Jordgubbs dag Zaltbommel

Strawberry dag var en traditionell högtid som firas i Zaltbommel på den fjärde lördagen i juni. Traditionen går tillbaka till strax efter andra världskriget när händelsen organiserades först. Mellan 1997 och 2007 fanns det ingen jordgubbe dag, men sedan 2008 har återigen knyter an till den gamla traditionen.

De första åren

Traditionellt är Bommelerwaard mitten av jordgubbar odling, inte konstigt att det första jordgubbar dagen Nederländerna ägde rum här. Det första jordgubbar dagen hölls i Nutsgebouw Zaltbommel på torsdag, 30 januari, 1947, mitt i vintern så. Programmet var därför mindre fokuserade på publiken och fokusera mer på att informera jordgubbsodlarna Bommelerwaardse. Det kan faktiskt vara smakade jordgubbar, men de kom från frysen. Det fanns också en vinter jordgubbar inspektion. Det var ändå en framgång rapporterar tidningen ?? The Bommelerwaard ?? en dag senare ?? skedde trots den bittra kylan var många aardbeienkweekers och kommer säkerligen att ha profiterar från den intensiva information som ges här ??.

Eighties

På åttiotalet var jordgubbar dag mycket mer utvecklats i festivalen som vi känner det i dag. Även när det var redan talar om en jordgubbe drottning och gratis kex på marknaden. En av skillnaderna var att hela kollegiet av borgmästare och fullmäktige i en vagn drevs genom staden.

?? Den moderna ?? Jordgubbs dag

Strawberry dag sker i stor utsträckning på Market Zaltbommel, där flera bås är beredda med lokala råvaror från Bommelerwaard. Volontärer från resan och lokala scouting smörja som fria kex med jordgubbar för åskådarna. Alla är så många klädda i rött. Det finns också jordgubbar till salu, spela spel, det är musik och det finns ofta en ridning för turer genom gamla stan.

Jordgubbar drottningen

Höjdpunkten är ankomsten av jordgubbar drottningen. Varje år finns en ny drottning i Zaltbommel som vanligtvis kommer i en öppen vagn på marknaden och tas emot av borgmästaren på trappan till stadshuset. Borgmästaren tar nya jordgubbar mottagande och återförenas med Queen och ordförande i TRIPS en jordgubbe rostat bröd. Jordgubbar med sina prinsessor besökte jordgubbar drottningen Woonzorgcentrum även Oriole och huset Bommelstein där hon distribuerar jordgubbar till funktionshindrade som bor där. För att fortsätta till slutet av eftermiddagen, åskådare välkomna på marknaden.

Lista över Jordgubbar Queens sedan 2008

  • 2008 ?? Annette Rustenburg
  • 2009 ?? Evelyn Jansen
  • 2010 ?? Sandra Dupree
  • 2011 ?? Lisa Opperman
  • 2012 ?? Isabel Plessius
  • 2013 ?? Iris Termeer
  • 2014 ?? Simone Jonkers
  • 2014 ?? Joanne van Hemert

Drottningen av 2010 - Sandra Dupree - var också en politik för turismen i kommunen Zaltbommel.

Organisation

Sedan 2008 har organisationen innehas av turistinformationen Point Fritids, en organisation av frivilliga som turistbyrån på marknaden i Zaltbommel mans. Resan är en del av PPB, Plattform Promotion Bommelerwaard. TRIP har sin egen styrelse och arbetar med ca 40 frivilliga.

Öppnandet av TRIP Zaltbommel

Mars 1 t / m 31 mars-1 November / December 31:
Fredag: 10.00-16.00, lördag: 10.00-16.00, stängt söndag / torsdag
April 1 t / m 31 okt:
Tisdag / lördag: 10.00-16.00. Söndag: 11:00 till 15:00 timmar. Måndagar stängt.
I januari och februari stängde TRIP.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha