Jobb som overblijfjuf

Kellie Rosenqvist Februari 28, 2016 Miscellanea 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det finns olika namn för en overblijfjuf som TSO anställd eller förblir i kraft. De kommer till samma sak. En overblijfjuf har till uppgift att följa barn under lunchen i skolan. Om du har tid, och att jobba med barn är overblijfjuf ett roligt extrajobb.

Villkor som skall overblijfjuf

Att vara uthållighet kräver inga kvalifikationer. Det är viktigt att du har en samhörighet med barn. Det är särskilt viktigt att barn övervakas på ett pedagogiskt anpassat sätt och att barnen känner sig bekväm och säker under resterna. Ibland tar det lite tålamod och kreativitet för att uppmuntra barnen att äta. Observera att du måste begära ett intyg om god vandel för att arbeta med barn.

De uppgifter som en overblijfjuf

Under resterna vanligen ätit och druckit. Detta kan vara i ett klassrum, men också fortfarande i ett särskilt rum. En overblijfjuf säkerställer att lunch i grundskolan går bra, i en trevlig och fredligt sätt. Den overblijfjuf säkerställer också att rummet efter lunch är snyggt hamna på efterkälken. Efter lunch, kan barnen leka fritt. Beroende på vädret, är det inom eller utanför. När du spelar utanför behålla kontrollen över torget. Den overblijfjuf ingriper aktivt när det är farligt spel, mobbning eller barn argumentera. Om barnen ska stanna inne i dåligt väder, vägleda dem när du spelar. Det finns lekredskap tillgängliga som färgmaterial, hantverk material och olika spel.

Arbetstid

Resterna är alltid runt lunchttijd. I de flesta skolor, kommer detta att variera mellan 11:30 till 13:00. På dagarna måndag, tisdag, torsdag och fredag, kan du agera som overblijfjuf. På onsdagseftermiddagen barnen är gratis, då finns det inga rester. Det förväntas av dig att du anländer lite tidigare för vissa saker att gå igenom innan du börjar. Som på gruppen är det, eller om det finns vissa förändringar eller detaljerna.

Resultat

Overblijfjuf är speciellt lämplig som ett andra jobb i tillägg till andra aktiviteter. Observera att detta är en liten avgift. Denna avgift bestäms av skolan och varierar därför per skola. Det finns flera sätt hur avgiften kan ordnas:
 • Du kommer att få en volontär bidrag. Denna avgift är vanligtvis en mängd som kan variera mellan 7-12 euro varje gång.
 • Du kommer att få en summa som är större än den lagstadgade volontär avgift. Obs! Det här beskattas som lön, här kommer du att betala skatt!
 • Du kommer att få någon fast ersättning

Du antingen få pengar för utgifter såsom resekostnader. Obs: Du måste kunna bevisa denna avgift!

Kurser och utbildning

Det är möjligt att hålla styrka som skall följas under flera kurser. Det finns skolor som reliker tvingar möjlighet att delta i kurser. Nedan finns några kurser som har utvecklats för resterna i kraft.
 • SAMARITKURS
 • Kursansvarig TSO
 • Olika kurser för TSO anställd

Fördelarna och nackdelarna med ett jobb som overblijfjuf

Fördelar
 • Få erfarenhet av utbildning
 • En trevlig avledning
 • Engagemang i samhället
 • Möjlighet till kurser

Nackdelar
 • Vanligtvis en låg avgift
 • Ett jobb i mitt på dagen kan vara svårt att kombinera utöver ett annat jobb
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha