Israel Yttrande 113: Väst och Israel -vison islamiska terror

Leopoldina Simonsson Februari 27, 2016 Miscellanea 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Både Israel och västvärlden har att göra med islamisk terror. Israel har varnat Europa flera gånger för islamisk terror. Det är inte bara en israeliska problem, är det ett globalt problem. När Israel attacker inträffar i Israel kommer särskilt Europa skylla brukar själv. När allt kommer omkring är Israel Palestina "upptagen", så resonemanget går. Men attacker i Europa placera Israel visar sin sanna medkänsla och anklagar västvärlden inte som utför attacker mot muslimska terrorister i Mellanöstern eller Afghanistan och Irak håller "upptagen". Det finns ingen skillnad mellan terrorism al-Qaida och Hamas. Det finns heller ingen skillnad mellan Hizbollah och den islamiska staten i form av terror.

Terror i Paris

Islamisk terror

Det finns flera rörelser i världen som arbetar med islamisk terror. De viktigaste är al-Qaida, islamisk stat, Hamas och Hizbollah. De två första genomföra en global kamp. De två sista är i huvudsak begränsad till Palestina och kampen mot Israel. Alla fyra organisationer ser Israel som det största onda.
Al-Qaida
Al-Qaida är ett nätverk av oberoende grupper med mer eller mindre samma islamiska ideologi. Al Qaida grundades 1988 av Usama bin Ladin. Rörelsen motsätter västra inflytande i den muslimska världen, särskilt USA och Israel. Al Qaida ser sionisterna som den största ondskan eftersom det genom de västförtrycker muslimer. Det yttersta målet för al-Qaida är att etablera en islamisk imperium bygger på den tidigare kalifatet. Terror utövas. Den mest tilltalande attack är attacken mot Twin Towers i New York med flygplan under 2001. Andra attacker inkluderar bombningen i van mot World Trade Center i New York; bombningen av USA: s trupper i Saudiarabien, mord på turister i Luxor, Egypten; bombattacker på USA: s ambassader i Nairobi, Kenya och Dar es Salaam, Tanzania; Amerikansk attack på USS Cole i hamnen i Aden, Jemen; bombningarna i Istanbul, Turkiet; bombningar på tågstationer i Madrid; bombningen av Londons tunnelbana, attack i Alger, Algeriet, och många självmordsattacker. Inledningsvis var al-Qaida baserad i Afghanistan fram till 2001. Sedan dess är sannolikt i Pakistan rörelsen. Trots död Usama bin Ladin, terroriströrelsen fortfarande mycket aktiv.
Islamic State
Den islamiska staten grundades 2003. I Mosul statliga högkvarter. Målet med IS är inrättandet av en salafistiska kalifatet. Den 29 juni 2014 islamiska staten förklarades i delar av Irak och Syrien. Abu Bakr al-Baghdadi är kalifen. Han ses som efterföljare till profeten Muhammed. Anhängarna av IS är sunnimuslimer som var förtryckta under år av shiiterna. Sunnimuslimer backas upp av utländska jihadister, särskilt från Europa som kämpar i Syrien och Irak. Alla ansträngningar görs för att förlänga kalifatet genom reguljärt krig, etnisk rensning, massakrer, offentliga avrättningar, gisslantagande, attacker mot civila mål, etc.
Hamas
Hamas föddes i slutet av 1987 i början av den första intifadan. Hamas härrör från Muslimska brödraskapet som är aktivt i Egypten. Hamas har åtagit sig att Israels förstörelse och har avvisat alla avtal mellan Israel och PLO. Hamas driver främst från Gaza, men är även verksamt i Judéen, Samarien och östra Jerusalem. Den militära grenen av Hamas, de Izz al-Din al-Qassam brigaderna, har otaliga attacker mot Israel genomförs genom självmordsattacker, kidnappningar, raketattacker, etc. Hamas direkt stöds av Iran med vapen och pengar.
Hizbollah
Hizbollah grundades 1982 som svar på det första Libanonkriget där Israel förde krig mot PLO. Hizbollah stödjer kamp palestinierna mot Israel. De shiamuslimer tränar i Irak i deras kamp mot västerländska intressen i Irak. Hizbollah fortsätter att stödja Assad regimen i Syrien för att slåss mot rebellerna. Hizbollah har inte bara fört krig mot Israel, som under Libanonkriget två, men också utfört attacker mot USA. Hizbollah utför attacker med självmordsbombningar, raketattacker och tagande av gisslan. Hizbollah stöds direkt av Iran med vapen, pengar och utbildning.

Islamisk terror i Europa

I Frankrike, där många muslimer bor, nyligen kommer regelbundet för attacker utförda av extremistiska muslimer. De mest anmärkningsvärda senaste attackerna ägde rum i januari 2015 i stället för på Charlie Hebdo och en judisk butik. Totalt detta var 17 dödsfall. Islamisk terror leder till en hel del oro i Frankrike och resten av Europa.

Islamisk terror i Israel

Israel är redan hundra år tyngs av islamisk terror. Detta började under det brittiska mandatet period då muslimerna våldsamt försökte hindra judar bosatte sig i Palestina. Muftin av Jerusalem underhålls band till Adolf Hitler försökte utrota alla judar. I attacker och krig i PLO och Hamas tiotusentals judar / israeler dödades.

Västvärlden svarar hycklande

När Israel påverkas av islamisk terror över större delen av världen ser åt ett annat håll. Och när Israel vidtar åtgärder mot terrorism än finns främst i Europa rätt människor på gatorna för att demonstrera mot Israel. Gazakriget 2014 ledde till ett stort antal demonstrationer mot Israel, särskilt i Europa. Dessutom fanns det många antisemitiska incidenter. Det fanns också politiskt tryck på Israel genomförs av EU och FN att avsluta kriget. Det har även funnits förfrågningar från olika internationella organ som utreder huruvida Israel begick krigsförbrytelser! Det finns knappast någon förståelse för israeliska medborgare att leva i skräck på grund av raketattacker från Gaza. Detta står i skarp kontrast till de stödförklaringar som mottagits Frankrike efter attacken mot Charlie Hebdo och judiska mataffären. Uppenbarligen finns det bara känd i väst så fort hon själv har varit föremål för terror.
Kriget som västvärlden under 2014 och 2015 mot den islamiska staten bär knappast leder till kritik. Uppenbarligen kan västvärlden måste försvara sig och Israel. Också i medierna mycket mindre uppmärksamhet åt de flyganfall som bär västvärlden än attackerna utförts mot Israel Hamas. Det finns knappast några rapporter om civila dödsoffer faller oåterkalleligen av flyganfall som bär västvärlden, medan under Gaza kriget ständigt om civila dödsoffer den rapporterades och media okritiskt tog Hamas av de felaktiga siffrorna på detta.
Europa också ser sin värsta sida genom att ensidigt erkänna den palestinska staten. Dag belöningar som islamisk terror och flyter på detta sätt Israel vidare i ett hörn.

Västvärlden skär sig i fingrarna

Med den ökande kritiken mot Israel, Väst skär sig i fingrarna. Islamisk terror verkligen inte stannar vid Israel. Även väst sig genom detta. Det är en myt att tro att muslimska terrorister kommer att stoppa terror när Israel ger upp "ockuperade områdena". Ändå märkligt nog, många tror att det gör i väst. Eftersom Frankrike inte verkligen vill Netanyahu till marschen i Paris var närvarande eftersom hon fruktade att Netanyahu skulle använda terror i Frankrike att peka på den palestinska terrorn. Av den anledningen har Frankrike också snabbt inbjudna president Abbas.

Kollektivt tydlig politik mot terrorism krävs

Först när världen kollektivt vidta åtgärder mot terrorism kan övervinnas. Världen kan inte skilja mellan terror som drabbar västvärlden och terror som drabbar Israel. Terror är terror. Inrättandet av en palestinsk terror stat är farligt inte bara för Israel utan också för väst. Västvärlden måste lära sig. Om inte, då moppen med kranen öppen.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha