Jaguar, konung av djungeln

Gullis Samuelsson Februari 27, 2016 Natur 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Jaguar är den största kattdjur i Amerika. Jaguar är sällsynta och ensliga liv. En stor jägare och en smart katt. Folk attackera jaguar inte. I vilt tillstånd, det finns bara 15 000 jaguarer över 200 länder och stödinsatser för att rädda djuret från utrotning och bevara. Illegal jakt på jaguar för hans hud, dock fortsätta. Kommer jaguar överlevnad?

Bostäder

Jaguar bor i North - Central - och Sydamerika:
  • Djungeln,
  • Kärr,
  • Öknar,
  • Skogar och
  • Savann.
Jaguar är hemma på marken och i träden, men också i vattnet! Vad en anmärkningsvärd sak är under kattdjur.

Hur stor kan det vara?

En mogen man Jaguar kan vara två meter lång, exklusive svansen och kan väga 129 kilo eller mer.

Ludna

En jaguar lever ensamma och söker arter endast mate. En manlig jaguar är könsmogen i tre år eller fyra, kan en kvinnlig få alla pojke när hon var bara två år gammal. Dräktighetstiden är tre till fyra månader och kullen består av vanligtvis två ungar.

Kamouflage

Jaguar är extremt svåra att spåra. Hans gyllene päls med svarta rosetter är ett utmärkt kamouflage gör jaguar osedda i skuggan av djungeln kunde försvinna.

Silent Hunter

Jaguar är en utmärkt jägare. Stå på menyn men kiefst 85 olika arter, inklusive:
  • Apor,
  • Hersten,
  • Tapirer,
  • Sköldpaddor,
  • Fisk.
Jaguar känns helt hemma i vattnet, vilket är anledningen till fiskar och sköldpaddor på sin meny. Det verkar som om jaguar en vuxen häst ibland även har på menyn.

Smart katt

Från en hög plats i ett träd lurar jaguar tyst på sitt byte, främst i form av en flock. Jaguar är den enda attack när ned under hans träd, kommer intet ont anande offer tillsammans. Med bara en kraftfull bite död hans offer och hoppar snabbt tillbaka i sitt träd. Jaguar bara rycker sitt byte som alla andra arter av rovet har försvunnit.

Människor attacker

En jaguar inte lätt attackera människor, till skillnad från andra stora katterna. Det finns inga kända fall där en Jaguar har ätit en människa.

Sällsynt

Jaguar är sällsynt och utrotningshotad. Tidigare körde grunderna för jaguar i södra USA till södra Sydamerika habitat och jakt. Jämfört med bara 100 år sedan, utbredningsområdet för jaguar krympt med mer än hälften!

Hud och päls

Tusentals jaguarer dödades för sin hud. Fram till långt in på 70-talet av förra seklet jaguarer dödades mycket brett och i stort antal. Endast i Sydamerika exporterades över 13.500 skinn av jaguarer 1968. År 2002 fanns det omkring 50 000 jaguarer. Om vi ​​har tur, kan det nu bor cirka 15.000 jaguarer i naturen.

Ursprungligen livsmiljö

Enligt rapporten av en sammanslutning för bevarande är nästan 40% av det ursprungliga området och de ursprungliga jaktmarker i jaguar förstörts av avskogning. Endast i Mexiko varje minut försvinner en bit livsmiljö jaguar storleken på en fotbollsplan. Varje minut! Många jaguarer kan inte reagera på detta annat än nötkreatur att falla, trots allt, är deras jaktmarker borta!

Internationell handel med utrotningshotade djur

Försök att skydda jaguar mot illegal jakt för kommersiella ändamål aanqwezig. Över 200 länder stöder världen reglerna CITES som förbjuder den illegala jakten på jaguarer. Eller en bärare av dessa regler kommer att vara tillräckligt för att hålla denna underbara djur från utrotning? Tiden får utvisa.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha