Jag är för ung för att ha en hudcancer?


När telefonen ringde, hade jag en känsla av att jag skulle få dåliga nyheter. Han kallade hudläkare att berätta resultatet av min hud biopsi. "Jag hatar att säga detta ...", doktorn paus, "resultatet av biopsin visar att du har en basalcellscancer. Eller, med andra ord, en hudcancer ".

Hudcancer? Hur är detta möjligt? Jag bara 39 år gammal! Jag har aldrig varit en älskare av solen, jag har aldrig gjort en sollampa, jag aldrig spelat eller arbetat utomhus. Med alla de människor som befinner sig i världen, varför jag?

Jag gjorde en sökning och jag blev förvånad över att jag faktiskt många riskfaktorer, såsom ljus hy, blå eller gröna ögon, blont eller rött hår, överdriven exponering för röntgenstrålar eller andra former av strålning eller tidigare problem av hudcancer bland släktingar. Jag har ljus hy, blont hår, gröna ögon och en familjehistoria av hudcancer fall. Jag var mer i riskzonen än vad jag hade ursprungligen trodde.

Basalcellscancer är en typ av icke-melanom hudcancer. Det är den vanligaste formen av cancer i USA, där varje år diagnostiseras cirka en miljon nya fall. Majoriteten av dessa tumörer uppstår i områden som regelbundet utsätts för solljus eller annat ultraviolett strålning.

Jag märkte för första gången den röda markeringen på näsan när jag var 37 år gammal. Jag trodde det var bara en gammal ärr på grund av akne. Varje dag jag täckte den med concealer och undrade varför inte gå bort. Det fanns dagar när blödning när jag tvättade mitt ansikte, men jag tyckte det var bara en torkad fläck. Det verkade att läka, eftersom det täckte med ett nytt lager av flagnande hud, men i själva verket har aldrig återhämtat sig helt. Det blev för mig en accepterad form av obehag.

Min inre röst hålls tjat mig, eftersom jag controllassi. Jag ringde också en hudläkare för att boka tid, men det var först efter tre månader. Jag ville inte vänta så länge, så jag hängde upp utan att etablera något.

Ett år senare min far och min syster diskuterade sin senaste operation för hudcancer. Det var den femte för min far, och den tredje för min syster. Jag berättade för dem vad som hände med min näsa och berättade för mig att få den kontrollerad omedelbart.

Jag ringde hudläkare och överraskande, någon hade annullerats sin utnämning, så jag kunde ses nästa dag. Läkaren berättade för mig att den röda markeringen på näsan verkade misstänksam, så jag hade en biopsi, direkt på sitt kontor. Han tillade att cancern kan visas som ett skott eller en bula på huden, vilket kan vara pärlemor eller vaxartad, vit eller ljusrosa, kött-färgad eller brun. Huden kan vara något upphöjd eller platt. Om markeringen på huden blöder lätt, det kommer aldrig att läka, men det kan också sekret eller bli täckt. Det kan se ut som ett ärr; Dessutom, i eller kring het gröt kan det finnas oregelbundna blodkärl. Läkarens råd var att få kontrolleras direkt.

För att ta bort hudcancer, skickades jag till en specialist för kirurgi Mohs. Det är en operation särskilt lämplig för området runt ögonen, näsa, öron och mun, eftersom det tar bort en minimal mängd hud och tillåter kirurgen att ta bort områden av tumör osynliga för blotta ögat.

Detta förfarande kräver inte narkos. Kirurgen bedövar med en nål; därför bort en liten bit av huden och undersöka vävnaden i mikroskop. Om du märker en säkerhetsgräns av icke-cancerceller runt provet, då allt är bra. Annars kommer du att tas på baksidan av rummet, kommer det att bedöva området för att ta bort mer hud. Jag trodde att jag behövde genomgå detta förfarande endast en gång, eftersom min skylt var mycket liten, men tyvärr var jag tvungen att upprepa proceduren tre gånger.

När operationen var över, skickades jag av plastikkirurgen, som rådde mig att låta det läka min näsa ensam, utan någon plastikkirurgi, annars skulle behöva skära in i huden från en annan del av mitt ansikte för att täcka huden saknas på näsan. Jag var inte alltför nöjd med idén om att två bandage i ansiktet, så jag accepterade hans råd.

För två veckor jag var tvungen att bära ett bandage på hans näsa. Under läkningsprocessen, huden förblir ojämna, så kommer det att förbli ett ärr. Jag undrar alltid om ärret skulle ha varit mindre, om jag satte den första dagen sedan de första misstänkta.

Under hela denna process lärde jag mig några viktiga lärdomar. Den första är att aldrig ignorera medicinska problem, hoppas det kommer att försvinna på egen hand. Den andra är att ingen är säker från hudcancer.

(0)
(0)
Tidigare artikel Bitar, CDV och BARF

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha