Journalistik: Rapportering interiör och nyheter

Aise Dahl December 27, 2015 Miscellanea 12 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Journalistik är mer än att ha en professionell penna. Det handlar om kreativitet i strategi och ett gott samarbete med kollegor. Varje journalist måste kämpa för utrymme i tidningen. I den här artikeln, jag vill ta vad en journalist rapportering inre fortsätta. Det ser i början av den journalistiska arbetsdagen, källorna till dagliga nyheter, inventera och börja arbeta och slutförandet av arbetsdagen.

Inledningen av den journalistiska arbetsdagen

redaktörer för morgontidningar inte börja tidigt
Detta beror på att det inte finns någon tidsfrist. Detta är i motsats till eftermiddagen papper där tidsfristen är cirka tolv timmar. Det första arbetet som vanligtvis görs är att läsa tidningarna i tävlingen och se vad ANP nyheterna. Därefter är tjänsten extraheras som är många journaler.
kock ser där nyhetsreportrar hänga
Han gör detta genom att titta på kalendern där varje reporter skriver vad han kommer att göra en dag.
utposter
Utposter är de redaktioner i en annan plats där sitta reportrar. Redaktören gör en belrondje eller informerar via internet som kommer att göra reportrarna.
Morgon möte
På morgonmötet är huvud nyheter och ledarna för alla andra under redaktörer som är inblandade i produktionen av tidningen nästa dag. Redaktören skapar mötet. Dessa förändringar per vecka för kvällen eller morgonen tjänst. Redaktören har delat tidningen nästa morgon.
delning
Redaktören läser format. Ibland har han beslutat att öka antalet sidor, till exempel 18 till 20, eftersom den utländska institutionen behöver ytterligare utrymme för viktiga nyheter.
var och en göra sin röst hörd
Vid bedömningen av morgontidningen varje gör sitt inflytande. Chefen anser till exempel att det finns få personliga saker i tidningen. Han tror också att öppningen skulle ha varit annorlunda. Chefen för inhemska aktier detta yttrande. Och som diskuteras där.
komma igång
Efter morgonmötet, alla får arbeta. Under mötet tidningens klassificeras och enades om vad som kommer att hända med det redaktionella. Det finns nu människor ut att göra rapportering. En redaktör går runt ringer som svar på nyheter. Ibland jobb tas över från varandra när det är en specialiserad nyheter.
embargo
Ett embargo är ett förbud mot publicering fram till ett datum som fastställs av källan. Det måste respekteras. Om tidningen inte gör det är den resursen för evigt förlorad.

Källor till dagliga nyheter

kontradiktoriskt
En tidning kan använda en specifik ny omständighet inte bara en källa. Berättelsen måste bekräftas av en annan källa.
olika källor
Förutom att kontakta personer skriva ett meddelande, är det bra att ta kontakt att göra med fotoredigering och forskning i arkiven.
redigera
När meddelandet är klart för redigering: förkortning, korrekturläsning, mellan koppar luft och ibland göra en rubrik och en bild bildtext.

Formatera balans och få arbete

klockan fem
Klockan fem balansräkningen upprättas av kocken. Chefen ser på hur journalister gör. Nyheten är tillräckligt intressant? Hur mycket utrymme behöver de? När nyheten är utsänd? Sidan är inte för full?

Avsluta dagen

redaktör beslutar om framsidan
Under kvällsmöte beslutar redaktören vad det handlar om framsidan. Dessutom finns det kvälls redaktörer för alla andra under redaktörer närvarande, som alla skapar sina egna nyheter. De rapporterar vilka nyheter de har. Huvud- eller redaktör bestämmer i slutändan.
läs vidare
Historien om fronten kan få en läsning på en annan sida där berättelsen fortsätter.
Val
När det finns för mycket tillförsel av nyheter som skall väljas. Det kan vara så att i sista stund kommer viktiga nyheter. Andra nyheter bör ge plats för det.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha