Jag är 18 år gammal, vad ska jag lösa?

När du är 18, kommer saker och ting förändras i ditt liv. Du kommer också att ha fler saker att ordna sig, dina föräldrar kan inte, trots allt, för evigt bakom din rumpa sitter. I den här artikeln får du veta hur din sjukförsäkring, sjukvårdsförmåner, bidrag, och begravning DigiD måste gälla.

Sjukförsäkring

Om du är 18 år eller äldre, ta ut sjukförsäkringen är obligatorisk. Tills din 18: e året du är försäkrad med dina föräldrar, men från 18: e året som du behöver sjukförsäkring. Det är bäst att jämföra olika sjukförsäkringsbolag i jämförelse med varandra. Så du får en bra överblick över erbjudandet. Många försäkringsbolag har speciella paket för ungdomar. I en "normal" paketpris är ungefär mellan ?? 65 och ?? 100 per månad.

DigiD

Ansökan om DigiD är ​​nödvändigt eftersom du har denna mycket ofta nödvändigt när du vill styra något genom staten. Vårdbidrag och alla ansökningar om eleven går via staten, så se till att du ansöker om DigiD! Detta kan göras mycket enkelt genom www.DigiD.nl.

Vårdbidrag

För att göra livet lite enklare för nybörjare vuxna, är ersättning som är fastställd. Genom sjukvårdsförmåner, ungdomar en mängd från 18 per månad för att minska kostnaderna för sjukförsäkringen. Dessa sjukvårdsförmåner du inte får automatiskt och du bör också gälla för. Detta kan göras Obs! Detta är en webbplats av skatten, så du behöver dina DigiD data! Du får din sjukvårdsförmåner en månad efter din 18-årsdag på det bankkonto som utsetts av dig. Tänk på att denna avgift inte täcker hela kostnaden för din sjukförsäkring. Chansen är stor att du måste leta efter ett andra jobb att betala för resten ante kostnaderna.

Studiebidrag

Du är berättigad till ekonomiskt bistånd om du är mellan 18 och 30 år och gör en heltid vidareutbildning. Kursen kan följas på högskola eller universitet. Den studiebidrag består av en grundläggande bidrag och en tilläggsbidrag. Storleken på tilläggsbidrag bestäms av inkomsten av dina föräldrar. År 2014, eleverna får också en reseprodukt, men regeringen vill avskaffa detta för blivande studenter efter 2015. Studenterna har också möjlighet att låna pengar. Detta lån har en låg ränta och därmed efter att ha passerat dina papper att betala tillbaka lättare än en konventionell lån. Din student kan ansöka om att DUO använder för att logga in på DUO igen behöver dina DigiD data. Du har också dina data på din kommande studier och ditt personnummer krävs. Ditt personnummer kan hittas på ditt ID-kort eller Zorgpas.

Begravning

Döden är nu en dyr skämt. En begravning kostar nu åtminstone ?? 10.000. Därför är det ingen lyx att lämna din 18: e en begravning. Det är precis som sjukförsäkringen värdefullt att jämföra de olika leverantörerna på jämförelsesajter. Premien för en begravning är betydligt lägre än för en sjukförsäkring och är därför inte en stor kostnad. Du kan räkna med ungefär mellan 2 ?? och ?? 4 per månad.

Gör en lista

Denna komponent är avgörande för en 18-åring. Du får efter 18: e året mycket mer post med listor, räkningar, kontoutdrag etc. Detta bör hålla dig allt prydligt exempel en mapp med flikar, så att inte kasta bort någonting automatiskt. En god förvaltning ser till att du inte förlorar saker och dina papper som du behöver kan lätt trolla fram. Till exempel anser återvinna skatt, det är din årsbesked från deltidsjobb för det.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha