Journalisten och integritet

Kjellvar Ekholm Februari 27, 2016 Miscellanea 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Medierna har makt och resurser att avslöja missbruk. Missbruk som annars förblir dolda. Misses av regeringen och misslyckanden i hela världen. Inte publicera rykten, men fakta. Vad håller människor upptagen. Heard är av stor betydelse. Fullo uppskatta och empati med vad som är viktigt. Vad Läsaren bör veta för att göra de rätta valen. Vad vill inte berätta för regeringen, verkar vara en uppgift för journalisten. Om alla integritet är mycket värdefulla, är detta för en journalist ännu viktigare och avgörande.

Journalisten

Pålitlig journalistik för ett demokratiskt samhälle är mycket viktigt. Till fritt utbyte av idéer, att göra val och bilda sig en uppfattning med alla konster och knep för alla medborgare. För att inte höra alla en sidan, men även för att känna den andra sidan. Journalisten har en viktig uppgift här. Journalisten kan förklara den andra sidan i en sanningsenlig, oberoende och rättvist sätt. Den andra sidan när det gäller frihet kan rapporter om politiskt, ekonomiskt, ekonomiskt eller militärt. Om ett spår av maktmissbruk, de bästa journalist dyk. Bara för att hans / hennes yrke journalist. Oavsett om det är för tidningen, TV eller frilansjournalister kan ge ett viktigt tillskott till idéer här och ser sätt att läsare och tittare.

Frihandel

Den professionella journalist är ett yrke. Formellt innebär detta att det av regeringarna, särskilt i västvärlden, ingen gräns för utövandet av detta yrke införs. Men inte alla regeringar är nöjda med den professionella journalist. Journalister fortfarande fångas upp och användas för att införa sätt att tänka eller begära lösen.

Tullar eller värden

Varje journalist måste följa reglerna. De regler som journalisterna måste följa kan hittas i koden för rådet för journalistik. Detta antogs den 20 september 2010 och ändrades den 23 april 2012. Vissa regler:
 • journalisten meddelandet sanningsenlig. Detta beror på allmänhetens rätt att få veta sanningen.
 • journalisten radera eller rotera någon väsentlig information i texter. När bearbetning av intervjuer han ger / hon är uttalanden av de intervjuade troget och han respekterar samtalet av anden.
 • Använd inte orättvisa metoder för att få information.
 • respektera privatliv personer.
 • en journalist får inte plagiat, förtal och använda texter som inte är sanna.
 • journalisten undviker intressekonflikter med personer eller organisationer med vilka den har professionella kontakter.
 • Journalisten inte utnyttja fått om sitt oberoende.
 • journalisten gör tillräcklig skillnad mellan faktisk rapportering och dess kommentar är klart för allmänheten.
Det är ett yrke där en stor anlita vård och integritet. Ett yrke som kan vara ett stort socialt värde.

Integritet

Någon har integritet när du är ärlig, har empati, sätts positivt, är ett lämpligt och försiktigt. När du är regler och ansvar av största vikt. Om reglerna är oklara eller saknas domare och agera på ett moraliskt ansvarsfullt sätt. Lagen där sociala och etiska normer är riktmärket. Du kommer att vara försiktiga med personlig och känslig information och de beräkningar på värde, förutsatt att andra. Du gör din egen position och intressen.

Vad kan gå fel

Vi är människor och människor kan inte alla vara lika ärlig. Journalisten är inte bra. I England var tvungen att sluta en tidning, när det stod klart att journalister hörde massiva röstmeddelanden, som prins Charles och politiker. Röst av en saknad brittisk flicka ströks av journalister. Familjen trodde av detta att hon fortfarande levde, eftersom de visade sig, var redan död.
Oavsett om du frågar en journalist en intervju under falska förespeglingar. Ämnet för frågan inte är helt täckt. Journalisten har en förutbestämd plan. Som journalist, använder du en dominerande ställning inte är lika med den intervjuade. Eller journalisten har en artikel i tidningen, i samarbete med den intervjuade. Sedan, av en annan journalist stort på framsidan något skrivet är vad som inte sägs av den intervjuade och det får stora konsekvenser för den intervjuade. Det vittnar sakna integritet. Vad ger lite empati är att reaguurders deras sak kan gå på platsen för en digital tidning. De mest lömska svaren tas inte bort. Det undergräver privatliv den intervjuade eller starter av en blogg. En commenter är nästan motsatsen till en commenter. Båda svarar på bloggar, digitala tidningsartiklar eller forumdiskussioner. En commenter ger ett svar och bara bygger delta i en diskussion. En commenter är negativ och så grov som möjligt och därmed stör interaktionen. Inser inte hur förolämpad det kan vara.

Arbetsgivare av journalist

Mer än 80% av omsättningen i den nederländska tidningen industrin utgörs av tre förlag:
 • TMG. TMG är marknadsledande med den största nationella tidningen De Telegraaf ?? ?? och dessutom gratistidningen Metro.
 • De Persgroep. De Persgroep är huvudsakligen verksamt i nationella tidningar, men också äger Parool ?? ??, en regional tidning i Amsterdam.
 • Mecom. Mecom Nederländerna äger Wegener-koncernen och Media Groep Limburg. Wegener är utgivare av BN / De Stem, De Gelderlander den Stentor, Tubantia, Eindhoven och tidningen Brabants Dagblad.
Andra tidningsutgivare är: Lux media, den regionala förlaget NDC i norra delen av landet och FD Media Group.
Den 18 maj 2008
Den brittiska investmentbolaget Mecom Group tar Apeldoorn förlagsgruppen Wegener för över ?? 800 miljoner.
30 juni 2014
Utgivare De Persgroep kommer att köpa rival Mecom. Erbjudandet som kommer att göra Persgroep uppgår till cirka ?? 245 miljoner. Förhandlingarna September 23, 2014 ännu.
Vad innebär denna brist på tydlighet i första hand till journalisten? Det påverkar reglerna i lagen om rådet för journalistiken? Förståeligt, men inte önskvärt.
11 september är 2014 En bok om detta ämne som marknadsförs.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha