Jans promenad för den obotliga hjärnsjukdom CAA

Luise Engström Februari 28, 2016 Miscellanea 35 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

I morse Jan Fens från Schiphol till södra Frankrike lämnade för sin 750-km promenad till Santiago de Compostela. Jan företaget resan, veta att han går genom det okända hjärnsjukdom CAA med en tickande bomb i huvudet.

Vad är CAA?

Den obotliga sjukdomen skapar protein avlagringar i hjärnan, vilket gör varje ögonblick kan orsaka en stroke. Den fyrtio dagars vandring genom JansWandeling.nl vill John att samla in pengar till forskning. Hittills tog John mer än € 25.000 euro på sin talan, men det är fortfarande inte tillräckligt: ​​"Vi kommer att fortsätta tills ett botemedel hittas och människor kan alla promenad fortsätter att donera och sedan också naturligtvis!" Sade en strids januari

Starkt stöd

Jan har stöd av flera holländska kändisar som Thomas Acda, Jeroen van Koningsbrugge, Nick och Simon och Jochem Myjer. På online-plattformen SOL United hävdar de utrymme för Jan budskap, och de stöder honom genom att dra uppmärksamheten till Johns Walk via sociala medier. Thomas Acda har personligen mobiliserat sina vänner när han hörde Johns skakande berättelse om RTL Late Night i april 2014.

Dela erfarenheter

JansWandeling.nl via hemsidan och på sociala medier säger Jan dagligen om sina upplevelser på språng. Varje dag han lägger hans anhängare också en knepig fråga om liv, som han kommer att försöka svara ens gå efter hans dag i sin videodagbok. På sajten människor kan sponsra Jan varje dag av hans vandring. Pengarna kommer att gå till den holländska CAA Foundation, låter en oberoende vetenskaplig rådgivande nämnd du bestämmer dig för att spendera forskningspengar.

Vem är Jan Fens?

John är far till två barn, entreprenör och grundare av den holländska CAA Foundation. År 2012 är Jan en stroke bakom att han var en bärare av den genetiska varianten av CAA. Han sålde sitt företag och bestämde att han ville att leta efter sina barn till en lösning för sjukdomen. Jan Fens: "Med CAA du känns som en levande tidsinställd bomb. Du vet aldrig när du får nästa slag. När jag hörde att på LUMC forskningen i lösningen i flera år hade stoppats av brist på pengar och berömmelse, bestämde jag mig för att starta en stiftelse. Ju tidigare det sker där forskning, närmare lösningen är för mina egna barn och generationer efter mig. "Av den anledningen ordnar vi många sponsoraktiviteter, inklusive Jans Walk.

Vad är CAA?

1 av 4 personer över 60 får CAA. Luftfartsverket en obotlig hjärnsjukdom som orsakar hjärnblödning. Det finns också en ärftlig variant av sjukdomen. Hos personer med den genetiska varianten manifesterar sjukdomen runt deras fyrtionde år och många av dem överlever inte den första stroke. Andra lider av förlamning eller demens. Personer som lider av den genetiska varianten är dock nyckeln till en lösning: de kan undersökas och ålders variant av Luftfartsverket först efter döden synlig. En lösning med dem, är en lösning för alla med CAA. Därför CAA stiftelsen att samla in pengar för att få den lösning snabbt.

http: ///www.youtu.be/Ron1MrY5Ufg

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha