John Denver, en kändis i countrymusik

Countrysångerskan John Denver var en stor internationellt rykte. Han är bland de 10 bäst säljande artister genom tiderna och hans tal är inte förvånande, känd över hela världen.

Hans biografi och ungdom

John Denver föddes i Roswell, New Mexio den 31 december 1943, då Henry John Deutschendorf. Han levde större delen av sitt liv i Coloradose Aspen. Eftersom hans far i det amerikanska flygvapnet flyttades John på en ung ålder ofta. Han såg så många platser i sydvästra USA. John avslutade sin skolgång utan problem. Han gick för att studera vid Texas Tech för arkitekten. Här har han framträtt i studentenscéne. Han slutade 1964 med studien och flyttade till Los Angeles för att fokusera helt på musiken. Han valde namnet John Denver som en pseudonym. Han gick med i bandet satir Mitchell Trio och blev känd i sparsamt och portioner. Samtidigt utvecklade han som låtskrivare. I slutet av 60 bestämde han sig för att gå solo. Hans första stora framgång var som låtskrivare av låten Leaving on En jetplane i gruppen Peter, Paul and Mary. Den här låten var också på hans debutalbum, som med tanke på antalet sålda exemplar var inte ett dåligt drag. Under de följande åren fick han mer och mer framgångsrika, och John var också aktiv på många andra områden.

Diskografi

Här är en lista över titeln på albumet, präglingsåret och som registrerar albumet har släppts.

Hans stora framgångar

Den stora framgången kom med albumet dikter, böner och löften. Den största hiten av detta är Take Me Home, Country Roads. Den här låten har varit hög i listorna över hela världen och fortfarande höras ofta, även i afterski barer. Det har också funnits ett antal covers. Albumet drog på hela platina. Solsken på mina axlar Låten debuterade också som nummer ett. Framgångarna fortsatte sedan med albumet Rocky Mountain High. Från detta album kom Annies Song kom på nummer en gång. Albumen var fortfarande under sucessen. Välkända låtar från dessa album är: Tacka guden mig förmiddagen en Country Boy och Calypso. Hans stora framgång han har beror delvis genom att agera smart, han var den första artisten att se en hel del på TV var. I slutet av 70-talet började uppmärksamhet till hans musik, sakta kollapsar, delvis på grund av berg hype bland ungdomar. År 1983 och 1984 John Denver värd Grammy Awards

John Denver privatliv

Denvers gift Annie Martell. De antog pojken och flickan Zachary Anna-Kate, eftersom John var ofruktsam. Hon var Annie i Annies Song. Hans Kindern kommer också i siffrorna. Han skilde Annie 1982. År 1988 gick han med den australiska Cassandra Delaney gift. Efter medicinsk behandling de hade en dotter; Jesse Belle. De gick 1993 isär igen. Efter att han gjorde slut med Cassandra, kom han i kontakt med Annie. Strax före sin död i media skvaller att hon ville ta ett steg tillbaka samman knut.

Hans politiska och humanistiska sida

Senare i sin karriär började han att arbeta för sina medmänniskor och naturen. Han satte sig i bevarandet av naturen i Alaska. Han grundade också Windstar Foundation. Han är i 80-talet flög också till Afrika för att se själv att hur hungersnöden var där och att be regeringen om de kunde gå handling.
1985, John deltog i en kommitté som var mot spridning av hårdrock och metal, eftersom musiken kan spåra ungdomar. Detta berodde delvis av egenintresse, för hans rekordförsäljning var inte så höga som de någonsin har varit. Han åkte med denna kommitté ett par gånger till Washington för förhör.

John Denver på TV och i filmer

John Denver spelade i 1977 i filmen "Herregud!" rollen som Jerry Landers. Han gick in i en tid som gäst i Muppet Show. Efter denna framgång, gjorde han och Mupparna två gånger en episod tillsammans.

Hans mest kända singlar

Valet av album, naturligtvis, fanns ett antal mycket stora enkel hits, nedan är några av de mest kända:
  • Take Me Home, Country Roads, 1971
  • Leaving on a Jet Plane 1967
  • Solskenet på mina axlar, 1973
  • Rocky Mountain High, 1973
  • Tacka guden mig förmiddagen en Country Boy 1975
  • Annies Song, 1976
  • Calypso, 1975

John Denver avled den 12 oktober 1997 på grund att han dödades i sitt privatplan. Skulle vilja titlarna på John vet hans filmer
(0)
(0)

Kommentarer - 5

Hej Jag är en stor beundrare av jhon och jag har en fråga som jag ENS en gång livshistoria jhon denver sitt livs berättelse sett på TV Jag skulle vilja ha dessa filn od DVD som jag i min ägo kan du berätta för mig hur Filmen heter och var jag kan köpa him've funnits en lång tid att söka med vreindelijke hälsning Feike

John Denver är fortfarande en av de mest inspirerande konstnärer allertijden.Ik är därför en mycket stor skada av denna märkliga värld zanger.Jammer att han är inte längre onderons.

Filmer med John Denver: Herregud! ; The Christmas Gift; Resterna; Foxfire Higher Ground Walking åska. Filmerna är tyvärr inte dykt upp på den nederländska marknaden på DVD. Men förhoppningsvis hittar du dem igen någonstans.

Jag har varit mer än 25 år, John Denver fläkt i hjärtat och som igen hitta sina positiva artiklar om honom. Degen på botten bilden är dock inte bara en John Denver imitatör från USA. Liten men slarviga misstag!

Filmerna är i Nederländerna faktiskt tyvärr inte tillgänglig på DVD. Naturligtvis är det möjligt att ladda ner dem via fildelningstjänster.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också