IOK och antidiskriminerings kontrakt för värdstäderna

Internationella olympiska kommittén tillämpar nya regler för värd städer avtalen. Städer där OS, som måste instämma antidiskriminerings kontrakt för att kvalificera sig som värdstad. Debatten har pågått i flera år, men var mestadels utprickade leder fram till, under och efter de olympiska spelen i Ryssland.

Sochi

Olympic värdstad

För att kvalificera sig, staden kontraktet stödja IOK som bland annat säger att de åtar sig att skydda lesbisk, homosexuella, bisexuella och transpersoner en värdstad för de olympiska spelen, i linje med den olympiska Princip 6 mot diskriminering. Reglerna är nya och IOK gör dem sluta i September 2014 känt.

Sochi

Organisationen All Out, jämlikhet överallt, kämpar för lika rättigheter för alla, överallt, kämpade tillsammans med sina partners Athlete Ally och Human Rights Watch, i Ryssland. I detta land höll vinter-OS i Sotji 2014, strax efter Ryssland hade tagit anti-gay propagandawet. Denna lag förbjuder homo information vilken skall betraktas propagandan, för erhållande av minderåriga. Lagen ledde till internationella protester från gay och människorättsorganisationer.
All Out var en av dessa organisationer och de har mobiliserat en koalition av 40 grupper för att vidta åtgärder mot innehav av Olympiska spelen i länder som rättigheterna för homosexuella ?? inte s respekterar. Nästan 120.000 nyheten kom via e-post från människor som godkändes åtgärden. Även All Out tusentals marscherade genom gatorna i mer än 50 städer runt om i världen. Mer än 425 158 personer undertecknat en petition riktar sig till världens ledare att tala ut mot diskriminering.
Alla Out gjorde att ingen kunde tala om OS i Sotji utan att nämna den ryska anti-gay propaganda lag. All Out fortsatte att sponsra under tryck för att tala ut mot ryska anti-gay propagandawet. Med mer än 50 olympier försökte All Out och IOK Athlete Ally långt för att få dem att hbt-personer tar i princip 6 av bestämmelserna mot diskriminering i den olympiska stadgan. Det finns ingen garanti för att den nya regeln kommer att verkställas perfekt. All Out fortfarande alert och aktiv tills dessa regler är helt integrerade.

Brev

Internationella olympiska kommittén skickade ett brev till de tre kandidaterna för 2022 vinterspelen där hon indikerar att värdstaden har att underteckna ett kontrakt som handlar om total avsaknad av diskriminering. Brevet är baserad på Princip 6 i den olympiska stadgan. Det är specifikt nämna att IOK inte tillåter diskriminering på grund av kön.
Den nya satsen kräver värdstaden och nationella olympiska kommittén att utföra all verksamhet i samband med spelen på ett sätt som främjar de grundläggande principer och värderingar i den olympiska andan och förbättras, särskilt förbudet mot alla former av diskriminering när det gäller ett land eller en person på grund av ras, religion, politik, kön eller på annat sätt.
Har kandidaten olympiska staden inte kan han därmed förlorar sin chans att vara en olympisk stad.
IOK ger de nya reglerna ett tydligt budskap till framtida värdstäder för kränkningar av de mänskliga rättigheterna, bland annat mot lesbisk, homosexuella, bisexuella och transpersoner, kommer inte att tolereras. De nya reglerna ska förhindra en upprepning av Sochi. Förändringen i IOK tycks bero på förändringar i presidenten. Thomas Bach valdes 2013 som ny ordförande i IOK. Han är den drivande kraften bakom en rad reformer under olympiska namnet Agenda 2020 ?? ??. IOC-medlemmar röstade på den nya kursen vid ett särskilt möte i Monaco i december 2014. Den tyska Bach i September 2013 tog över från Jacques Rogge.

Tre finalister för 2022

De tre finalisterna för de olympiska vinterspelen 2022 är Almaty i Kazakstan, Peking i Kina och Oslo i Norge. IOK tillåter värdstad den 31 juli 2015 i Kuala Lumpur, Malaysia känd. Valet föll på den kinesiska Beijing.

FIFA

Human Rights Watch uppmanar FIFA och andra idrottsorganisationer att ta på sig en liknande klausul som ett villkor för arrangörer av stora evenemang som fotbolls-VM.

Princip 6

I princip 6 i den olympiska manifestet uppmanar mot diskriminering ?? ras, religion, politik, kön eller annat ??. Under spelen i Sotji trodde initiativtagarna till en åtgärd som princip när de utvecklat sin kampanj mot HBT diskriminering. Under vinterspelen om de protestera på något sätt mot anti-homosexuella principen i Ryssland. Som satte den internationella olympiska kommittén alla deltagare. Inga regnbågens stift eller glatt målade naglar, än mindre vad som helst-avslöjande symboler eller texter på kläder av idrottare och åskådare. Oskyldiga handskar med fingrar i olika färger redan gjort en uppståndelse. Demonstranterna gjorde t-shirts som var tryckt på Princip 6 och ingen kunde invända mot.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha