Investering: Vilka är de säkra tillflyktsorter för investerare?

Annsofie Lundmark Februari 27, 2016 Miscellanea 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Att investera i aktier är lite rörd i svarta böcker, delvis på grund av den pågående skuldkrisen i euroområdet. Investerare söker därför ut så kallade "säkra tillflyktsorter" för sina pengar, där de fortfarande är i denna osäkra ekonomiska klimatet. De kassieke fristäder för investerare inkluderar den schweiziska francen, obligationer i ekonomiskt starka länder och guld. Men är dessa portar fortfarande så säker?

Att investera i aktier är relativt riskfyllt

Vanligtvis är det att investera i aktier som anses "relativt osäkra", eller snarare riskabelt. Aktier i företag kan gå upp och ner beroende på ekonomiska förhållanden, rörelseresultat och framtidsutsikter. Dessutom, ofta flyter aktier i starka företag på en allmän nedåtgående trend genom den psykologiska effekten av massrörelsen. Aktier anses därför de mest riskfyllda tillgångsslag.

Är de klassiska fristäder fortfarande säker?

Den schweiziska francen eller Swissie
Schweiz är en neutral, stabil och välmående land och en sträng banksekretess. Många rika människor har ett bankkonto i Schweiz. Prestige i detta land lockar investerare att investera i den nationella valutan, schweiziska franc eller schweiziska francen. Särskilt när det gäller valutor i världen, är den schweiziska francen ses som en säker tillflyktsort par excellence. Men eftersom efterfrågan på Zwisterse Francen steg i eurokrisen, steg francen i värde och därför dyrare. Därför investerare fokuserar nu på alternativa valutor, kan roll schweiziska francen som en fristad ta, såsom den norska kronan.
Obligationer i Tyskland och USA
Om du köper obligationer i ett land, då du faktiskt låna pengar från den mark på vilken den måste betala ränta. Obligationer utgivna av länder anses vara relativt säkra, eftersom det är liten chans att länder går i konkurs och inte kan betala tillbaka sina skulder. Detta står i motsats till obligationer emitterade av ett företag som kan vara lättare i konkurs. Investerare som söker sin tillflykt, köpa traditionella obligationer i Tyskland, den största ekonomin i euroområdet och USA, världens största ekonomi.
Fastigheter: vissheten av sten?
Till skillnad från aktier, kan du enkelt få en uppfattning av egendom. Fastigheter är påtaglig och det erbjuder "visshet av sten". Bostad är också ses som en investering för framtiden och ett steg i byggandet av din förmåga. Men det är också ute efter fastighets osäkerheter såsom att hitta hyresgäster och eventuella potentiella köpare. Dessutom finns ett hem i framtiden inte alltid ökar i värde. Kraftiga prisfall på bostadsmarknaden kan vara ett bakslag för kontot av ägare som vill sälja vid varje given tidpunkt.
Guld: tidlös värdet av investeringar för spekulanter?
Guld är kanske den mest kontroversiella fristad för investerare. Traditionellt investerare flyr till guld om det går dåligt med ekonomin, som under 2011, då guldpriset nådde en rekordhög nivå. Om dollarn förlorar sitt värde, är guld i allmänhet ökar. Förespråkare av guld hävdar att guld fortfarande verkligen har egenvärde och har en tidlös kvalitet, till skillnad från sedlar enkelt genom centralbanker kan skrivas ut igen. Motståndarna ibland säger att guld har något verkligt ekonomiskt syfte och används främst av spekulanter att göra snabba vinster.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha