Islam i Gambia: samstämmiga, utan även olika

Annalil Wahlström Februari 27, 2016 Miscellanea 60 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I det västafrikanska landet Gambia, är majoriteten av befolkningen muslimer. Dessutom finns det också kristna i landet och båda leva i harmoni sida vid sida. Den muslimska i Gambia är särskilt eftersom ett antal regler i andra muslimska länder tycks inte gälla här. Men jag Gambia, andra regler i islam eller väder övervakas mycket noga.

Huvudduk och nakna bröst

I många muslimska länder, kvinnor med huvudduk på. Detta syftar till att skydda den vackra kvinnor och för att se till att de inte rör upp lust av män. I Gambia ser du några kvinnor med huvudduk, annat än att de har sina färgade halsdukar runt huvudet. Men dessa är mer kulturell än de är slitna från tron. Gambia är också mycket annorlunda affär med kroppen av kvinnan och mannen. Exponera Heid exempel, ingen fråga. Kvinnor ger sina barn bara för bröstet på gatan, där alla kan se. Inget avslöjande kläder för både män och kvinnor bara tillåtna. Ett undantag från regeln är de regler som råder i muslimska skolor. Flickorna där för att bära huvudduk och även resten av deras klädsel krävs. Förresten, behöver också killar som går till muslimska skolor där yxa öppet på ett visst sätt. Den sexualmoral i Gambia fortfarande helt annorlunda än i andra länder. För vissa är det fortfarande viktigt att flickor anger äktenskapet som en oskuld, men det verkar i det här landet mindre viktig än i andra muslimska länder. Kvinnlig omskärelse kommer tyvärr att bli vanligare, särskilt bland Mandinka programmen.

Alkohol och fläsk

I många muslimska länder, är det nu ganska vanligt att människor där att dricka alkoholhaltiga drycker medan många säger att Koranen förutsätter att det inte borde. Naturligtvis kommer det Gambia även personer där ute som har en drink, men i allmänhet håller de islamiska gambier finns det strikt till att inte dricka alkohol. Även fläsk inte äts, eftersom det är befläckat av Koranen.

Mecka

En av de fem pelarna i den muslimska tron ​​bygger, är att muslimer definitivt en gång i livet måste gå till den heliga platsen i Mecka. Även om de flesta gambier som vill, som inte är tänkt, men för många alls. Det kostar pengar att lämna Gambia, men du behöver också papper. De flesta invånarna i både Gambia och några kommer därför inte att kunna besöka den heliga platsen.

Ge hjälp

En god muslim ser också till att hans grannar få pengar, varor eller mat som de behöver det. Speciellt när offret är att vanan. Men här igen, de flesta av gambier bara inte har pengar för att hjälpa sin nästa. Det finns överallt lika illa. Varför äter mycket delas som det är tillgängligt. Till exempel, flyktingar från Sierra Leone var som flydde ett fruktansvärt krig av många som ingår i en familj eller fick äta.

Pray

Muslimer är tänkta att be fem gånger om dagen, med huvudet i öster. I Gambia de håller det ganska strikt som möjligt. En guide kommer, om möjligt, själv dra sig tillbaka till en resa till de tider då man kallar till bön. För övrigt hittar du hela landet moskéer där muezzin ringer till bön. Som under dagen inte kan be, göra det ?? kväll också omkörning. Förresten böner någonstans och överallt officiella och inofficiella platser för bön, eller en bön hus, men också precis utanför i naturen.

Ramadan

Hur varmt är i Gambia, hur törstig muslimerna, de flesta av dem mycket passionerad del i Ramadan. Under fastan inte bör äta mellan soluppgång och solnedgång eller berusad, ska par inte ha sex och kan inte vara förbannade och ljög.

Muslim men också vidskeplig och tror på Marabout

Många människor i Gambia är så muslimer, men dessutom de tror också på gott och onda andar. För att utföra församling som finns alla typer av handlingar som ska driva dessa onda andar. Till exempel, många människor bär en sladd med en slags påse som innehåller ett meddelande från Marabout. Detta är en Marabout slag healer och klärvoajant för gambier som besöker dem när de står inför sjukdom eller andra otäcka saker. Även ringar säljs på vilken ett meddelande från en Marabout går att avvärja katastrofen. Gambier tror inte detta vidskepelse gräver deras tro på Allah. Det går bara ihop.

Dagen innan Ramadan: söndag stranden men ytterligare

Varje söndag på alla stränder i Gambia till många gambier. De spelar fotboll, barcecue bär, skrattar med varandra och prata om. På söndagen före Ramadan är extra; alla vill vara på stranden för att göra lite skjuta upp blommorna. Se den här videon för att se hur det ser ut där och hur tätt befolkad än stränderna är: söndag Beach innan Ramadan Gambia
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha