Japan, mer än geishor och kampsport

Leopoldina Simonsson Februari 27, 2016 Underhållning 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Japan är ett mycket speciellt land, men därför mycket intressant att besöka. Särskilt strikt uppfostran och känsla av samhörighet är ingenting som den västerländska kulturen.

Allmän information

 • Huvudstad: Tokyo
 • Språk: Japanska
 • Valuta: Yen, uppdelad i 100 sen
 • Religion: Shintoism och Zen Buddhism huvudsakligen
 • Klimat: i nordlandet klimat, subtropiskt klimat i söder
 • Bästa tid: beroende på region där du ska
 • Tidsskillnad: + 8 timmar

Bil Hyresgäster upp: I Japan köra på vänster.
Japan har blivit populär på grund av de många kampsporter som kommer därifrån. Några exempel är judo, karate och sumo
Dessutom geisha är ?? s välkända. En geisha är en följeslagare

Sevärda platser och regioner

Japan består av många öar. De fyra största är turistiska intressanta:
 • Hokkaido
 • Honshu
 • Shikoku
 • Kyushu

Hokkaido

Sapporo
Sapporo är den största staden i Hokkaido. Här hölls de olympiska vinterspelen 1972. Varje år anordnar vi en Snow Festival här, med stora skulpturer gjorda av snö.

Honshu

Honshu är den största och viktigaste ön Japan. Ön är vulkanisk och bergiga så. På denna ö, 80% av den japanska befolkningen, och det finns också flera stora och viktiga platser. Honshu är av undervattenstunnlar som är anslutna till öarna Kyushu och Hokkaido.
Tokyo
Tokyo är huvudstad i Japan. Det är den största staden i världen, med 17 miljoner invånare. Detta antal ökar fortfarande. Tokyo är en modern stad med skyskrapor, butiker och så vidare. Ginzawijk ligger i ett shoppinggatan. Dessutom finns inom kulturen också många attraktioner. Där kan du besöka flera museer, bland annat Nationalmuseum, med en översikt av japansk historia och konst. Trädgårdarna i det kungliga palatset är också värt ett besök. Fann också att det finns många tempel och helgedomar. Väldigt roligt är Tokyo Tower, en kopia av Eiffeltornet. För barnen, Tokyo Disneyland kul.
Från Tokyo, kan du ta en tur till Nikko, här finns flera magnifika tempel och pagoder, Nikko nationalpark. Här hittar du också se den världsberömda tre apor. De förevigats i väggen i Toshugo helgedom bär mottot: Hör ingen ondska, tala ingen ondska, ser ingen ondska.
Hakone
En mycket populär tur sker vid sjön Hakone. Här kan du ta en båttur där du visar i klart väder på Mount Fuji. Detta berg är helig för den japanska, på sluttningen finns också många tempel och helgedomar byggdes.
Nara
Nara är födelseplatsen för den japanska kulturen. Här är Yakushijitempel, med den första brons Buddha-statyn i landet. Också värt att se är Kasugaheiligdom, med 3000 lyktor.
Kyoto
Kyoto har varit en forna huvudstaden i Japan, är det mer än 1000 år i huvudstaden. Så du kan föreställa sig att inom kulturområdet för mycket att se. Där kan du se många historiska monument, tempel, palats och trädgårdar. Kända är Nijokasteel av shoguns. De Shoguns var de tidigare härskarna i Japan.
Hiroshima
År 1945 genomfördes en atombomb sjunkit i Hiroshima. Peace Memorial Park påminner.
Nagano
Nagano är en berömd skidort i de japanska Alperna.

Shikoku

Shikoku är den minsta av de fyra öarna. Det kan besökas med färja från Wakayama eller Hiroshima. Definitivt värt ett besök är Ritsurinpa Park.

Kyushu

Kyushu är ett subtropiskt klimat. Det är känt av de rykande vulkan belägna på ön.
Nagasaki
År 1945 blev Nagasaki träffades av en atombomb. Peace Park firar denna fruktansvärda händelse. En stor attraktion för Dutch är Dutch Village. Dutch Village ligger på den konstgjorda ön Deshima finns rekonstruerade holländska hus och monument, och är en VOC fartyg. Allt återskapas på vanligt skala, är det inte Madurodam.
Okinawa
Detta är den sydligaste ön i Japan, Okinawa är känd för sina vackra stränder och korallrev.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha