Jag har svarta fläckar, fläckar på tungan. Vad kan jag göra?

Du får upp på morgonen framför spegeln och titta på din rädsla på en gång svarta fläckar på tungan. Storleken kan vara mycket liten, men kan också fungera som fläck från den bakre tungan dra framåt och täcka en del av tungan. Vad som orsakar dessa mörka fläckar kan vara och vad som kan göras?

Svarta fläckar, fläckar på tungan

  • Symptom av sjukdomen
  • Små svarta prickar
  • En växande plats på tungan
  • Ta Rodd plats med höjder
  • Förebyggande är bättre än att bota

Symptom av sjukdomen

Svarta prickar eller fläckar på tungan kan vara långvarig nuvarande eller kan försvinna snabbt. Eftersom villkoret för längre är närvarande kan det vara ett tecken på ett mer allvarligt tillstånd. Dessutom beror det på storleken av störningen eller en medicinsk nödsituation har uppstått. Ofta åtföljs av en förändring i smak och / eller lukt från munnen. I det mest extrema fallet, kommer att göra tungan långvarig smärta som sår men inte verkar läka. Orsakar svarta prickar eller fläckar kan orsakas av tungan?

Små svarta prickar

Finns det spontant framväxande små djupa svarta prickar detta jämnt fördelade över tungan. Det kan bara visas, men kan försvinna snabbt. Dessa kan vara att munnen smakar metalliskt, eftersom smaklökarna på fläckarna påverkas. Den förekommer i dem med försvagat immunförsvar, överdriven rökning och / eller personer med alkoholproblem. Visst människor som dag ut och dag in dricka öl skölj mineraler i kroppen bort. Emellertid är dessa mineraler är nödvändiga för hundratals funktioner i kroppen. En kronisk brist på zink eller magnesium kan orsaka. Dagligt intag av vitamin- och mineraltabletter garanterar att underskottet är bra.

En växande plats på tungan

I stället för små prickar en har en tunga gul med svart missfärgning. I detta fall det råder allvarlig försummelse av munhygien och är vanligt hos äldre. Tänderna eller tandprotes inte längre passar ordentligt, de borstar regelbundet eller munnen är för torr. Medan gommen känns konstigt och tunga kan smaka metallic. Här, den bakteriebalansen i munnen snedvrider, vilket svampar ta över. Även matrester kvar stickande bakom förlängt hennes tunga och missfärgning. PH-värdet i munnen är ofördelaktigt hög, där förutom det finns för lite spolning. För lite saliv inte kan förhindra mögel tillväxt. Det är därmed anordnad som luktar från munnen. Tillståndet kan avhjälpas genom Corsodyl tas i kombination med ren täta borstning av tungan. Också ta en annan typ av tandkräm kan hjälpa.

Ta Rodd plats med höjder

En svart fläck där det verkar som om det finns en påtaglig missbildning kan vara en indikation på tungan cancer. Det kan också uttrycka sig i cystor, polyper och öppna sår. Således kan man få en mycket obehaglig känsla i munnen, eftersom det gör ont. Dessutom kan det orsaka hals och nacksmärta. Naturligtvis, här är den höga medicinska behov. Tongue cancer kan orsakas av överdriven alkoholkonsumtion eller en lång rökvanor. Den återfinns i huvudsak i den främre 2/3 av tungan. Eftersom det är den första källan av cancer, kan den behöva tas bort innan den sprider sig. Medellivslängden är då ganska bra. I sjuttiofem procent av fallen är det orsakat någon ytterligare spridning efter fem år. Uppenbarligen är det nödvändigt att regelbundet kontrollera att komma tillbaka.

Förebyggande är bättre än att bota

Tidigare sjukdomar är till stor del på grund av livsstil. Massor av rökning och alkoholkonsumtion kan utöva negativ påverkan på hälsa och hygien i munnen. Det kommer ofta att vara uppenbar som störningar i munnen, till exempel de nämnda bakterierna. Överdriven användning av fel ämnen kan se till att man kan få de allvarligaste svarta fläckar. För att undvika sådana problem därför kräver en förändring av livsstil. Särskilt uppmärksamma vad som krävs i form av mat och dryck. Man bör helst sluta röka och begränsa alkoholintag till ett glas om dagen. Dessutom är korrekt underhåll av munnen och tänderna viktigt att förebygga problem. Hittar en svarta prickar eller fläckar på tungan så tror efter att den ska produceras. Med en enkel förändring i livsstil kan förhindra värre.
Märkning en kvardröjande svarta fläckar, med dåligt läkande sår uppstår är det nödvändigt att alltid få medicinsk rådgivning. Det kan sedan gå till tungan cancer och bör därför hållas under tillräcklig kontroll.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha