Israel politiska partier: Mafdal

Mafdal den Mafdal. Den representerar den religiösa sionistiska rörelsen. Partiet grundades 1956 och var fram till 1992 en del av någon koalition. Tidigare stod partiet i mitten. Sedan 1967, flyttas den åt höger och i samband med bosättarna. Med valet 2006 har ett samband med National Union.

Historia

Det fullständiga namnet på Mafdal är Miflaga Datit Leumit. Den religiösa sionistiska rörelsen är en ortodox del i den sionistiska rörelsen. Den kombinerar en tro på upprättandet av en judisk stat i delstaten Israel, tillsammans med ett religiöst sätt att leva, i motsats till sekulära sionismen och judar Charedische. Den andliga ledare är Rabbi Avraham Isaac Kook, som uppmuntrade unga religiösa judar att bosätta sig i Israel och kallade sekulära sionisterna att ägna mer uppmärksamhet åt judendomen. Kook såg sionismen som en del av den gudomliga ordningen, vilket skulle leda till inrättandet av judar i Israel och slutligen ankomsten av Messias.
1956 Mafdal bildades. Grundarna var Josef Burg och Moshe Shapira. Syftet var främst att fokusera på status judendomen inom ramen för det israeliska samhället. Efter segern i sexdagarskriget, den messianska idén upp bland religiösa judar. Detta ledde till Mafdal var rätt orienterad. Aanvakelijk man alltid fick 12 platser, men så småningom tappade numret till sex platser i 1981. Detta berodde på att många ortodoxa judar var mer måttlig och ökningen av Seefaridsche Tami partiet, Shas senare.
MafdalEr var en splittring i partiet när Israel lämnade Gaza. Några av de Mafdal medlemmar grundade ett nytt parti: den förnyade religiösa National sionistiska Party. Detta pågick i National Union. Strax före valet 2006 ingick Mafdal med detta. De fick nio säten, varav 3 för Mafdal.

Ideologi

Det huvudsakliga målet med festen är att ge en så bred ett eventuellt bidrag till staten Israel. Partiet anser att landet Israel för Israels folk i enlighet med Torah. Hon gör allt för att skydda landet. Till skillnad från Charedische parter främjar ingen Halachic stat, en teokrati enligt judisk lag. Dock måste den judiska staten visar stärkelsetillverkaren för den judiska religionen. Partiet vill att upprätthålla demokratiska karaktär staten. De vill också Charedische judar uppfyller treåriga militärtjänst. Mafdal söker enighet av alla judiska samhällen. Det bygger därmed på principen om "Ahavat Yisrael. De ägna stor uppmärksamhet åt judendomen i skolorna, i armén, i städer och bostadsområden. Det är inte lika sträng som för omvandling till ultraortodoxa. Det finns också mycket fokus på fattigdomsbekämpning. Deras anhängare bär virkade keppetjes
När det gäller konflikten mellan Israel och Palestina, det finns två vyer. Israels gränser löper från Medelhavet till Jordanfloden. Ingen del av Israel kommer att överlämnas till en utländsk regering. Är villig att ge det palestinska självstyret. Mot palestinsk terrorism måste bekämpas hårt. PLO tillbaka till Tunisien. Endast militär makt Israel är utsikt terrorism bestrijden.De bekräftas av den historiska Israels rätt att Judéen och Samarien.

Medlemmar i den 18: e Knesset

 • Daniel Hershkowitz
 • Uri Orbach
 • Zevulun Orlev
 • (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha