Israeliska elit enheter: spaningsbilar i 1950 / '60

Israel upplevde under de första åren tre spaningsenheter: Shaked, Egoz och Haruv. De bildades runt druser och beduiner trackers och en kommandoenhet för avlägsna uppdrag. Enheterna vaktade Israels gränser. Israel var omgiven av fientliga stater och gränser måste skyddas av taggtråd, minor och stationer för tidig varning. Israel hade på 50-talet främst drabbats av infiltration av fedayeen. Israel Rikspolisstyrelsen, var gränsvakter visat sig vara ineffektiva. De förstärktes av Bitachon Shutaf.

Sayeret Shaked

Den Southern Command var ansvarig för att skydda gränsen mot Egypten. En kort tid var "Enhet 30" är en viktig faktor för jakt Fedayeen. Men "Enhet 101" och fallskärmsjägare hålls mot den. Sedan Sayeret Shaked bildades. Inledningsvis var det ett eftersatt enhet. Men 1957 var Major David Ben-Hor organisera kommissionen en arbetsgrupp av trackers och soldater. Judiska och arabiska soldater behandlas lika. Beduin försedd enheten med alla typer av information. Ibland tog dagar innan de observerade en infiltratör. Rörlighet var nyckeln till framgång. Alltihop användes, från tungt beväpnade jeepar till kameler. Medlemmarna i enheten var klädd civila kläder, utan att titta på jeepar var davidsstjärnan för att undvika att bli attackerad av IDF.
Mellan 1961-1967 var Sayeret Shaked leds av beduin A'bdul Majid Hadar. Han var den mest inflytelserika faktorn i enheten. Soldaterna var beduin, druser och Circassians från "Enhet 300" samt avhopp eller volontärer av fallskärmsjägare. Både judar och beduiner övertog varandras vanor. Kämparna var mycket motiverade och fortsatte tills de nådde sitt mål. De kämpade inte bara mot de Fedayeen och beduinsmugglare men även mot egyptiska spioner som utbildats av KGB och GRU. Ändå män i Shaked var mer erfarna. År 1965 hade spionageverksamhet mot Southern Command minskat.
År 1966, Shaked bestod av endast 40 soldater som var ansvariga för hundratals kilometer området. Efter mordet på busspassagerare på Ma'ale A'akravim i Judean Desert satte Shaked S-58 helikoptrar i sökningar.
År 1966, Major Benjamin Ben Eliezer, ställföreträdande befälhavare för Shaked. Han introducerade fallskärm utbildning, infanteri repetitionskurser och lärde sig fungera som en konventionell kraft. Kämparna fick sedan Fallskärmsjägare A uniformer med sina egna speciella spanings vingar och deras enhet märke. Genom 1967 bestod enheten för cirka 150 soldater. Ben Eliezer hade nu blivit befälhavare. Han fortsatte att utveckla Shaked genom nya jeepar, arsenal och köpa sofistikerad kommunikationsutrustning.

Sayeret Egoz

När Northern Command Yitzhak Rabin gav order om en spaningsenhet. Detta uppdrag genomfördes av kapten Arik Gardi, en före detta stridande och Nachal kompanichef av enheten 300. Kärnan i denna enhet bildades av druser soldater. Deras armébas var "Ben-Ami" i västra Galiléen. Med vapen och strids instruktörer börjar hennes långa, intensiv träning i ett par månader. Dock enheten försummade och 1957 skedde när ett drama Egoz i ett bakhåll av gränspolisen var på Um el-Faham. En av de bästa kämpar ades druzen Hasan Abu Nijam slagna. Det tog sju år för en ny Sayeret Egoz bildades. Det började med åtta soldater som anslöt sig till gränspolisen att vända bakhåll för al-Fatah terrorister. Män från kibbutzer och moshaviem gick till serven i enheten. Sayeret Egoz kämpade Fatah attacker från Syrien, Libanon och Jordanien. Rykte spreds långsamt och officerare från Fallskärmsjägare Golani började tjänstgöra i enheten. År 1965, Haim Sela befälhavare Egoz. Egoz växte och fick fler och bättre vapen. Attacker utfördes djupt in fientligt territorium för att förhindra attacker. Det var också patrullerade längs gränsen mot Libanon.

Sayeret Haruv

År 1966, för Central Command bildade en spaningsenhet. Den kallades Sayeret Haruv. Enheten bestod av Fallskärmsjägare veteraner. Hans var engagerade i att säkra gränsen mot Jordanien. Arik Regev var den drivande kraften bakom Sayeret Haruv. Han utvecklade enheten till den mest militanta av allt sayerot.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha