Israelisk-arabiska krigen: Gulfkriget 1991

Herved Mattisson Februari 29, 2016 Miscellanea 28 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I augusti 1990 Irak invaderade Kuwait och hotade att anfalla Israel med olika typer av vapen, inklusive icke-konventionella. För första gången i Israels historia, var landet hotas av Scud missiler hade en räckvidd på 600 kilometer. Dessutom fanns en rädsla för att missilerna skulle kunna förses med en kemisk laddning. Trots att Israel anfölls, särskilt hämnd.

Hot om Scud missiler

Efter kriget med Iran, Saddam Hussein hade en stor armé var rastlös och Husseins hot att attackera Israel måste tas på allvar. IDF var orolig för stora mängder av Scud missiler att Irak hade en räckvidd på 600 kilometer som Israel hade inget lämpligt svar; Detta involverade i synnerhet de missiler som kan förses med en kemisk laddning. Dessa missiler fulländas av tyska företag.

Kuwait invasion

I augusti 1990 Irak invaderade Kuwait och hotade att anfalla Israel med olika vapen, inklusive missiler utrustade med kemiska stridsspetsar. Dessa missiler kunde nå någon del av Israel. För första gången landet hotades i Israels historia genom icke-konventionella vapen. Samtidigt en stark internationell koalition bildades under ledning av USA mot Irak.

Attack mot Irak

På natten den 17-18 augusti, Irak attackerades av koalitionstrupperna. Som svar började Irak för att skjuta raketer mot Israel. I en månad har 38 raketer avfyrades mot Israel i 19 attacker. Dessa missiler syftade till större Tel Aviv och Haifa regionen. Även västra Samarien och Dimona fick några missiler. Dessa attacker orsakade två dödsfall. Det fanns också indirekta dödsfall: fyra hjärtinfarkter, sju dödsfall på grund av felaktig användning gasmasker, 208 sårade, 225 onödiga injektioner av atropin. Dessutom, fysiska skador: 1302 hus, 5142 lägenheter, 23 offentliga byggnader, 50 butiker och 200 bilar.

EFTERTRUPP

För första gången Israels truppen var skådeplatsen för krigsoperationer. IDF var engagerad i att försvara medborgarnas och samordna verksamheten i krig mellan regeringskansliet och räddningstjänsten. Reguljära soldater stod med i regionerna Tel Aviv och Haifa. Räddningstjänsten fick kontrollera raketerna landade.
USA bad Israel att inte störa kriget eftersom annars arabländerna skulle dra sig ur koalitionen. Därför IDF var främst inriktad på distribution av gasmasker; stödja den medicinska nätverket; och instruera befolkningen till säkra rum. Särskilt Gadna, delar av armén ungdom, var aktiv.
Mer information: Home - IDF / israeliska krig.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Andi Almqvist
  Like 0   Dislike 2

Med stort intresse läsa avsnitten om den arabisk-israeliska krig.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha