Jakten på den försvunna skatten: berättelsen om ett försvinnande

Verner Lundin Februari 28, 2016 Miscellanea 12 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
The Ark av överenskommelsen fortsätter att tala till fantasin. Mose lade tabeller med bud och Israels folk ledde med sin gud YHWH. Tills arken plötsligt försvann. En sökning efter den försvunna skatten med en mystisk ände.

Byggandet av Ark

Arken gjordes på order av Moses på Sinai. .
  • Arken gjordes av akacieträ,
  • en låda med två och en halv alnar lång, en aln bred och en aln hög,
  • täckt med rent guld, både inom och utanför;
  • fyra guldringar, knutna till fyra fot, två ringar på vardera sidan av arken.
  • en gyllene nådastolen, med en gyllene nådastol
  • vid båda ändarna därav en kerub av guld,
  • De två keruber med vingar måste utgöra en integrerad del av plattan.
  • * Med två keruber av guld på de båda ändarna av nådastolen med sina vingar över nådastolen.
* Cherubim var skyddsänglar med fyra vingar och flera huvuden.
Arken var avgörande för erövringen av det utlovade landet: i korsningen av Jordan, under hösten Jeriko och i många strider. Kung David utformat ett tabernakel för arken, hans efterträdare Salomo byggde det första stora templet i Jerusalem.

Den sista "tecken" på arken

De slutliga bibliska referenser till arken finns i böcker av Jesaja 37: 14-15-16, 2 Kungaboken 19:15 och Jeremia 03:16. Texterna i Jesaja och 2 Kungaboken om Hezekiah som gör en känslomässig vädjan i templet på "Lord tronar på keruberna" att ta ledningen i kampen mot den assyriska kungen Sanherib, som Jerusalem försökte erövra. Tydligen arken är borta: profeten Jeremia försäkrade folket i Jerusalem att de även skulle komma över förlusten av arken; att ingen någonsin skulle fråga var arken var borta.

Historierna om den eftersöktes arken divergens nedan

Arken var Jeremia gömde sig i en grotta:
I apokryfiska bok 2 Maccabees, kapitel 2: 4 t / m 7, säger att profeten Jeremia gudomlig inspiration förbundstältet, rökelsealtaret och arken hämtas och gömde sig i en sten grotta i berget där Moses land Israel hade förbi före sin död.
Arken smugglades dem under inflytande av drottningen av Saba till Etiopien
Drottningen av Saba besökte imponerad av Salomos rikedom Jerusalem. Det förutsätts att hon var där en beskrivning av arken som stod i det allra heligaste i templet. Den etiopiska kyrkan hävdar faktiskt arken har länge varit i sin besittning. Vid omräkning av etiopiska "Kebra Negest" den berömda bok "Glory of Kings" är en ganska detaljerad rapport om arken. Arken skulle av Baina Lehkem, son till Solomon och drottningen av Saba, smugglas runt 1000BC från Jerusalem. Bibeln säger ingenting registreras om ett rån som Kebra Negest. Den enda indikation på att denna historia kan vara sant är det faktum att Jeremia medger att arken är borta.
Arken fördes till Vatikanen efter kriget med Heile Selassie i Etiopien
Under skulle Italo-Abyssinian Kriget 1935-1936 vara arken, som sedan cirka 1000BC i besittning skulle vara ättlingar till drottningen av Saba och kung Salomo stals av italienarna och Vatikanen är igensatta. Vatikanstaten har något alltid förnekas av Microsoft.
Arken är dold under sätet av templet i Jerusalem
Man tror att kung Salomo i byggandet av det första templet, tog hänsyn till möjligheten att framtida erövrare skulle föra arken. Han lämnade ett system av Labyrinter, korridorer och rum bygga under tempelkomplexet. Han byggde en speciell plats för religiösa föremål från templet i att förvara den i händelse av belägringen av Jerusalem. Den judiska Talmudist Rabbi Moses Ben Maimon bekräftade förekomsten av ett sådant förvar. The Ark nämns inte i den uttömmande förteckningen över skatter från templet som Nebukadnessar och hans trupper hade blivit rånad.

Slutsats

Det finns vissa svagheter i de argument som arken kvar i Jerusalem. Han har sedan 700BC kom aldrig i det fria. Det i sig är mycket märkligt: ​​arken var manifestationen av YHWH förbund med Israel. Varför skulle han plötsligt försvinna om han inte hade stulit? Jeremia ger heller ingen anledning till varför han skulle ha dolt honom, bara han säger att vi inte bör sörja försvinnandet!
Det mest sailliante är påståendet om det judiska templet Institute:
De hävdar att de vet exakt placering av arken, men de har inte kunnat gräva honom eftersom islamisterna är starkt emot, hade arken grävdes: det skulle innebära slutet av olika anledningar för sin tro.
Det är otänkbart att ortodoxa judar inte skulle ta sin chans till den islamiska tron ​​att fördöma genom att gräva upp sina ark. Frågan kan ställas: är det än en ark och om det finns, är det riktigt?
Så arken förblir "förlorat" Kanske en från filmen Indiana Jones är inte ens det värsta: dolda och vilse bland alla lådor där ingen är längre.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha