Investera i guld: Wilhelmina årtiondet

En mycket populär guldmynt att investera i den holländska gyllene årtionde. Särskilt de som härskare misshandlas under regeringstiden av Wilhelmina är efterlysta av deras gynnsamma prisnivån. Priset på myntet är i själva verket nära guldpriset. Men inte alla år har varit intressant för guld investerare. För ett antal år finns det mycket få exemplar präglade och härmed samlare betalar en premie för brist.

Guld tio gulden från Konungariket Nederländerna: 1818 - 1933

Mer än ett sekel, slogs guldmynt i Nederländerna. Under den period som Nederländerna och södra Nederländerna förenades till Förenade kungariket Nederländerna gjorde mynt i Bryssel och Utrecht. Från den belgiska revolutionen 1830 endast återstod av Utrecht om det. År 1818 de första tio floriner guld blev slagna men fortfarande berörs prover för att få erfarenhet. Från 1819 de första guldmynt från King William Jag sattes i omlopp. Även under regeringstiden av Vilhelm II, kung Vilhelm III och drottning Wilhelmina guldmynt slogs det i Utrecht.

Drottning Wilhelmina

1890 King William III, dog vid en ålder av 73. Hans dotter Wilhelmina var bara tio år gammal. Enligt konstitutionen av en framtida monark bör vara arton år eller äldre för att acceptera tronen. Därför, hennes mor drottning Emma regent fram till det ögonblick Wilhelmina kom av ålder. År 1898 var Wilhelmina arton och inte kunde invigas den 6 september som drottning. Drottning Regent Emma är inga mynt slagna med hennes porträtt. Drottning Wilhelmina varade femtio år. Hon avgick den 4 september 1948 i förmån för sin dotter Juliana. På November 28, 1962 Wilhelmina dog i Apeldoorn.

Den 10: e Golden drottning Wilhelmina

Den gyllene härskare av drottning Wilhelmina finns i fyra olika versioner. Vikten av alla mynt är 6,72 gram, en guldhalt på 90%, en diameter på 22,5 mm och en tjocklek på 1,3 mm. Det finns fyra typer: lös hår, kröningen typ byst med hermelinmantel och äldre Wilhelmina.
Under regentskap Emma gjordes 1892, 1895 och 1897 guldmynt med porträttet av Wilhelmina. Denna typ är bland myntsamlare med lös Wilhelmina kallade henne. Åren 1892 och 1895 är mycket få härskarna präglade, respektive 61 och 149 enheter. Från och med år 1897, det finns många fler cirkulerade nämligen 453 696 stycken. Wilhelmina visas här som en tonåring med rufsig hår. Blickriktningen här är till vänster, motsatt hennes far William III där porträttet letade åt höger. Wilhelmina uppbär bilden ingen tiara eller krona. Mynt varumärke hillebarden är benämningen på myntmästarens HLA van den Wall Bake.
År 1898, det år då Wilhelmina blev drottning, har en upplaga på 99 239 enheter levererade en gyllene decennium. Denna gyllene årtionde kallas kröningen decenniet. Detta årtionde har utformats av den nederländska skulptören och medaljör Pier Pander. Även denna guldmynt, myntmästarens märke hillebarden. Porträttet nu inte längre ser till vänster men åt höger. Den unga drottningen nu representerade med att bära en krona.
Under åren 1911, 1912, 1913 och 1917 guldmynt misshandlades med en omdesignad fram och bak. Nu på framsidan lite äldre Wilhelmina där du ser toppen av en hermelin mantel. Myntmästarens märke har också förändrats och att en tvål karaktär som står för myntmästarens dr. C. Hoitsema. Totalt finns 8.91302 miljoner enheter av denna typ slagen. Drottningen bär en krona och ser till höger. Det ritades av Johannes Cornelis Wienecke. Han är också ansvarig för utformningen av porträtt av den enda guld femma som är slagen i drottning Wilhelmina. Detta är den gyllene femma 1912.
Den fjärde typen av guld tenner med porträtt av drottning Wilhelmina. Igen hon är äldre och hon bär en krona igen, men den här gången åtminstone anges på framsidan. Mynt varumärke har inte förändrats och är fortfarande att Mr Hoitsema: hippocampus. Återigen, utformningen av handen av Wienecke. Under åren har 1925 1926 1927 1932 och 1933 misshandlad totalt 12,286,053 guld härskare. Denna typ är tillsammans med den typ av hermelins mantel alla Wilhelmina guldmynt relativt det billigaste.
Detalj av sin graviditet och små krona indikering allmänna specifikationer 10 gulden mynt
De allmänna specifikationerna för alla guldmynt som slagna drottning Wilhelmina är:
  • Mint: Caduceusen hänvisar till myntverket i Utrecht
  • Omvänd: Sköld av Konungariket Nederländerna, märkt 10 G
  • Kant: Edge Kartel
  • Diameter: 22,5 mm
  • Tjocklek: 1,3 mm
  • Vikt: 6,72 g
  • Guldhalt: 90%

Siffror och mynta mästare markera ett år av drottning Wilhelmina 10 mynten
Tabellen visar antalet och vissa egenskaper hos guldmynt.

Förfalskningar

När du köper guldmynt är mycket viktigt att vara väl informerade så att potentiella förfalskningar inte kan köpas. För att identifiera falska guldmynt, är det viktigt att känna till år av intäktsskapande, vikt och detaljer såsom närvaron eller frånvaron av mintmaster tecken. För att uppnå säkerhet om äktheten av den aktuella valutan är lämpligt att köpa vid de regelbundna återförsäljare och inte under en semester på Java i någon som fortfarande har något i lådan i det förflutna.
Falska guld tenner 1897 främre
Samma falska mynt baksidan
Grafik 1974-2015 guldpriset i dollar per kilogram
Femtio år guldpriset i dollar per kilogram Den medföljande diagrammet visar guldpriset under de senaste femtio åren. Guldpriset nådde en topp i början av åttiotalet av det tjugonde århundradet för första gången. Då sjunkit till en nivå som var betydligt högre än prisnivån för de föregående åren. På åttiotalet och nittiotalet, guldpriset behåller sitt värde. Vid början av det nittonde århundradet började med sänkningen av priset på guld. Men sedan 2004 och i synnerhet med utbrottet av kreditkrisen under sommaren och hösten 2007 guldpriset började sväva. På Fredag ​​24 september, nådde 2010 guldpriset den högsta nivån någonsin: $ 1,298.25 per troy ounce. Detta är 41.744 $ per kilo. Den dagen nådde en topp verkligen silverpriset till $ 21,35 per ounce. Investerare såg guld och silver massiv som en säker investering. Från den dagen guldpriset sjönk. Den 25 maj 2015 guldpriset på $ 38.731 per kilo.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha