med fotnoter.
figurer, diagram, tabeller och diagram
Dessa är vanliga i bestigningen av en tidskrift. För specifik grupp av läsare av tidningen, de är oumbärliga information. De fungerar som bevis för en sats.

Innehållet i tidskriften

Tidningen nyheter
Tidningen redaktör bygger på intresse av publiken. Nyheten måste vara igenkännlig för läsaren, i linje med vad som för närvarande pågår inom området över vilket tidningen skriver, en studie, en vy, en trend. Nyheten kan vara helt annorlunda än vad som finns i tidningarna.
mänskligt intresse
Facktidningar strävar efter att bryta igenom isoleringen av varje enskild läsare och försöka få läsaren i kontakt med sina kamrater. Intervjuer med inflytelserika eller uppmärksammade medlemmar av yrket får inte saknas.

Källor till tidskriften News

Resurser
  • publikationer från experter i andra tidskrifter, tidningar eller tidskrifter
  • "egen" nyheter
  • årsberättelser, böcker och vetenskapliga källor
  • Erbjuder utanför

Tidskrifter och handel

kontrollerad cirkulation
Utgivaren avgör vilka läsarna är berättigade till -gratis- överföring av arket. Till exempel, yrkesverksamma, specialister, etc. För annonsören, detta diffusionsmetod upplysande. Tidningen finansieras genom reklamintäkter. Ett exempel är Adformatie.
annonser som nyhetskälla
Annonser i facktidskrifter fungerar också som en informationskälla. Till exempel kan en annons för ett nytt läkemedel i en facktidskrift för den medicinska världen.
under produkt
Erbjuder pressmeddelanden från annonsörerna. I en sådan avdelning, kan de mer eller mindre obligatoriskt kopia förlorade. Konsten är på ett neutralt sätt att därigenom förmedla informationen.

Vetenskapsjournalistik

vetenskapsjournalister
Science Journalister översätta komplicerad fråga för en publik intresserade lekmän. Det kräver mycket goda kunskaper i språket som behövs och möjligheten att skriva kortfattat. Den vetenskapsjournalist måste frigöra en hel del tid för att hålla sina kunskaper uppdaterade. Han måste läsa många vetenskapliga publikationer och regelbundet prata med forskare och tekniker. Han behöver inte vara expert, men har tillräcklig kunskap.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha