Irland ?? Hurling

Slunga är en irländsk lagsport som är spektakulära att titta på. Det spelas främst i Irland och att de gör så fanatisk. Olika klubbar har klubbens färger och i tider av stora tävlingar klubbflaggor som hänger överallt från fönstren. Slunga en ball game herrlag. Den kvinnliga versionen heter camogie.

Croke Park Stadium i Dublin

Hurling

Slunga är en amatöridrott med en boll och en pinne spelas i team och du hittar det egentligen bara på ön Forty Shades of Green. Ursprunget till sporten är gaeliska och det går fanatiker och även snabb att lägga på fältet. Irländare som är besatt av fotboll, men kasta hitta en tråkig sport. I en fotbollsmatch eller ens släppa några mål och om allt går väl, mer än ett par, men som inte kan konkurrera med den långa scoring enheten och resultatet av att slunga. Dussintals kulor poppar och tillbaka i målet. Ett utslag av 20-20 är ganska vanligt.

Klubba och boll

Det är en blandning av hockey, tennis, fotboll och rugby och det är precis som hockey spelas med en pinne, allt ser detta är något annorlunda. Han är en korsning mellan en hockeyklubba och en bordtennisracket och han används också som sådant. Bladen är breda och när bollen kan studsa pop honom efteråt och lagra upp med en smäll. Det finns ett syfte och en målvakt, men det finns också höga målstolparna som i rugby. På grund av alla de kombinerade elementen i dessa sporter är en snabb sport. De kallar det snabbaste laget sporten i världen, eller det snabbaste spelet på gräset.
Även den engelska buurmannen är relativt obekanta med fenomenet och som den engelska sportkanalen sedan betala viss uppmärksamhet att få många svar från tittare som haft men inte vet vilka.

Mål

Precis som fotboll det gäller mål. Varje lag tävlar för flest poäng.
Bollen som spelas med en hård, läder-baserade och 65mm diameter. Det kallas en Sliotar. Syftet liknar den hos rugby spelet, en stor H 137x82 meter. Tillräckligt speciella H har också ett syfte precis som en fotboll. Det är botten av H. Ett mål kallas en cul och ger tre punkter. Om bollen i mål i målet kommer poängsätts och sedan tre punkter på avkastningen. Passerar bollen genom H i den övre delen, inte på nätet, då en punkt har gjorts.

Hurley

Käppen kallas hurley på engelska eller CAMAN på iriska, som är gjord av ask. I många butiker som säljer sportartiklar hittar du hurley ?? s i olika storlekar, från små till stora, för barn och stora män.
Bollen ska spelas med hurley från marken, kan du inte med dina händer. Bollen måste släppas så att han kan fångas eller sopas bort som tennis. Flied kan köra catcher tre passerar får inte kasta bort, sparkar den igen.
Han kan också knacka bort honom med hurley. Mycket trevligt är den teknik där bollen på den breda blad hurley balanser när spelaren kör. Detta element kan hittas i någon annan sport tillbaka. Vilka det finns mycket att praktiseras.
Som med rugby bör hanteras, men slå varandra med en hurley är igen bara för långt. Det borde inte. Det är en solid kontakt sport och därför spelarna bära skyddshjälmar, som inte är obligatorisk.

Femton

En hurlingveld är ett helt fält. Båda lagen har femton spelare, inklusive målvakt, sex angripare, två mittfältare och sex försvarare. De är en timme eller en timme och tio minuter med spel och gör detta bollen kan flyga till otroliga hastigheter över fältet. Den svåraste och mest för att fånga bollen och balans med det.

Historia

Spelet hurling är gamla visas av en gammal skrift. Det nämndes först på 13-talet, med en hurling föregås striden. Då är det vanligare i irländska skrift. Spelet är knappast spridda över andra än Irland självt länder, även om det blir mer exfolieras i Nordamerika, som infördes av irländska utvandrare.

Gaelic Athletic Association

Slunga spelas bland annat inom ramen för GAA, Gaelic Athletic Association, den största idrottsliga och kulturella organisation Irland. GAA är en frivilligorganisation som syftar till att främja Gaelic spel som hurling, fotboll, handboll och brännboll. GAA arbetar med zusteroganisatie som främjar Ladies fotboll och Camogie. GAA har slunga sedan 1884 inom ramen för hennes vård.
Färger från Wexford
Färgar av Dublin
Färger Clare

Champion

Länets ?? s grevskapen i Irland tävlar mot varandra för de mest fanatiska irländska mästerskapet. Matcherna på väg att spelas från april till september till finalen. All Irland finalen äger rum på Croke Park Stadium i Dublin.
Läns lag som spelade i länet färger. Clares exempel saffran och blå, lila och guld för Wexford. Dublin bär himmelsblå och marinblå.
Vinnare av GAA All-Irland hurlingkampioenschap sedan 1999 är:
Hurleys
 • 1999: Cork
 • 2000: Kilkenny
 • 2001: Tipperary
 • 2002: Kilkenny
 • 2003: Kilkenny
 • 2004: Cork
 • 2005: Cork
 • 2006: Kilkenny
 • 2007: Kilkenny
 • 2010: Tipperary
 • 2011: Kilkenny
 • 2012: Kilkenny
 • 2013: Clare
 • 2014: Kilkenny
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha