Istanbul, en metropol!

Luise Engström Februari 27, 2016 Underhållning 8 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Istanbul är en modern storstad. Många människor vet bara namnet på Istanbul Bosporen och det är allt på. Om när du är där du märker säger att Istanbul har mycket att erbjuda. En stad är uppdelad i två delar som världen och i samband med två stora broar.

Historia


 Istanbul har en stor historia och är en av de viktigaste städerna i världen. Staden var tidigare Byzantium.Vanaf 330 Konstantinopel kallades och var huvudstad i det romerska riket. År 395 blev huvudstad i det östromerska / bysantinska riket. År 1453 Konstantinopel erövrades av Fatih Sultan Mehmet II det ottomanska riket. Konstantinopel var då huvudstad i det osmanska riket. Efter erövringen av Fatih Sultan Mehmet II var Agia Sofia, den gamla bysantinska katedralen i staden, byggdes i en moské Aya Sofia. Det fanns snabbt stora moskéer byggs som Sultan Ahmet-moskén. De förfallna palats återställdes och nya Topkapipalatset byggdes. Topkapipalatset var säte för de ottomanska sultanerna. 1923 Konstantinopel har överlåtit sin status som huvudstad Ankara. År 1930 fick staden dess officiella namn Istanbul. Namnet kommer från islam Istanbul världen under regeringstiden av Sultan Mustafa III.

Plats och befolkning

Istanbul är den enda staden i världen som ligger i två världsdelar, delvis i Europa och delvis i Asien. De båda kontinenterna skiljs åt av Bosporen, som flyter genom Istanbul. Bosporen ligger i norra delen av Svarta havet och i den södra delen av Marmarasjön. De två kontinenterna är förbundna med två broar till Boğazbrug och Fatih sultanen Mehmet överbryggar.
Staden består av 27 distrikt. Istanbul har 12,5 miljoner registrerade invånare, varav 3,5 miljoner som säkerligen inte är registrerade. Staden är uppdelad i tre delar av Haliç och Bosporen. Den västra delen av den europeiska sidan omfattar den antika staden Konstantinopel, som är uppdelad i distrikt Fatih och Eminönü. Vidare skall följande områden ta del av denna del av staden, det vill säga; Eyüp, Bayrampaşa, Gaziosmanpasa, Esenler, Bağcılar, Güngör, Zeytinburnu, Bahçelievler, Bakırköy, Küçükçekmece och Avcılar. Den östra delen är den del som befinner sig i den ottomanska perioden beboddes av venetianska köpmän. Tidigare Galata distrikt kallades. Idag är uppdelad i Distrcit Beyoğlu. Dessutom dessa områden är i detta avsnitt; Sisli Kagithane, Sariyer och Beşiktaş. Den tredje delen är på den asiatiska sidan är följande områden: Uskudar, Kadikoy, Beykoz, Umraniye, Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli och Tuzla. Adalar är inkluderar en separat distrikt Prinsöarna.

Trafik och transport

Istanbul är en upptagen stad och har även en livlig trafik. Trafiken i Istanbul är ganska kaotisk. Massor av liten eller ingen erfarenhet, oavsett, det är bara svårt att köra i den här staden. Du kommer först måste vänja sig. Om din hand inte sticker ut eller inte för samtal får ingen prioritet.
Kollektivtrafiken är välorganiserad. Du har bussar, färjor och tunnelbanan. Eleverna kommer att gälla vid uppvisande av giltigt studentstudentrabatt.

Fotboll

Fotboll är en populär sport i hela världen. Även i Istanbul, är fotboll mycket populär. De tre största fotbollsklubbar finns i Istanbul. Fenerbahçe, Galatasaray och Beşiktaş. Dessa tre stora klubbar är också kända i Europa. Konkurrensen mellan Fenerbahçe och Galatasaray anses vara den tredje största derby matchen i världen.

Sevärt

Istanbul har många attraktioner. För att se och besöka dig behöver minst en vecka. Varje dag är en annorlunda upplevelse i Istanbul.

Jungfrutornet


Jungfrutornet byggdes av den ottomanska sultanen. Det fanns en förutsägelse gjorde sin dotter på hennes 18: e födelsedag skulle dö. Sultan ville skydda sin dotter och har byggt detta torn. Han trodde att hans dotter skulle vara säker här. Tyvärr, prinsessan på sin 18-årsdag avlidne av ett ormbett. Ormen gömde sig i fruktkorg som var orolig för sin dotter. Jungfrutornet är ett av de vackraste sevärdheterna i Istanbul. Idag Jungfrutornet besöks av turister och det finns en restaurang. Det är också möjligt att endast besöka tornet utan att behöva äta något i restaurangen. Att lämna halvtimme småbåtar Leandertornet.
 • Topkapisarayi Palace / Museum
 • Arkeologiska museet i Istanbul
 • Turkiska och Islamistiska konstmuseet
 • Istanbul Väggar
 • Yedikule är ett slott som också integrerat en stadsporten
 • Ayasofia, tidigare kyrka, då moské, nu ett museum.
 • Staden har också imponerande moskéer som Süleymaniye moskén, Fatih moskén och Sultanahmet moskén.
 • Det finns flera synagogor, däribland Neve Shalom synagogan
 • Spice Bazaar bredvid Yeni moskén och marknaden för djur; i närheten av Galatabron.
 • Galata Tower
 • Två broar förbinder de europeiska och asiatiska delarna av staden: Bosporenbron och Fatih sultanen Mehmet överbryggar, uppkallad efter Mehmet Erövraren.
 • På Bosporen man kan ta en båttur i Ortaköy.
 • Prinsöarna, nio öar i Marmarasjön, 4 som kan besökas med båt.
 • Yerebatan Saray eller Yerebatan Sarnici, en 6: e århundradet grundvatten lagring
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha