Intresse bara inteckning: Vad är tillåtet där sedan 2013?

Från den 1 januari är 2013 inte längre tillåtet att dra av ränta på en ränte bara inteckning av skatten. Men vad är alternativen? Vad kan fortfarande vara från 1 Januari 2013? Och gör denna åtgärd för befintliga eller ens nya bolån? Du kan även anpassa ett befintligt lån för att möta de nya kraven och är det nödvändigt?

Vad som ändrats i inteckning ränteavdrag från 1 jan 2013?

Från den 1 januari, 2013 är inte längre möjligt att dra av räntekostnader på en kapitalförsäkring inteckning, banksparande inteckning eller amorteringsfria lån av skatten. Det kan från och med enbart linjära eller livränta inteckningar. Anledningen är att en del som faktiskt betalas ut bolån och amorteringsfria bolån inte. En lite krokig, eftersom en inteckning med en banksparande eller kapitalförsäkring inteckning du också bygga upp kapaciteten för återbetalning och dessa inteckningar är inte riktigt jämförbara med räntefria lån.

Vilka är alternativen om jag vill ta ut en ny inteckning i 2015?

Egentligen är de enda alternativen är fortfarande en linjär inteckning, där du mycket löser ska betala i början av terminen och färre månatliga betalningar under årens lopp, och en livränta inteckning där du betalar av lite i början och i allt högre grad att löna sig som din inkomst tillstånd. Spar inteckning, banksparande inteckning, inteckning liv och investeringar faktiskt hör hemma i sin nuvarande form snart till det förflutna. När du har en inteckning, det finns dock ingen anledning till oro, eftersom åtgärden för begränsning av avdragsrätten gäller endast nya bolån.

Detta gäller endast nya bolån eller om du behöver uppdatera en befintlig inteckning refinansiering?

En befintlig inteckning, som du har ett intresse endast komponent i eget kapital byggts upp för inlösen i framtiden kan förbli på plats. Eftersom räntan är låg och banksparande kommer inte längre finns det en hel del stängda banker och försäkringsbolag så att folk är snabba att dra nytta av fördelarna med banksparande med sparkvoten är lika med inteckning ränta du betalar. Nya bolån är inte längre tillåtna nåd komponent.

Vad gör avskaffandet av ränte bara inteckning för min situation?

Om du inte har någon befintlig inteckning med en räntekomponenten som händer och kan du helt enkelt behålla dina låga månadsbetalningar. När du stänger en ny inteckning är amorteringsfria lån är inte längre möjligt. Detta innebär att du alltid månatliga avbetalningen blir högre än tidigare har varit fallet. Dock är den nya strukturen mycket säkrare, eftersom det tidigare fanns mer lånats av människor ibland än vad de faktiskt kunde betala i slutet av mandatperioden. Människor inte alltid inser att du måste spara till en återbetalning inteckning för att återbetala skulden när den maximala varaktigheten har upphört.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha